Hjemmeside: www.fck.dk/ Meritter:

Officielle Facebookside:

www.facebook.com/FCKobenhavn/  

(220.000 Likes)

Superliga: 13 mesterskaber

Officielle Twitter:

twitter.com/fckobenhavn 

(19.000 følgere)

Pokalturnering: 8 titler

Officielle Instagram:

www.instagram.com/fc_kobenhavn/

(106.000 følgere)

Champions League: 0 titler

 

Bedste resultat: 1/8-finale (10/11)

Stiftet: 1. juli 1992

Europa League: 0 titler

 

Bedste resultat: 1/8-finale (16/17)

 

FCK betting-tips, prognoser og odds

888sport giver dig alle væddemål og prognoser angående FC København. Du kan tjekke alle de seneste betting-informationer om FC København, som bliver sammensat af vores gruppe af eksperter, der i den grad lever og ånder for sporten.

Hvis du af og til leder efter de bedste odds og væddemål på FCK’s kampe, så er 888sport stedet, hvor du finder en masse FCK-relaterede informationer, som du ikke må gå glip af. Du kan læse alle de seneste betting-prognoser, nyheder og dybdegående artikler om FCK her.

 

banner

FCK’s holdkort 2019/20

Med den nye sæson 2019/20 lige rundt om hjørnet har løverne fra FCK det klart stærkeste mandskab i Danmark, hvilket de i overbevisende stil beviste ved at vinde mesterskabet uden stor dramatik. Deres mandskab oser af kvalitet fra muren i målet, Joronen, til to forsvarsklipper i form af Bjelland og Vavro.

På centrale midtbane huserer FCK’s erobrings- og udholdenhedsminister og ikke mindst anfører, Carlos Zeca. Zeca og FCK er velsignet med spillere som Rasmus Falk, Viktor Fisher og Robert Skov, som er klart Superligaens stærkeste driblere og afsluttere. Især Roberts Skovs målfarlighed på frispark overgik verdens bedste fodboldspiller, Lionel Messi i sidste sæson. Helt på top huserer klubbens målfarligste herre nogensinde og FCK’s råstyrke- og hovedstødsminister, Dame N’doye – en vaskeægte boksangriber, alle forsvarsspillere i Superligaen frygter.

I seneste transfervindue var det tydeligt, at manager Ståle Solbakken gjorde klar til at nogle spillere skulle videre til sommer – blandt andet lå det i kortene, at Peter Ankersen ikke skulle fortsætte i FCK, derfor blev den tidligere United-spiller Varela hentet til klubben.

Flere af FCK-spillerne har leveret en fremragende sæson, hvorfor sommerens transfervindue kan gå hen og blive yderst hektisk, hvis det rette bud kommer på sæsonens topscorer, Robert Skov, en af de bedste forsvarsklipper i Superligaen Denis Vavro og ikke mindst Viktor Fischer.

 

Hvem var FCK’s topscorere i sidste sæson?

1. Robert Skov - 32 mål 

2. Dame N’doye - 24 mål

3. Viktor Fischer - 11 mål

4. Pieros Sotiriou - 6 mål

5. Kenan Kodro - 6 mål

 

Hvem er FCK’s alletiders topscorer?

1. Dame N’doye - 106 mål

2. Cesar Santin - 83 mål

3. Andreas Cornelius - 61 mål

4. Nicolai Jørgensen - 51 mål

5. Federico Santander - 48 mål 

Hvem ejer FCK?

FC København ejes af det danske børsnoterede selskab Parken Sport & Entertainment. Selskabet blev grundlagt i 1991.

Udover FCK ejer selskabet også stadionet ”Telia Parken”, stadionaktiviteter og tilhørende kontorejendomme på stadion. Udover det ejer de også feriecenteret Lalandia. For nyligt har Parken Sport & Entertainment investeret i Esport i form af Counter Strike-holdet North.

 

Hvilke rivaliseringer er størst i FCK?

Ligesom hvilken som helst anden klub har FCK også sine rivaliseringer. Den ubestridt største rivalisering for FCK er kampene mod Brøndby IF. Disse derby-opgør er klart de største kampe i dansk fodbold – både grundet geografien, men også klubbernes historik og fanbase, som bare ikke bliver større i Danmark.

Kært barn har mange navne, og derfor går opgørene under forskellige navne: ”Slaget om København”, ”Derbyet” og ikke mindst det mest benyttede navn for opgøret ”New Firm”, som udspringer af det klassiske opgør i Skotland mellem Rangers og Celtics, som bliver kaldt Old Firm.

Rivaliseringen har altid været stor, men de seneste år har enten FCK eller Brøndby ligget uden for top to i Superligaen, hvilket har fjernet toppen af flødeskummet i forhold til holdenes rivalisering. Hvem husker ikke i 2003, hvor rivaliseringen var på sit højeste - mesterskabet skulle afgøres mellem FCK og Brøndby. FCK scorede i overtiden til 1-0 og kunne sikre mesterskabet foran 31.000 mennesker på Brøndby Stadion.

Kampe mod hold fra Sverige eller Norge fylder også meget med danske briller, da kampen om Skandinavien altid har betydet noget ekstra, og hvem som er det bedste hold i Norden.

 

Hvad er FCK værd og hvem sponsorerer dem?

FCK er klart det økonomisk tungeste Superliga-mandskab, hvilket afspejler sig i deres dominans. Ifølge Transfermarkt har FCK en markedsværdi på 386 mio. kroner. Det kan ingen anden superligaklub hamle op med. Denne markedsværdi kan dog falde denne sommer, hvis de store profiler i FCK skulle flyve fra reden. Den mest eftertragtede og værdifulde spiller, Robert Skov, er vurderet at have en værdi på 61 mio. kroner. FCK vil dog helt sikkert have mere for deres guldfugl.

FCK har siden 2012 haft Adidas som tøjsponsor. Samarbejdet fortsætter indtil videre til 2020. FCK’s hovedsponsor er det danske bryggeriselskab Carlsberg. De har trofast fuldt FCK i 20 år, og deres nuværende samarbejde løber frem til 2021. Øl og fodbold har altid gået hånd i hånd, og derfor har begge parter godt gavn af samarbejdet.

 

FCK’s største meritter og mindefulde øjeblikke

FC København har siden deres grundlæggelse i 1992 altid været med i toppen af dansk fodbold. Men først i starten af år 2000 bed de sig for alvor fast.

I 2005 kom dog det længe ventede europæiske gennembrud, hvor de spillede sig i Champions League-gruppespillet og leverede samtidig noget nær den største bedrift i FCK’s historie ved at slå selveste Manchester United på hjemmebane med 1-0. Løverne var vilde!

Senere i 2016/17-sæsonen satte løverne alle andre dyr på superliga-savannen på plads ved at gå ubesejrede gennem sæsonen. Samtidig tilspillede de sig en plads i 1/8-finalen i Europa League, som også blev endestationen for FCK, hvor Ajax gik videre og senere røg i finalen.

 

FCK’s fanprofil

FCK’s fanskare befinder sig i hele landet er, og FCK er klart en af de klubber i Danmark med den største fanskare. FCK består hovedsageligt af to fanfraktioner bestående af FCKFC og Urban Crew, som til hver hjemmekamp befinder sig på Nedre B.

FCK har også et par velkendte ansigter som fans. Blandt andet er Game of Thrones-skuespilleren Pilou Asbæk en løve ind til benet i virkeligheden, hvilket han delvis også lever op til i Game of Thrones, da han kæmper for Lannister-klanen og deres våbenskjold som er en løve.

Ikke overraskende er FCK’s maskot derfor også en løve – Løven Leo.

 

Telia Parken

FCK har altid spillet i Parken siden klubbens grundlæggelse i 1992. I dag bærer FCK’s hjemmebane navnet Telia Parken. Telia Parken befinder sig på Østerbro i København. Stadionet kan rumme 38.000 fans, og i denne sæson har FCK i gennemsnittet haft 13.000 fans på lægterne.

Telia Parken blev i 2011 for en stund omdannet til en håndbold-arena, hvor AG København tog imod Bjerringbro-Silkeborg i en DM-finale. Dermed holder Telia Parken rekorden for flest tilskuere til en indendørs håndboldkamp, hvor hele 36.651 tilskuere var tilstede.

 

De mest berømte FCK-legender

Gennem årene er flere FCK-legender blevet til i klubbens glorværdige historie. FCK har gennem tiden huseret flere danske landsholdsspillere, som senere er draget til udlandet.

Til at hylde deres legender har FCK oprettet Legends Club, hvor klub-koryfæer bliver optaget og hyldet til evig tid.

Johansen-brødrene vil altid have en bestemt plads i FCK’s historie ligesom Niclas Jensen, Marcus Albæk og ikke mindst Sibusiso Zuma.

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder