Et spørgsmål, som jævnligt dukker op, når man nævner Robert Skov, er, hvad blev der af Robert Skov, og hvorfor gik den ærgerrige og fandenivoldske kantspiller pludseligt i stå efter skiftet til den tyske Bundesliga? Vi kommer ind på dette nedenfor, samt hvor meget en spiller som Robert Skov egentlig tjener, og hvordan hans markedsværdi har udviklet sig over de seneste par år.

Den i skrivende stund 26-årige kantspiller har stadig sine bedste fodboldår i sig endnu, og derfor er vi fortrøstningsfulde på Robers Skovs vegne, selvom skaderne er væltet ned over ham efter skiftet til Bundesligaen. Er det mon derfor, at han er gået lidt i stå, og kan han nå at blive aktuel til VM 2022? Det diskuterer vi senere i artiklen.

 

Robert Skov hidtidige fodboldkarriere

Robert Skov i Superligaen

Robert Skov på herrelandsholdet

Hvorfor er Robert Skov gået i stå?

Hvor meget får Robert Skov i løn?

Hvad er Robert Skovs markedsværdi?

 

Robert Skov i Superligaen

Vi skal spole tiden tilbage til sæsonen 12/13. Dengang fik Robert Skov få dage før sin 17-års fødselsdag sin debut i Superligaen og på førsteholdet i Silkeborg. På nuværende tidspunkt i 2022 er Robert Skov stadig den yngste debutant i Silkeborgs historie – 16 år og 365 dage. 11 minutter blev det til mod FC Midtjylland. Der var overskud til at give Robert Skov spilletid, selvom Silkeborg var sikre på nedrykning i den sæson.

Robert Skov nød godt af udviklingen i 1. division, hvor han sammen med Silkeborg vandt 1. division og rykkede op i Superligaen. I 14/15-sæsonen blev det til 24 kampe for Robert Skov, der sammen med Silkeborg havde en rekord ringe sæson i Superligaen. De vandt således kun to kampe, sluttede på 14 point og røg ud af Superligaen med et brag. Robert Skov skulle atter engang ned i 1. division i en alder af 19 år.

Find en bred palette af liveodds på Superligaen

Robert Skov og Silkeborg var tilbage i det fineste selskab i sæsonen 16/17. Den sæson klarede Silkeborg frisag i forhold til at sikre sig overlevelse i Superligaen endnu en sæson. Især Robert Skov var sæsonafgørende med 10 mål og fire assists. Skov havde ramt et niveau, som tiltrak opmærksomhed. I 17/18 sæsonen nåede han at spille 19 kampe for Silkeborg og bidrage med fire mål og fem assists, inden FC København hentede Robert Skov til hovedstaden. Resten er historie, en Superligahistorie, man altid vil huske. I den efterfølgende sæson 18/19 scorede Robert Skov 29 mål og overgik dermed Ebbe Sands rekord på 28 mål på én sæson.

I 2019 blev Robert Skov forståeligt solgt til Bundesliga-klubben Hoffenheim, hvor han stadig er den dag i dag i 2022. Det vender vi tilbage til senere. Robert Skov nåede indtil videre at få 127 Superligakampe og score 45 Superligamål.

robert skov fck

 

Robert Skov på herrelandsholdet

Robert Skov bankede for alvor døren ind på det danske A-landshold efter sin vanvidssæson for FC København. Den 10. juni 2019 fik han sin debut under Åge Hareide. På nuværende tidspunkt i 2022 kort før VM er Robert Skov på 11 kampe.

Måske kan han med lidt held snige sig op på 15 kampe, når VM 2022 er slut. Det kræver dog, at Robert Skov brænder igennem i Bundesligaen på knap et halvt år. Det er ikke en umulig opgave, hvis han holder sig skadefri.

robert skov herrelandsholdet

 

Hvorfor er Robert Skov gået i stå?

Det er egentlig ikke fordi, Robert Skov har spillet sig ud af det danske landshold eller på sit klubhold. Uheld og skader har primært betydet, at det ikke er alt, der flasker sig for Robert Skov, som det gjorde i sæsonen 18/19. Ligesom mange andre fodboldspillere oplever i deres karriere, så er modstand en naturlig del af fodbold og ikke mindst livet. Modstanden tog især fart, da Robert Skov løb ind i skade kort før EM 2021. Det kostede ham en potentiel startplads og selvfølgelig flere landskampe på CV’et. Uheldig timing for den stærkt skydende venstre kant.

odds fodbold dagen lang hos 888sport

I november i 2021 røg Robert Skov ind i en skade, som ifølge transfermarkt.com kostede Skov en pause på 135 dage, knap fem måneder. Han gik dermed glip af 17 kampe for Hoffenheim. I 21/22-sæsonen blev det til sølle 13 kampe for Robert Skov i Hoffenheim. Det kan dog være, det allerede er begyndt at lysne for Robert Skov, eftersom han har fået ny træner, nemlig Andre Breitenreiter, som måske begynder at kigge hans vej.

Robert Skov har skullet bruge noget tid til at finde tilbage til sin gamle form. Hvis han rammer nogenlunde det niveau, som han havde i 19/20 med fire mål og ni assists, skal han nok komme til at ride på en bølge af succes. Ingen tvivl!

robert skov hoffenheim

 

Hvor meget får Robert Skov i løn?

På nuværende tidspunkt, godt inde i 2022, har Robert Skov stadig to år tilbage i Hoffenheim. Da han skrev under med Hoffenheim i 2019, kunne han samtidig også se frem til en betydeligt højere løn end i Superligaen, hvor han bestemt ikke var den bedste betalte i Superligaen. I Hoffenheim skulle Robert Skov angiveligt lande en årsløn på mellem 15-20 mio. kroner om året.

 

Hvad er Robert Skovs markedsværdi?

På godt et år, fra 2018 til 2019, eksploderede Robert Skovs markedsværdi. I 2018 blev Robert Skov ifølge tranfermarkt.com vurderet til at have en markedsværdi på ca. 7,5 mio. kroner i Silkeborg. Da Skov blev solgt til Hoffenheim i 2019, strøg den op på mellem 90-100 mio. kroner.

Robert Skov nåede at runde de 100 millioner i markedsværdi i 2020 i Hoffenheim. På nuværende tidspunkt, to år senere i 2022, har piben forståeligt nok fået en anden lyd, eftersom Robert Skov har været ramt af en del i forhold til skader og sygdom. Derfor er han røget ned på 20. pladsen over de danske fodboldspillere med den højeste markedsværdi. I skrivende stund lyder hans markedsværdi på ca. 52 mio. kroner.

Vi ved, det kan gå hurtigt, og derfor forventer vi også, at Robert Skov ryger tilbage på 100 millioner kroner i markedsværdi. Hans ærgerrighed og mentalitet vil bringe ham tilbage på det niveau, han var på i Superligaen, og måske endda endnu højere.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 20. juni 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder