Superliga fodbold har i nyere tid været endnu mere præget af udenlandske spillere end nogensinde før. Om det er godt eller skidt for udviklingen af de danske talenter, er en anden diskussion. I stedet har vi valgt at fokusere på nogle af de udenlandske Superliga-profiler, som kun har gjort Superligaen bedre på grund af deres tilstedeværelse.

Lad os bare komme i gang med profil-kavalkaden

banner

Dame N’doye – FC København

Måske Superligaens målfarligste udenlandske spillere nogen sinde. Alle troede N’Doye var tæt på pensionsalderen, da startede op i FCK for et års tid siden – selv hans holdkammerater var skeptiske.

Men N’doye han endnu engang vist, hvorfor han betragtes som en af bedste angriber i Superligaen. Han er topscorer for FCK med 88 mål, hvilket nok kommer over de 100 inden han ligger støvlerne på hylden.

Den mand, kan man ikke kommer uden om på denne liste. De aktuelle Superliga odds indikerer, at N’doye laver en kasse eller flere mod FC Nordsjælland på søndag.

 

Mohamed Zidan – FC Midtjylland/AB

Den egyptiske tekniker, Mohamed Zidan, tog hele fodbold-Danmark med storm, fordi han kunne noget med en bold, som man aldrig havde set før i dansk fodbold.

Hans driblinger og offensive gåpåmod var hans spidskompetencer, hvilket senere gjorde ham til en Superliga-stjerne. I 47 kampe scorede han 30 mål for FCM, hvilket gjorde ham attraktiv for flere udenlandske klubber.

I 2005 blev han så solgt fra FC Midtjylland til Werder Bremen for £3.50. En spiller, som virkelig kunne underholde på banen. En publikumsfavorit, i hvert fald når det kørte for ham.

 

Oscar Wendt – FC København

Nok den bedste venstreback i Superligaens historie – Oscar Wendt kan vi heller ikke komme uden. Han var en komplet venstreback, som både kunne forsvare og lave utallige offensive aktioner.

Han er i hvert fald en af grundene til, at FCK’s angriber gennem tiden har haft lette arbejdsbetingelser. Blandt andre Dame N’doye. I hvert en tredjedel af N’doye scoringer har skyldes Wendts giftige indlæg med hans frygtede venstre skøjte.

 

Johan Elmander – Brøndby IF

Brøndbys offensive-es fra 2004-2006 var en fysisk og gennembrudsstærk spiller, som alle Superligaens forsvar frygtede. Han kunne afslutte med begge ben og var en fighter, hvilket normalt ikke var en evne offensive-spillere besad.

I 106 kampe scorede han 28 mål for Brøndby. Det er en spiller, Superligaen sent glemmer og aldrig i Brøndby. Klart en af de bedste på hans position i Superligaen nogensinde.

 

Todi Jönsson – FC København

Det må være yderst tilfredsstillende både at være en Superliga-legende, men og så en FCK-legende. Det kan den tidligere FCK-angriber, Todi Jönsson nemlig prale med.

Han er den udenlandske spiller, som har spillet flest Superliga-kampe i FCK-trøjen – 167 kamp blev det til. Ikke nok med det, så kunne han også scorer mål. Han var brølstærk og en god afslutter, hvilket udmøntede sig i 54 mål i Superligaen

Han må næsten have sit eget sæde på tilskuerpladserne i Parken, hvor der står ”reserveret til den Todi”. Også en nævneværdig spiller på denne liste.

Mwape Miti – OB

Superligaen har også haft fornøjelse af en vis Zambianer, som havde sin daglige gang i det fynske, hvor han tørnede ud for OB fra 1997-2006. Den tid glemmer hverken OB eller Superligaen.

Den zambianske angriber havde en fysisk, som man aldrig havde set før i Superligaen. Han var en rigtig boksspiller, som kunne holde forsvarsspillerne væk og samtidig få netmaskerne til at blafre. Alle Superliga-hold må have været misundelig på OB på det tidspunkt.

I hans OB-tid scorede han 70 Superliga-mål, og er stadig den udenlandske spiller, som har scoret flest mål i OB-trøjen. Et vanvittigt scoop OB gjorde dengang og måske et af de bedste scoops de har gjort.

 

Andrew Tembo – OB

OB kunne på samme tidspunkt, da Miti befandt sig i klubben også nyde tilværelsen af en anden Zambianer med det særpræget navn, Andrew Tempo. En krigerisk midtbane general, som altid gav sig fuldt ud i alle dueller.

Han havde et løbepensum, som man blev træt af bare af at kigge på ham. I ni år spillede han for OB og nåede 218 kampe, hvilken ingen anden udenlandsk spiller har opnået for OB.

Den mand kunne sætte tempo, og det vil han altid blive husket for i Superligaen. En uopslidelig midtbanemand.

 

Atiba Hutchinson – FC København

Nok en af Superligaens mest intelligente og elegante midtbanespillere, slog sin folder i Superligaen fra 2006 til 2010. Atiba Hutchinson var Superligaens svar på Zinedine Zidane.

Et forsøg på at tage bolden fra ham, var som at lege katten efter musen. Så snart man troede, man kunne tage bolden fra ham, så spillede han enten bolden eller snød en med en simpel kropsfinte.

Han gjorde alle omkring sig bedre, og hvis man ikke vidste, hvor bolden skulle spilles hen, så gav man den bare bolden til Hutchinson. Han gjorde generelt Superligaen bedre – tak for det!

 

Brede Hangeland – FC København

Så er vi nået til endnu en FCK-profil, og ja, de har efterhånden haft mange gode udenlandske spillere, som vi finder yderst velegnet til denne liste, hvilket også giver god mening, da FCK længe har haft den største pengepung, men også mest at byde på i forhold til international succes, som altså bare tiltrækker bedre spillere.

Nordmanden Brede Hangeland, var i sin tid i Superligaen og FCK, en af de mest respekterede, men også en af dygtigste midterforsvarer, og hvis ikke en af de bedste nogensinde.

Hans knap to meter figur, gjorde ham utrolig angstprovokerende at stå overfor. Derudover var han dygtig med bolden til trods for, at han havde to lange legemer, som umiddelbart virkede ude af kontrol – Men Hangeland var altid i kontrol.

Han fik heller ikke lov til at spille Superliga fodbold i mange år. To år blev det til, indtil han blev solgt til Premier League-klubben Fulham. Han nåede således 238 Premier League-kampe. Det fortæller bare lidt om, hvem vi har haft med at gøre i Superligaen.

Det var første del 1 af de bedste udenlandske Superliga-spillere gennem tiden. Anden del er lige på trapperne og vil blive tilføjet lidt senere.

Indtil da kan i tygge lidt over nogle af de udenlandske boblere, som vi også havde i overvejelserne og selvfølgelig, hvem som ellers kommer med på listen.

 

Del 1 – Boblerne:

-        Bruninho (Nordsjælland/FC Midtjylland)

-        Da Souza (Vejle)

-        Emre Mor (Nordsjælland)

-        Tobias Linderroth (FCK)

-        Daniel Amartey (FCK)

-        Slyvester Igoun (FCM)

-        Djibii Fall (Randers/OB)

-        Teemu Pukki (Brøndby)

 

Hvis du vil finde flere relevante fodbold-artikler eller nogle aktuelle fodboldtips, så er der også rig mulighed for det.

*Credits: artiklens billede tilhører Steven Governo /Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
De bedst betalte Superliga-spillere

De bedst betalte Superliga-spillere

10 ubrydelige Superliga-rekorder

10 ubrydelige Superliga-rekorder

Top-10 sommertransfers i Superligaen 2020

Top-10 sommertransfers i Superligaen 2020

De bedste sæsonstarter i fodbold

De bedste sæsonstarter i de europæiske ligaer

Bettingspillet ’8 rigtige’ er tilbage!

Bettingspillet ’8 rigtige’ er tilbage!