Formel 1-sæsonen 2022 bliver en revolutionær én af slagsen, fordi racerbilerne i højere grad understøtter en motormodel, som belaster klimaet mindre end tidligere modeller. Det betyder ikke, at racerbilerne kommer til at køre på el – i hvert fald ikke endnu – men ikke desto mindre får bilerne et helt nyt look og ny indmad.

Den ældste racerkører i Formel 1 er i skrivende stund den 40-årige Fernando Alonso. Netop Alonsos alder vidner om, at han har prøvet det hele i Formel 1. Han har om nogen skullet forholde sig til den ene regelændring efter den anden i Formel 1.

Alonso er ikke kun en garvet racerkører, han er også en F1-legende. I sin primetime var Alonso en titeludfordrer sæson efter sæson. Lad os dykke nærmere ned i Alonsos Formel 1-karriere.

 

Fernando Alonsos Formel 1-karriere

Hvornår fik Alonso sin Formel 1-debut?

Hvornår vandt Fernando Alonso sit første Formel 1-løb?

Hvilke konstruktører har Alonso kørt for?

Hvor mange gange er Alonso blevet verdensmester?

Hvilke racerbaner er Alonsos foretrukne?

Hvor meget tjener Fernando Alonso?

 

Hvornår fik Alonso sin Formel 1-debut?

Vi skal et stykke tid tilbage for at finde Fernando Alsonsos debut i Formel 1, nærmere bestemt 2001. Dengang var Alonso kun 19 år gammel. På daværende tidspunkt blev han den tredje yngste racerkører i Formel 1, og drømmen gik i opfyldelse ved det australske Grand Prix.

Dengang var Michael Schumacher på toppen i Formel 1. Schumacher vandt i Alonsos debut, hvor spanieren selv sluttede på en 19. plads. Alonsos bedste placering i F1-sæsonen 2001 var en 10. plads ved tyske Grand Prix. Alsonso havde derfor stadig sit første VM-point til gode.

alonso

 

Hvornår vandt Fernando Alonso sit første Formel 1-løb?

Da det 13. Grand Prix skulle køres i 2003, førte Alonso det ungarske Grand Prix fra start til slut. Det var Renaults eneste og første sejr i den sæson. På daværende tidspunkt kunne Alonso for en stund kalde sig den yngste Grand Prix-vinder i Formel 1’s historie – han var blot 22 år.

I den sæson blev han samlet nr. seks, hvor han fik fire podiepladser. Alonso havde for alvor sat sit aftryk og slået sig fast i Formel 1. Dengang var danske Nicolas Kiesa også med i F1.

 

Hvilke konstruktører har Alonso kørt for?

Da Alonso vendte tilbage til Formel 1 i 2021 efter et par års pause, skulle han køre for sin syvende konstruktør, Alpine. I 2022 kommer Alonso også til køre for Alpine.

Konstruktøren, som gav Alonso chancen i Formel 1, var Minardi. Det blev dog kun til en enkelt sæson for Minardi, for Renault havde set lyset i den unge Alonso. I 2002 var Alonso kun testkører for Renault, men det gav blot Alonso ekstra blod på tanden. Efter 2002 og frem til 2006 var Alonso den foretrukne kører for Renault.

I 2007 blev det til en enkelt sæson hos McLaren, hvor Alonso samlet blev nr. 3 efter Lewis Hamilton og verdensmesteren, Kimi Räikkönen. Renault stod klar med åbne arme, og det var et tilbud, Alonso ikke kunne afslå. Alonso kørte for Renault i yderligere to år – i 2008 og 2009.

Odds og live bet på alle sportsgrene hos 888sport

Selveste Ferrari meldte sig på banen i 2010, og i fire år fik Alonso lov til at holde gaspedalen i bund i den ikoniske Ferrari-racer. Efter den mindre turbulente tid hos McLaren i 2007 havde de færreste forestillet sig, at Alonso blev præsenteret som ny Formel 1-kører hos den britiske konstruktør i 2015.

I 2018 var alle sikre på, at Alonso ville køre sin sidste Formel 1-sæson – han var på det tidspunkt i gang med sin 17. Formel 1-sæson. Men det skete ikke, og i 2022 er Alonso i gang med sin 19. F1-sæson. Alonso er dermed den racerkører i Formel 1, der har kørt næstflest F1-løb. Inden 2022-sæsonen går i gang, er det blevet til 336. Räikkönen er rekordholder med sine 353 løb.

Alonso

 

Hvor mange gange er Alonso blevet verdensmester?

I en alder af 24 blev Alonso i 2005 den yngste verdensmester i Formel 1’s historie. Alonso var dominerende i 2005. Han vandt således syv ud af 19 Grand Prixer og sluttede på podiet 15 ud af 19 gange. Han satte Kimi Räikkönen til vægs, som var hans nærmeste konkurrent i den sæson. De helt store konstruktører som Ferrari og McLaren Mercedes havde overordnet set nok undervurderet Renault en smule.

Se alle formel 1 odds

Man skulle have troet, at McLaren Mercedes og Ferrari skulle have taget ved lære af 2005, men i 2006 var det atter Renault og Fernando Alonso, der endte med at stå øverst på podie efter det 18. Grand Prix. I 2006 pressede Ferrari og Michael Schumacher Alonso helt frem til de to sidste løb, hvor tingene skulle afgøres. Begge kørere vandt syv Grand Prixer hver. På et tidspunkt lignede det, at Schumacher ville blive verdensmester, blandt andet fordi Felipe Massa ofte også kørte med om de øverste placeringer.

Et afgørende punkt i sæsonen var, da Schumacher førte det japanske Grand Prix, men hvor han i 17. omgang måtte udgå efter en motorfejl. Havde Schumacher ikke haft en fejl, var Alonso måske ikke blevet verdensmester i 2006. Alonso blev således verdensmester med 13 point foran Schumacher.

Alonso

 

Hvilke racerbaner er Alonsos foretrukne?

Alonso har tidligere udtalt, at hans foretrukne racerbane er Suzuka-banen i Japan. Selvom Alonso kun har vundet en enkelt gang på den bane, lader han ikke til at være i tvivl. Statistisk set er historien dog en anden.

Tre gange har Alonso vundet på Sakir-racerbanen i Bahrain. Det samme gælder på Hockenheim i Tyskland og Kuala Lumpur i Malaysia. Det er efterhånden et stykke tid siden, at Alonso senest vandt et Formel 1-Grand Prix. Vi skal tilbage til 2013, men skulle det ske igen, er det oplagt at vælge én af de tre førnævnte racerbaner.

 

Hvor meget tjener Fernando Alonso?

Ifølge forskellige kilder på nettet, skulle Fernando Alonso have en årsløn hos Alpine, som lyder på omkring 130 mio. kroner. Dermed er Alonso én af de bedst betalte racerkørere i Formel 1 – også selvom det er lang tid siden, at Alonso har stået øverst på podiet. De bedst betalte i Formel 1 2022 er ikke overraskende Lewis Hamilton og Max Verstappen.

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 01. april 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg