Liverpool er i øjeblikket i gang med at levere en af de største præstationer i Premier Leagues historie. United er ni point fra top fire, 27 point efter United og gevaldigt ramt af skader.  

Indtil videre i sæsonen 19/20 har disse to hold befundet sig på to vidt forskellige niveauer, men Liverpool anser stadig det klassiske rivalopgør som en trussel i forhold til at fastholde deres vanvittige og ubesejrede stime. Store rivaliseringer gør mærkelige ting ved nogle fodboldspillere, og ligeledes kaster de ofte nogle besynderlige resultater af sig, så vi kan godt forstå, hvorfor Liverpool frygter dette opgør.

Klopps tropper har indtil vundet 20 ud af 21 Premier League-kampe i denne sæson. De har vundet 11 ud af 11 kampe på deres frygtede hjemmebane, Anfield.

Manchester United har vundet tre kampe ud af deres seneste 11 udebanekampe, hvilket betyder, at de aktuelle Premier League odds overhovedet ikke giver United en reel chance til odds 9.00. Det er muligvis det højeste odds, United har haft i en kamp mod Liverpool.

Man skulle tro, Liverpool skulle møde et bundhold, for en Liverpool-sejr giver i øjeblikket odds 1.40. Det er vildt lavt i en kamp, der normalt betragtes som meget jævnbyrdig, bare ikke på søndag åbenbart.

 

Rashford er tvivlsom, hvad kan United så?

United løb en for stor risiko med Rashford i midtugen, hvilket også gav bagslag, da Uniteds pt. bedste mand måtte forlade banen med en skade.

Så giver det også mere mening, hvorfor en United-sejr i øjeblikket virker usandsynlig – med mindre Uniteds lægestab kan trylle, så ser det sort ud for Rashford, som formentlig må se kampen fra tilskuerpladserne.

Uniteds skadesliste er allerede fyldt godt op med navne som McTominay, Pogba og Shaw.

Martial er det eneste offensive-es, United har på hånden, men uden hans angrebsmakker, Rashford, så tror vi, Martial får problemer, også fordi Liverpool i de seneste seks kampe har haft seks cleansheets.

Martial og Rashford har sammen lavet 22 mål for United, hvilket udgør 61% af holdets mål i denne sæson. Det hjælper umiddelbart ikke på humøret, hvis man er United-fan.

Men et godt tip ud af mange PL-tips vil være en god idé at vente med at oddse på opgøret, indtil det er sikkert, om Rashford bliver klar eller ej. Det er stadig en faktor, som kan have en del betydning.  

banner

 

Skal Liverpool lide deres første nederlag i denne sæson?

Liverpools forsvarsspil har i denne sæson ikke været fejlfri, men de kommer umiddelbart ikke til at blive udfordret særlig meget, hvis Rashford må sidde over.

Martial kan som førnævnt ikke gøre det selv. Daniel James, som måske starter inde i stedet for, kan skabe problemer med sin fart, men Mata kommer til at blive most, hvis han starter inde.

Det siger meget om Uniteds nuværende situation, at der kun er et spinkelt håb for, at de vinder på Anfield.

Liverpool har i efterhånden lang tid været Europas og ikke mindst verdens bedste hold. Især med en flyvende trio i front bestående af Firmino, Mané og Salah, så kan United godt gå hen og få smæk på søndag.

Især Firmino har sluttet og startet det nye år på fortrinlig vis med fem mål de seneste syv optrædener. Firmino er sand mester i at finde rum i modstandernes forsvar og midtbane, hvilket betyder, han altid suger 1-2 spillere til sig, som skaber plads til hans to angrebsmakkere. Skulle Firmino lave en assist på søndag, giver det aktuelle Premier League odds på 4.00.

Og hvis det virkelig bliver til en stor omgang prygl, kan Solskjærs dage måske være talte i United.

Men tøv nu lige en kende, United er faktisk det eneste hold i Premier League i denne sæson, som ikke har tabt til Liverpool. Sidst, de to hold mødtes, blev det til 1-1, så her er igen et bevis på, at rivalopgør har deres eget liv, og så kan tabellen vise nok så meget.

Det klassiske rivalopgør begynder på søndag kl. 17:30 – god fornøjelse!

 

*Credits: artiklens billede tilhører Jon Super/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder