Vi har været en tur i arkiverne og fundet 18 af de bedste udenlandske Superliga-spillere gennem tiden. Flere af spillerne er nogle man aldrig kommer til at glemme.

I del 1 præsenterede vi de første ni udenlandske spillere på vores liste. I del 2 er vi nu kommet til de sidste ni udenlandske spillere.

 

10. Ståle Solbakken – AaB/FC København

Ståle Solbakken var en yderst respekteret spiller, ligesom som han er i dag som træner.

Som spiller var han en hårdtarbejdende balancespiller og leder, som kunne variere sit spil ud fra hvilken temperatur, kampen havde.

Han blev hurtigt en Superliga-darling og en af de bedste Superliga-spillere i sin tid. Han var en afgørende faktor, da han var med til at vinde det danske mesterskab med AaB i 98/99 og med FCK i 00/01.

Desværre måtte en hjertefejl sætte en stopper for hans karriere, selvom han stadig havde masse fodboldår tilbage i stængerne.

 

11. Rade Prica – AaB

En målræv fra Sverige tog AaB og ikke mindst Superligaen med storm, da han ankom i 06/07. Rade Prica var hans navn, hvis nogen på forunderlig vis skulle have glemt dette.

Det er et navn, som altid vil blive nævnt, når snakken falder på de bedste Superliga-angribere gennem tiden. I de 48 Superliga-kampe han fik for AaB, scorede han 28 mål. En vanvittig statistik, som i den grad var med til at sikre AaB mesterskabet i 06/07.

Det var derfor et spørgsmål om tid, før han blev solgt til en endnu større liga, hvilket også skete, da han blev solgt til Sunderland for ca. 21 mio. kroner.

Det beløb er stadig det andet største i AaB’s historie.

 

12. Dan Eggen – Brøndby IF

Endnu en skandinavier til samlingen af udenlandske spillere, som har styret Superligaen med hård hånd - Dan Eggen.

Den norske landsholdsspiller var en af Brøndbys frontfigurer i deres storhedstid i det meste af 90’erne. Dan Eggen satte ikke kun Brøndby på verdenskortet, men også Superligaen, da han scorede det afgørende mål mod Liverpool i UEFA-cuppen i tredje runde i 1995 på Anfield, som sendte Brøndby videre og storklubben, Liverpool ud.

Han er bestemt en af de bedste forsvarsgeneraler, som har spillet i Superligaen

 

13. Zeca – FC København

Det giver umiddelbart god mening, hvorfor ingen spillere fra Grækenland har villet til Danmark eller slået igennem. Kulturen og vejrforholdene har simpelthen været for anderledes.

Der har dog været én undtagelse, og ham har vi heldigvis fornøjelsen af at følge i øjeblikket i Superligaen – Carlos Zeca.

Vi tør godt sige, at Superligaen aldrig har haft en bedre genpres- og erobringsspiller end Carlos Zeca. 

En modstander kan aldrig vide sig sikker på at være sluppet af med Zeca, hvis de er lykkedes med deres første dribling – han formår altid at prikke bolden fra sin direkte modstander.

Han kunne dække fire fodboldbaner, så løbestærk er en af de bedste udenlandske spillere, Superligaen nogensinde har set.

 

14. Paul Onuachu – FC Midtjylland

Han er en af de højeste spillere, Superligaen nogensinde har set, og er Midtjyllands mest scorende angriber gennem tiden. Paul har med sine 51 Superliga-mål i 134 kampe fortjent en plads på denne liste.

Han var lige fra begyndelsen en stor mundfuld for alle Superligaens forsvarsspillere, grundet hans størrelse og arbejdsomhed.

Lad os håbe, vi får flere af hans typer at se i fremtiden i Superligaen.

 

banner

 

15. Hany Mukhtar – Brøndby IF

Da Hany Mukhtar blev præsenteret i Brøndby tilbage i 2016 på en lejeaftale, havde nærmest ingen udover Brøndbys daværende træner, Zorniger, hørt om den unge tysker.

Muktar beviste hurtigt, at han ikke kun var kommet til Brøndby for at fede den, han skulle have gang i sin karriere igen, efter den var gået i stå i Benfica.

Hans tekniske færdigheder og offensive kvalitet var langt over det vanlige Superliga-niveau. Han blev en inspiration for mange offensive spillere i Superligaen, og derfor er han en af de bedste udenlandske spillere, som vi har set i Superligaen.

 

16. Kamil Wilczek – Brøndby

En anden Brøndby-mand, som stadig er en Brøndby-mand, er en spiller, som tog fusen på alt og alle. Ingen havde de store forventninger til ham, men Kamil Wilczek er blevet til en af Superligaens mest målfarlige angribere nogensinde.

Indtil videre har han scoret 71 mål for Brøndby og er dermed blevet Brøndbys mest scorende spiller nogensinde.

Han kommer til at fortsætte med at score mål, når sidste del af sæson 19/20 skydes i gang i februar – de aktuelle Superliga-odds er i hvert fald enige med os på den front. Han er foreløbig sæsonens topscorer med 17 basser.

 

17. Peter Utaka – OB

Fra én målfarlig herre til en anden, Peter Utaka var fra 2008 til 2012 en af Superligaens største målmaskiner, og det var tilfældet i samtlige sæsoner for OB.

Han havde en fysik på et internationalt niveau og var ikke mindst en god afslutter. Ham bliver der stadig snakket om i det fynske, ligesom Mwape Miti, som vi nævnte i første del af vores liste.

 

18. Sibusiso Zuma – FCK/Nordsjælland

Vi runder vores liste af med en tidligere Superliga-spiller og -angriber, som revolutionerede måden at score mål på og skabe chancer i Superligaen.

Med hans filurlige dribleringer og store målnæse blev Zuma hurtig en publikumsfavorit – ikke kun i FCK, men også i Superligaen.

Vi glemmer aldrig hans saksesparksscoring mod Brøndby, som stadig er et af de flotteste mål, der er blevet scoret i Superligaen nogensinde.

 

Vi havde selvfølgelig også en masse andre dygtige udenlandske og tidligere Superliga-spillere med i overvejelserne, så her er boblerne:

-        Zdeněk Pospěch (FCK)

-        César Santin (FCK)

-        Mattias Jonson (Brøndby)

-        Evander (FCM)

-        Ludwig Augustinsson (FCK)

-        Marcus Allbäck (FCK)

-        Uche Okechukwu (Brøndby)

-        Johan Wiland (FCK)

-        Håvard Flo (AGF)

 

*Credits: artiklens billede tilhører Michael Sohn/Associated Press

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
De bedst betalte Superliga-spillere

De bedst betalte Superliga-spillere

10 ubrydelige Superliga-rekorder

10 ubrydelige Superliga-rekorder

Top-10 sommertransfers i Superligaen 2020

Top-10 sommertransfers i Superligaen 2020

De bedste sæsonstarter i fodbold

De bedste sæsonstarter i de europæiske ligaer

Bettingspillet ’8 rigtige’ er tilbage!

Bettingspillet ’8 rigtige’ er tilbage!