1. Peter Schmeichel

Manchester United (1992-99), Aston Villa (2001-02) og Manchester City (2002-03)

Peter Schmeichel er uden tvivl den største danske fodboldspiller, der nogensinde har betrådt grønsværen i Premier League.

Ingen og slet ingen vil være uenige med os på det punkt. Det kan godt være, at han være omringet af nogle af verdens bedste spillere i sin tid i United, men han var selv en af de bedste målmænd på det tidspunkt.

Han er én ud af få danskere, som har vundet det engelske mesterskab – men han er den eneste dansker, som har gjort det fem gange. Derudover kan han prale med tre FA Cup-titler og en uforglemmelig Champions League-titel.

Det blev til 310 Premier League kampe, 129 clean sheets og faktisk et mål i PL. Utroligt nok fik manden med det store temperament aldrig et rødt kort i PL-sammenhæng. Det ville de aktuelle Premier League odds dengang, helt sikkert aldrig have troet.

 

2. Kasper Schmeichel

Manchester City (2004-09) og Leicester (2011-)

Efter Kasper Schmeichel sensationelt vandt Premier League i 15/16 med Leicester, så har Kasper for alvor trådt i sin fars fodspor, og endda lavet sin helt egne fodspor.

Han har længe været en af de bedste målmænd i Premier League og ikke mindst i verdenen. I øjeblikket kan vi ikke se en grund til, hvorfor Kasper skulle ikke fortsætte mange år i endnu, selvom han er 34 år.

Den danske landsholdsmålmand har jo aldrig været bedre og er blevet en af de bedste danskere, der nogensinde i Premier League – og derfor ryger han selvfølgelig ind på denne liste.

Schmeichel Junior har indtil videre spillet 191 kampe i Premier League og ud af det antal kampe har han holdt buret rent 59 gange, indtil videre i hvert fald.

 

3. Daniel Agger

Liverpool (2006-14)

En frontfigur som Daniel Agger er også obligatorisk på denne liste. Hans gennembrud i Liverpool var en forløsning for dansk fodbold, eftersom ikke mange dansker har haft held med slå igennem i den bedste liga i verdenen.

Han opnåede mange ting med Liverpool, han spillede en Champions League-finale, selvom de tabte. Han nåede aldrig at vinde et Premier League-mesterskab, selvom Liverpool var utrolig tæt på i 13/14. Det skal dog ikke tage noget fra Daniel Agger, som på et tidspunkt, var en af de bedste forsvarsspillere i Premier League.  

Agger nåede 175 kampe i Premier League, hvor han bidrog med 9 mål og seks assists. Den tidligere landsholdsanfører fik kun et rødt kort i sin tid i Premier League. Han fik sjovt nok også et par kampe som venstreback, selvom midterforsvaret var hans foretrukne position.

banner

 

4. Christian Eriksen

Tottenham (2013-)

Christian Eriksen går en spændende tid i møde – skal han eller skal han ikke spille Premier League i fremtiden. Det er i princippet irrelevant i forhold til denne liste, for Eriksen har nemlig allerede udmærket sig som den meste scorende dansker i Premier League.

En af Danmarks bedste spiller nogensinde viste allerede da han ankom til Tottenham, at han nok skulle blive en succes i Premier League, og det må man sige, at han er blevet.

Kong Christian har indtil videre spillet 222 kampe i Premier League for The Spurs, i de 222 kampe har han scoret 51 mål og lavet 66 målgivende afleveringer. Et af de sikreste fodboldtips er, at så længe Eriksen spiller fodbold, så har han hverken lavet det sidste mål eller assist.

Han har fået flere gule kort end Daniel Agger, som fik 12 ostemadder i hans tid, mens Eriksen i øjeblikket er på 16. Han kan åbenbart også være en bisse.

 

5. Jan Mølby

Liverpool (1984-96)

Vores sidste mand på den første del af vores top-10 liste er, ingen andre end vores kære Jan Mølby, som vi i dag kender som fodboldkommentator.

Mølby er en anerkendt herre på alle kanter omkring Liverpool og bestemt også i Danmark. Han var den første dansker i det engelske, som virkelig brød igennem og fik succes. Han var med til at vinde tre engelske mesterskaber med Liverpool og to FA Cup-titler.

Ham kan man heller ikke komme uden om på vores prominente liste.   

Mr. Mølby har spillet i alt spillet 218 Premier League og scoret 44 mål. Han var altså ligesom Eriksen en målfarlig herre på midtbanen. Man skulle nærmest have troet, at Mølby var engel på banen med kun to gule kort i sine 218 PL-kampe. Dengang var det tydeligvis mere tilladt at gå til stålet end i dag.

 

Det var den første del af vores top-10 liste over de bedste danske spillere nogensinde i Premier League. Anden del kommer snart.

 *Credits: artiklens billede tilhører Dave Caulkin/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Emiliano Marcondes løn

Nicolai Boilesen løn

Robert Skov løn

Jess Thorup træner og løn

Brentford og Christian Eriksen 2022