Det er de færreste fodboldspillere, der gider at beskæftige sig med de kontraktmæssige forhold, når de skal sælges til anden klub, og derfor har de hyret en agent til at klare alle de sager, som en fodboldspiller ikke gider at forholde sig til.

Stort set alle fodboldagenter hader mediernes søgelys og træder altid varsomt i offentligheden. De vil hellere arbejde i skyggen af fodboldspillerne og til tider styre dem som små marionet-dukker. 

Fodboldklubberne hader ofte agenterne som pesten, fordi de netop har for meget kontrol over spillerne. Med det in mente, har vi fundet frem til nogle af de største fodboldagenter i fodboldverdenen.

 

1. Jorge Mendes

Dette navn lyder selvfølgelig bekendt for de fleste, for det er nemlig Cristiano Ronaldos agent. Den 54-årige portugisiske superagent er kendt for at være manden, der trækker i trådene, når de største handler skal falde på plads. Det er i hvert fald tilfældet med Ronaldo og navne som Bernardo Silva, Ederson, Cancelo, James Rodriguez, Angel Di Maria, Diego Costa og Davi De Gea, som han også repræsenterer.

Han skulle efter sigende have orkestreret kontrakter for i alt 8,07 mia. kroner. Så kan man sit kram. I kommission skulle han få i omegn af 793,36 mio. kr. Ja, billigt er det ikke at have ham rendende.

 

2. Jose Otin

Jose Otin er måske en af de mere ukendte superagenter, hvis man generelt spørger fodboldelskere på gaden, men i fodboldverdens bagland, ved alle godt, hvem han er. Mr. Otin er nemlig en af de mest magtfulde agenter derude.

Men man skal ikke lade sig narre af, at han ikke er i rampelyset så tit. Han reflekterer over ethvert skridt, han tager.

Han repræsenterer fodboldspillere som: Javi Martinez, Pedro, Jesus Navas, Fernando Torres og Kepa.

 

3. Mino Raiola

Hvis du ikke kender Mino Raiola, så må du gå med skyklapper eller lignende. Den kontroversielle og karismatiske superagent er klart den mest larmende agent i medierne – hvis han har en mening, så siger han den.

Mange vil nok mene, at han er utilregnelig, men ikke desto mindre forstår han virkelig at please sine kunder/fodboldspillere, og samtidig også flytte skakbrikkerne.

Raiola repræsenterer spillere, der har nogenlunde den samme personlighed som ham selv, og derfor er han også agent for nogle af de mest karismatiske fodboldstjerner som Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Marco Verratti og Mario Balotelli.

banner

 

4. Volker Struth

Den tyske superagent Volker Struth er en af verdens største fodboldagenter, og Tysklands største fodboldagent. Han er indbegrebet af tysk og repræsenterer derfor også kun tyske fodboldspillere.

Nogle af de største, han repræsenterer, er Marco Reus, Mario Gotze og Toni Kroos.

 

5. Jonathan Barnett

Nu skal vi runde endnu berygtede superagent, som altid har været villig til at gå lidt længere for sine fodboldspillere.

I 2006 blev Barnett nemlig bandlyst i 12 måneder af FA, fordi han havde arrangeret hemmelige møder mellem sin klient Ashley Cole og Chelsea. Dette blev et af de mest kontroversielle skift i det engelske dengang. 

Den 69-årige engelske agent repræsenterer stadig nogle af de største fodboldstjerner som f.eks. Gareth Bale, Saul Niguez og Jordan Pickford. Barnett er i øjeblikket den agent, som tjener mest - hans kommission skulle efter sigende ligge på ca. 858 mio. kr.

 

6. Pini Zahavi

Pini Zahavi er en 76-årig israelsk fodboldagent, som trods sin alder stadig er en indflydelsesrig fodboldagent i fodboldbranchen.

Pini er i øjeblikket agent for en af de bedste angribere i verden, nemlig Robert Lewandowski. Han repræsenterer også stadig Carlos Tévez og Mascherano.

Pini skulle også have et godt forhold til Neymar uden at være hans agent, men måske sker det på et tidspunkt.

 

Det var sidste superagent på vores liste, men der selvfølgelig et utal af andre spilleragenter, som er på vej frem i fodboldbranchen, men dette er ikke det sidste, vi har hørt fra de seks ovennævnte superagenter. De aktuelle fodbold-odds indikerer i hvert fald, at flere agenter er i gang, blandt andet Pogbas, Götzes og Bales agenter.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Manu Fernandez/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder