1. Frank Lampard

Den nuværende træner og tidligere Chelsea-spiller Frank Lampard skulle efter sigende være en yderst begavet mand.

Hans intelligens skulle være blevet målt til at være omkring de 140-50 i en IQ-test, som han tog engang. Til sammenligning var Einsteins IQ målt til være 160.

Lampards intelligens bliver dog for alvor sat på prøve, når han skal få det bedste ud af hans unge Chelsea, og det kan også mærkes på diverse fodbold odds.

 

2. Gerard Pique

Denne liste eller hvilken som helst anden liste ville ikke være fuldendt uden at have nævnt den nuværende Barcelona-spiller Gerard Pique.

Pique skulle have taget flere kurser på Havard University for at forbedre sig på en hverdag efter fodbold, men også fordi han er nysgerrig efter mere viden.

Pique skulle have en IQ på omkring de 160-70, men det kan Barcelona ikke bruge særlig meget for tiden, for de har nogle spillemæssige problemer, som de aktuelle fodbold tips også har gennemskuet.

 

3. Glenn Johnson

Den tidligere Liverpool- og nuværende Stoke-back, skulle føle sig yderst tilpas med tal og matematik.

Glen Johnson studerer matematik på Open University, når tiden selvfølgelig tillader det. Det er yderst fordelagtigt for en travl fodboldspiller at benytte dette universitet, da det primært udbyder kurser, som tages off-campus og på deltid.

Glen Johnson kan dermed få noget hjernegymnastik, når han er på farten.

 

4. Henrikh Mkhitaryan

Da Mkhitaryan i sin tid drog til Arsenal, da Arsene Wenger var træner, måtte Wenger erkende, at han havde mødt sin overmand i forhold til sproglig mangfoldighed.

Mkhitaryan har en unik evne til at lære nye sprogkundskaber usædvanligt hurtigt. I dag skulle han efter sigende kunne begå sig på otte sprog: armensk, fransk, portugisisk, russisk, ukrainsk, engelsk, tysk og italiensk.

Det må derfor være nærmest umuligt at bagtale den armenske landsholdsspiller under kampene.

 

5. Socrates

De, der har oplevet 80’erne, kan helt sikkert huske den brasilianske anfører Socrates. En ikonisk midtbanespiller, som var kendt for sin intelligens på banen, men for også for sit pandebånd, som han stort set altid spillede med. 

Men Socrates var også kendt for at være yderst velbegavet uden for banen, hvilket nok ikke var nogen tilfældighed, eftersom som han var opkaldt efter den græske filosof, Socrates.

Den brasilianske Socrates er en af de færreste fodboldspillere, der har haft en doktorgrad. Og det var ikke hvilken som helst doktorgrad, det var nemlig en doktorgrad i medicin, som altså kræver et karaktergennemsnit på ca. 11 og derover i Danmark.    

banner

 

6. Juan Mata

Den nuværende Manchester United-spiller er ikke kun kendt for sine vævre driblinger og gode pasningsspil, men også for sin intelligens både på og især uden for banen.

Inden Mata i sin tid drog til England, studerede han journalistik i Madrid, men rejsen til England holdt ham ikke fra fortsat at uddanne sig i den begrænsede fritid, en professionel fodboldspiller nu engang har. 

Han har udmærket sig i sportsscience og økonomi, hvor han har en bachelorgrad indenfor begge områder.

 

7. Simon Mignolet

Den tidligere Liverpool- og nuværende Club Brugge-målmand, havde flere nok ikke forestillet sig, kunne komme på denne liste, da målmanden blandt andet havde en svær tid i Liverpool.

Men ikke desto mindre er Mignolet altså en yderst intelligent herre, det går vi i hvert fald ud fra, siden han har en grad i jura og politik.

Det er i hvert fald de færreste fodboldspillere, der kan prale med det.

 

8. Andres Iniesta

Det kommer nok ikke bag på nogen, at en af de mest intelligente fodboldspillere på banen gennem tiden også besidder intelligens uden for grønsværen. Andres Iniesta havde – mens han spillede fodbold i Barcelona – tid til både at få en grad inden for biologi og en grad inden for sportsscience.

Det virker utrolig overskudsagtigt at have taget to universitetsgrader, mens man samtidig har spillet fodbold på så højt et niveau. Så må ens hoved være ekstraordinært godt skruet på. 

 

9. Andrey Arshavin

Den tidligere Arsenal- og nuværende Kairat-angriber, Andrey Arshavin fik aldrig gang i karrieren på allerøverste hylde, og måske skyldes det, at den russiske angriber havde andre ambitioner ud over fodbolden.

Arshavin har nemlig en master i teknologi og modedesign. En udmærkelse, som efterfølgende har ført til, at han har sin egen tøjkollektion, som er populær i Rusland.

 

10. Giorgio Chiellini

Hvem havde troet at den brutale forsvarsspiller fra Juventus, Chiellini havde hovedet skruet godt på?

Det havde vi i hvert fald ikke, da de flest hensynsløse fodboldspillere normalt har en lille skrue løs oven i kasketten.

Chiellini har således en universitetsgrad i erhvervsøkonomi fra Turin Universitet. Mon ikke han fortsætter med at udmærke sig inden for universitetsverden, når fodboldstøvlerne bliver lagt på hylden.  

 

Det var 10 af de umiddelbart klogeste fodboldspillere i verden. Der er helt sikkert nogle flere, som vi kunne nævne. VI kan dog konstatere, at fodboldspillere tydeligvis ikke bare er en flok ”hovedløse” mænd, som render rundt efter en bold. En klog mand sagde engang: ”man skal ikke bedømme en bog på dens omslag.”

 

 *Credits: artiklens billede tilhører Antonio Calanni/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder