Når fodboldspillere forsøger at filme, eller prøver på at argumentere med mållinjeteknologien, så kan man undre sig over, om de har glemt, at de bliver set af et stort antal tilskuere og TV-kameraer. Det samme når trænere konfronterer dommerne, eller holdkammerater begynde at bryde med hinanden, så undre man siger over, hvad de regner med at få ud af deres eskapader. Fodboldspillere og trænere er en passioneret slags, så herunder få du et overblik over, hvor passionerede og upassende de har været i skænderier og slagsmål.

888sport

Dyer vs Bowyer

Kieron Dyer vs Lee Bowyer er det klassiske eksempel på spillere, der ikke kan sammen. Disse to spillere besluttede sig for, at den bedste måde at tage sig af det, var foran et rystet publikum på St. James Park. Newcastle var allerede bagude 3-0 på hjemmebane til Aston Villa, så det var nok ikke den rette måde at få publikum med sig. Dyer fortalte for nyligt, hvad der fik ham og hans Engelske holdkammerat Bowyer til at blande brydning og fodbold. Dyer fortalte Bowyer, at han valgte at spille andre på banen, da Bowyer var ringe. Dette startede en slåskamp, og derefter måtte den forbløffede dommer udvise begge spillere.

Dyer fortalte senere, at han ikke viste, at man ville blive vist ud, hvis man slåssede med sin egen holdkammerat, så hvis ikke andet, så fik andre fodboldspillere, der let bliver kort for hovedet den information. Problem med fodboldspillere der let bliver kort for hovedet er, at de sjældent tager til sig. Blackpool så senest to af deres egne spillere blive udvist, fordi de konfronterede hinanden. Det ene af de to røde kort blev dog ophævet, hvilket er gode nyheder for The Tangerines, der byder sig på til et comeback til den næstbedste række.

Roy Keane

Keane var en fantastisk midtbanespiller, der kunne dominere alle områder mellem de to felter. En dynamisk og dominerende spiller, der var definitionen af Manchester Uniteds gyldne år i  Premier League. Roy var eminent på banen, med hans enorme udholdenhed, der kunne genere enhver modstander fra start til slut. Keanes engagement i krigsstyrke er fodboldens svar på Daniel Day-Lewis' skuespil, hvilken bedre måde kunne sikre dig at spille lige til kanten, end at leve hele livet der? Dette var ikke mere tydeligt end Saipan-hændelsen, en spytklat der var så seismisk, at den havde sin egen Wikipediaside.

Boblende spændinger mellem Keane og Irlands landstræner Mick McCarthy, der heller ikke selv var noget blidt lam, kogte over lige før VM 2002. McCarty satte spørgsmålstegn til Keanes engagement til holdet, da han mente, at han havde undermineret holdet i pressen og opdigtet skader. Keane tog det præcis, som man ville forvente Keane ville tage det: ved at udløse et møgfald mod McCarthy.

Keane blev sent hjem fra truppen, og missede dermed VM, hvilket var et slag i maven for midtbanegeneralen. Keane brugte den samme fyrige tilgang efter hans karriere. Jon Walters har mærket det flere gange. Han blev tvunget til at sende et billede af hans opkast, for at bevise overfor den daværende Ipswich-manager, at han faktisk var syg. Walters fortalte, at spillerne var bange for Keane. Walters fremprovokerede derefter et klassisk Keane møgfald, da han blev skadet mens han var udtaget til det irske landshold. Keane er fortsat assistenttræner for Irland i dag, men det er formentlig ikke grundet hans mandskabspleje.

Fejlede at styre sine følelser

Det generelle koncept med managere er, at de ved bedre end spillerne. Managere er dog også bare menneske, og der er ikke noget mere menneskeligt, end trangen til at ens største rival i bagenden. I 2007 var Catania træner Silvio Baldini utrolig utilfreds med hans modstykke i Parma, Domenico Di Carlo, og han tog sagen i egen hånd ved at sparke ham der, hvor solen ikke skinner. Det er værd at udpensle, at dette var under kampen, og skete lige ved sidelinjen. Selvom Baldini spark ikke hørte hjemme i noget tid og sted, så nægtede han at undskylde efter kampen, da han stædigt mente, at Di Carlo fortjente det. Det er forskelligt, hvordan man håndterer kampe i den bedste liga, men det var en kæk måde at gøre det på.

Mens det ikke kan anbefales, at man lægger sig ud med modstanderens træner, så skaber det trods alt en os mod dem attitude. Hvis man slås med sin egen spiller, så har det en mere negativ konsekvens på hele holdets morale, og især din egen jobsikkerhed. Det lærte Delio Rossi på den hårde måde. Det er aldrig rart at blive skiftet ud i første halvleg. Det prøvede Fiorentinas Adem Ljajic, da han blev flået ud af Rossi efter 32 minutter i 2012 mod Novara. Ljajic viste hans utilfredshed, hvilket provokerede Rossi til at slå ham. Ikke overraskende blev Rossi fyret efter denne kamp.

Rossi manglede den underfundighed, som Alex Ferguson havde. Skotten sikrede sig, at han aldrig ville sparke en støvle i hovedet på David Beckham i offentligheden. I omklædningsrummet var det dog en anden sag, da Ferguson brugte en nøje placeret støvle til at pointere for Beckham, at hans arbejdsindsats ikke var god nok. Beckham fik en flænge over det ene øje, hvilket medierne begyndte at stille spørgsmål til, og Ferguson endte med at indrømme hændelsen sidenhen i hans selvbiografi.

Da stjerner ikke stod på en lige linje i Frankrig

Frankrigs talentmasse gør, at nationen altid børe være blandt favoritterne til de store turneringer. Alligevel var der drama i løbet af de seneste årtier, hvilket fik verden til at se Frankrig gå fra verdens- og europamester til et spildt potentiale. Den største skuffelse kom dog under VM i 2019. Træner Raymond Domenechs tendens til at benytte stjernetegn som undskyldning til at udtage et hold, gjorde ham ikke til den bedste kandidat til at forhandle sig frem i det franske hierarki.

Nicolas Anelka satte offentligt ord på holdets uenighed i et møgfald med Domenech efter et nederlag til Mexico. Domenech fandt den samme gnist som Mick McCarthy og sendte den sure spiller hjem, men det gjorde bare resten af truppen endnu mere sure. Kaptajn Patrice Evra var bagmanden var et organiseret boykot af træningen, hvilket fik folk til at stille spørgsmål ved, om han virkelig elskede det her spil.

Det er let at glemme alt der skete under VM. Dette fik Englands store nederlag til Tyskland til at ligne en respektabel måde at forlade VM på. Domenech forlod turneringen med stil, da han afviste at give hånd til Carlos Alberto Parreira efter Frankrigs nederlag til Sydafrika. Fans mente, at Domenech og hans trup var for arrogante og for langt væk fra den franske befolkning. VM vinderne Frankrig er nu favoritter til at vinde EM 2020 til odds 6.00, så de dage med utilfredshed er heldigvis bag dem.

De blinde dommere

Officials skal generelt forsøge at styre løjerne på en fodboldbane, men rigtig ofte får de det ufortjente fokus fra spillere og trænere. Denne respektløshed er en af de grimmeste ting ved sporten. Alan Pardew skubbede til en 4. dommer i ren frustration over noget så trivielt som et indkast, mens Paolo Di Canio i den berømte episode væltede dommer Paul Alcock og modtog en 11 dages karantæne. Den gode nyhed for dommerne er, at de meget ekstreme hændelser hører sjældenhederne til.

Pep Guardiola var senest skyld i dårlig behandling af en official. Guardiola konfronterede dommeren i halvlegen af det andet Champions League opgør i kvartfinalen mod Liverpool sidste sæson. Du ville være undskyldt for at forvente, at en af de meste afslappede og rationelle trænere i sporten, ville være for god til at svine en dommer til i løbet af en kamp. Guardiola var dog tydeligvis frustreret over Manchester Citys uundgåelige exit ved turneringen, at hans temperament tog over. Guardiola modtog en karantæne, hvilket betød, at han ikke kunne være en del af det nederlag City pådrog sig mod Lyon i denne sæson. Med City som 6.00 favoritter til at vinde Champions League i år, bør Guardiola holde sig for god til sådan et udfald igen.

Steve Harmison kan sympatisere med Guardiola, når det kommer til karantæner. Ja, det er den tidligere England hurtig-bowler Steve Harmison. Harmison overtog Northern League holdet Ashington, og udtalte, at det ville ikke lige ham at "koge over", som fodboldmanager. Det tog dog kun et år at få ham over på "The dark side" da Harmison modtog en 12 kamps karantæne for at konfrontere en dommer.

I en sport hvor indsatsen altid er høj, og hvor det altid er intenst, er det ikke overraskende, når der kommer skænderier og slåskampe. Nu hvor spillerne har muligheden for at gå på de socialemedier direkte efter kampen for at udtrykke deres følelser til et globalt publikum, bliver det svære for folk at få det godt med hinanden.

Læs også
Superliga: Sidste runde og EL

Superliga: Sidste runde og EL

Copa del Rey og DFB-Pokal

Copa del Rey og DFB-Pokal

Superliga: Nedrykning og Europa League del 2

Superliga: Nedrykning og Europa League del 2

FA Cup-finalen

FA Cup-finalen

Landspokalfinalen

Landspokalfinalen