Fodbold øjeblikke

Sheffield Wednesday vs Arsenal, 26. september 1998: Paolo Di Canio skubber dommer Paul Alcock efter han blev udvist

888sport

Italien vs Uruguay, 24. juni 2014: Luis Suarez laver et hattrick i at bide folk ved VM, da han bider det tredje offer, Giorgio Chiellini.

Crystal Palace vs Manchester United, 25. januar 1995: Eric Cantona laver karatespark på en Crystal Palace fan.

England vs Tyskland, 27. juni 2010: Frank Lampards skud krydser linjen mod Tyskland ved VM, men målet bliver ikke godkendt.

Italien vs Frankrig, 9. juli 2006: Zinedine Zidanes skalle på Marco Materazzi i VM finalen.

Ud af de mange store øjeblikke som fodbold har produceret i løbet af årene, så er nogle af de ting vi snakker mest om, de mest kontroversielle øjeblikke i sportens historie. Nogle har været så chokerende, at det helt har ændret spillet. Disse øjeblikke vil for altid være husket blandt fans, og de folk der er involveret i denne smukke sport.

Paolo Di Canio skubber til dommeren

Kort før halvleg i kampen mellem Sheffield Wednesday og Arsenal i sæsonen 1998, opstod der tumult mellem flere af de store stjerner fra begge hold. En af de stjerner fra Paolo Di Canio, der sidenhen har opbygget et rygte for at være lidt af en hidsigprop.

Tumulten resulterede i, at dommer Paul Alcock viste et rødt kort til Di Canio, der derefter skubbede Alcock i jorden. Den dag i dag fortæller Di Canio stadig, at det ikke var et aggressivt skub, men nærmer et tegn på uenighed. Det er dog stadig den episode, der har gjort ham til en ilter legende.

Luis Suarez bider sit tredje offer

Mens han næsten på egen hånd var ved at sikre Liverpool det første Premier League trofæ i mange år, så vil Luis Suarez oftest blive debatteret for sit ufine spil. Blandt mange kontroversielle hændelser, er det især de mange bid, han har foretaget igennem karrieren, der har hængt ved. Desto større ligaer han skiftede til, desto større spillere bed han.

Det startede i Ajax, hvor han satte tænderne i PSV spilleren Itman Bakkal i 2010. Skru tiden frem til 2013, hvor uruguayaneren nu er en etableret Premier League spiller, men alligevel bed han Chelseas Branislav Ivanovic og modtog en karantæne på 10 dage. Den mest kendte episode fandt dog sted under VM 2014, hvor han bed den italienske center back, Giorgio Chiellini. Det kostede Suarez en karantæne på fire måneder.

Eric Cantonas saksespark på fan

I en kamp som Manchester United skulle vinde på udebane i Crystal Palace, var temperaturen på kogepunktet. Uniteds stjernespiller, Eric Cantona havde været omringet af Palace forsvaret hele kampen, og han blev vist ud efter at have sparket mod Richard Shaw i det 48. minut.

Mens den iltre franskmand gik ned langs sidelinjen mod omklædningsrummet, rettede han opmærksomheden mod Matthew Simmons. Reporter fortæller, at Simmons havde råbt grimme ord efter Cantona, og resultatet var, at Cantona hoppede over reklamebanneret og saksesparkede Crystal Palace fanen lige i maven.

Cantonas gamle holdkammerater giver odds 7.00 til at vinde Premier League i denne sæson.

Frank Lampards VM "mål"

England og Tyskland har været rivaler indenfor fodbold i mange årtier, og 1/16-finalen ved VM i Syafrika gjorde det ikke mindre. Tyskland var foran 2-1, da Frank Lampard sendte et skud af sted udenfor feltet. Bolden ramte overliggeren, krydsede linjen og hoppede ud. Den tyske målmand, Manuel Neuer fortsatte spillet som om intet var hentet, og dommer Jorge Larrionda købte den.

Målet der aldrig blev anerkendt, tvang FIFA til at indføre mållinjeteknologi og dette ville helt sikkert ikke have opstået under dette års verdens mesterskaber, da VAR var t udrustet til at løse eventuelle tvivlsomheder. 

Zinedine Zidanes skalle i VM finalen

Zinedine Zidane var en af de bedste spiller i sin generation, og en af de absolut bedste nogensinde. Han opnåee stort set alt som spiller, og han fortsætter med at bygge sin status som træner. Han er i øjeblikket en direktør hos Juventus, der giver odds 7.00 til at vinde Champions League i denne sæson.

Men et af de mest kendte øjeblikke fra hans karriere, opstod i den sidst kamp han spillede. Da han gik forbi Marco Materazzi, sagde italieneren et eller andet til Zidane, der fik franskmanden til at gå amok. Det resulterede i, at Zidane gav en kraftig skalle i brystet på Materazzi.

Læs også
OB fanzone - alt du bør vide om OB

OB fanzone - alt du bør vide om OB

U21-EM: 2. runde

U21-EM: 2. runde

AaB fanzone - alt du bør vide om AaB

AaB fanzone - alt du bør vide om AaB

FC Midtjylland fanzone - alt du bør vide om FCM

FC Midtjylland fanzone - alt du bør vide om FCM

U21-EM

U21-EM