I år er det op til FCK, FCM, Esbjerg og Brøndby, hvis Danmark skal have forbedret deres europæiske koefficientpoint, så Danmark kan få flere og bedre seednings i de europæiske turneringer.

Sidste år mistede Danmark 2,900 koefficientpoint sammenlignet med 2017/18-sæsonen. Dem skal de danske klubber have hentet hjem igen, hvis flere europæiske eventyr skal blive aktuelle i fremtiden.

Sidste år samlede følgende klubber 4,875 point:

·         FC København – 4,975 point

·         FC Midtjylland – 3,475 point

·         Brøndby – 2,475 point

·         FC Nordsjælland – 1,975 point

FCK har længe været den helt store danske pointhøster i Europa. I 16/17, hvor de spillede Champions League-gruppespil og spillede sig i 16-delsfinalerne i Europa, fik de samlet 17,700 point. Du kan læse mere om FCK-meritter gennem tiden her.

De resterende danske hold har sjældent kvalificeret sig til gruppespillene. Midtjylland er det sidste hold ud over FCK, som har spillet sig i Europa League-gruppespillet. Det gjorde de i 15/16-sæsonen. Siden da har det ikke været nogen dans på roser for de danske klubber.

UEFA’s Landekoefficientliste ligger Danmark i øjeblikket på 16. pladsen med 27,025 point. Hvis de danske klubber gør en ekstraordinær indsats i Europa i år samtidig med, at de kroatiske og græske klubber træder i spinaten, kan Danmark måske fra næste sæson få fem hold med i Europa.

Du kan finde en masse fodboldodds på de fire danske klubbers kampe i Superligaen og i Europa. Der er med sikkerhed nogle gode onlinebetting-muligheder imellem. 

DK Banner

Hvornår skal de danske klubber i aktion?

FCK træder ind i anden runde af kvalifikationen til Champions League. FCK kan således mødes walisiske The New Saints eller KF Feronikeli, som mødes i første runde.

FC Midtjylland skal først i aktion i tredje runde i Europa League – der trækkes lod til tredje runde d. 22. juli. Midtjylland skal også klare sig igennem fjerde runde, hvis drømmen om Europa League skal realiseres.

Esbjerg skal i kamp i anden runde, hvor modstanderen enten hedder hviderussiske Shaktar Solgorsk eller maltesiske Hibernians FC.

Brøndby skal i kamp på torsdag kl. 19:00 mod finske Inter Turku i første runde af Europa League. Returopgøret bliver spillet d. 18. juli.

Brøndby får højst sandsynligt den mest bumpede vej af de fire danske klubber, da de skal klare sig gennem fem runder for komme i EL-gruppespillet. Sandsynligheden for, at det lykkede er meget spinkel. 

Brøndby er dog klare favoritter til opgøret mod Inter Turku til odds 1.12. Brøndby kommer til at vinde med et par stykker, med mindre de undervurderer finnerne, hvilket sagtens kan ske, da Inter Turku er et middelmådigt hold i den finske Liga.

En målfest kan være under opsejling, så tjek liveoddsene ud, når kampen skydes i gang på torsdag.

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Optakt: Liverpool vs. Manchester United

Optakt: Liverpool vs. Manchester United

De største agenter i fodboldbranchen

De største agenter i fodboldbranchen

Hvem er nogle af fodboldens klogeste hoveder udenfor banen?

Hvem er nogle af fodboldens klogeste hoveder udenfor banen?

Del 2: De bedste udenlandske Superliga-spillere gennem tiden

Del 2: De bedste udenlandske Superliga-spillere gennem tiden

10 af de bedste danske fodboldspillere i Premier League – del 1

10 af de bedste danske fodboldspillere i Premier League – del 1