Esport bettingscenen er vokset i en rygende fart, men der er stadig masser af plads at vokse på endnu. En rapport fra 2018 lavet af research-virksomheden Eilers & Krejcik Gaming afslørede, at esports bettingmarkedet vil være $6.8 milliarder værd i 2018, og de forventede, at dette tal ville stige til $13 milliarder i 2020 takket være de næsten 600 millioner mennesker, der ser esport til den tid. Hvis du læser med, er der en god chance for, at du overvejer at bette på esport, så herunder bringer vi alt, som du behøver at vide, før du begynder at dykke ind i det.

Essencielt giver esport betting dig mulighed for at placere væddemål på et computerspil. Folk uanset om det er fans af computerspillet, esportholdet eller casuelle seere, så vil de have mulighed for at spille på, hvem der vinder en given kamp eller turnering. Nogle gange er det også muligt at spille på, hvad der kommer til at ske i kampen, hvor mange kills en spiller laver, hvem der bliver kåret som MVP, hvilke karakterer der bliver valgt og endda hvad det endelige resultat bliver.

888sport banner

Dem der placerer væddemål, bruger som regel rigtige hårdtjente penge. Men nogle vælger måske også, at bette ting fra spillene (skins er et populært valg) for at placere væddemål med disse, skal spilleren vælge hvilke ting de vil satse, og så kan de enten vinde rigtige penge eller andre værdifulde ting.

Hvad er de største Esports spil?

Det kommer måske ikke som den helt store overraskelse, at nogle af de største spil i esport også er spil, der er baseret på traditionelle sportsgrene. NBA 2K er et basketballspil, der er baseret på den virkelige NBA basketball-liga, og nærmest perfekte rekreationer af NBA-spillerne med tatoveringer osv. er med i spillet. Der er millioner af dedikerede NBA 2K spillere, og mens de ikke har den store interesse i at vinde en championship-ring i virkeligheden, så drømmer mange om at tage deres virtuelle mandskab til succes i stedet. Ligesom FIFA eWorld Cup er den største turnering i FIFA, fodboldspillet. Mens FIFA World Cup kun finder sted hvert fjerde år, så er FIFA eWorld Cup en årlig begivenhed. Mange traditionelle sportshold har investeret i esports hold, hvor nogle endda har ansat spillere i deres organisation, hvor de både får egne trøjer og numre.

Når det er sagt, så er der også flere spil, hvor det ikke er baseret på virkelighede overhovedet. Dette inkluderer spillet League of Legends eller LOL, der er et fantasispil, hvor mytiske væsner marcherer ned af lanes akkompagneret af stærke champions, der alle har hver deres unikke egenskab, som de kan bruge til at besejre de andre fjender og deres tårne. Dota 2 er et lignende spil, med lanes og det hele. Overwatch er et spil baseret på en fremtidig version af jorden, hvor robotterne har overtaget herredømmet. Overwatch heltene er blandt andet en peanut-butter-elskende gorilla og en robot trafikbetjent med en pistol (Orisa)

De bedste Esport ligaer og turneringer

Uanset om spillene er baseret på virkeligheden eller fiktion, så har de en ting til fælles, og det er, at ligaerne og turneringer er virkelig populære.

League of Legends afholder blandt andet flere ligaer og turneringer i løbet af året, og de er alle organiseret af spillets udvikler, Riot Games. Der er regionale turneringer, hvilket inkluderer EU LCS, NA LCS, LCK, LMS og LPL, som dækker Europa, Nordamerika, Sydkorea, Vietnam og Kina, og de har allesammen forår og summer "splits" eller sæsoner. Som tilføjelse er der også en Mid-Season Invitational samt verdensmesterskaberne, hvor de største præmier findes.

Overwatch har ikke ligeså mange forskellige turneringer, men det er fordi, det stadig er voksende. Overwatch League startede i år med 16 forskellige hold fra hele verden, både fra Shanghai til San Francisco og alt der i mellem. Den anden sæson af ligaen ser frem til tilføjelsen af endnu flere hold, der blandt andet inkluderer hold fra Washington og Paris. Derudover er der også Overwatch World Cup, hvor spillerne fordeles pr. nationalitet for at vinde trofæet til deres nation.

CS:GO og Dota 2 er to spil udviklet af Valve, og de tilbyder et langt lettere format, hvor spillene hver især hoster to "majors" i løbet af et år. Disse majors finder sted forskellige steder på kloden, og er sponsoreret af Valve. Den største af disse er samtidig den turnering i Esport, der har den største præmiepulje overhovedet. Det er Dota 2's The international, hvilket også er hovedturneringen for spillet.

Kan Esport profitere på bookmakere?

Esport-overskrifterne om underdogs der slår de store populære hold, overraskende sejre og store præmiepuljer, er alt sammen med til at hive flere fans til sporten. Så forestil dig, hvor stor en effekt disse historier kunne have, hvis folk blev opfordret til at spille på dem samtidigt. Konceptet ved at et mindre kendt hold ville vinde The International, ville være en endnu større historie, hvis nogle havde bettet på det og vundet et kæmpe beløb på det usandsynlige udfald.

Gå ikke glip af en masse lol betting

Det ville også hjælpe esporten med, at få de casuelle seere til at blive mere engagerede. Ud af de 600 millioner der forventes at se esport i løbet af 2021, vil 300 millioner af dem formentlig være "lejlighedsvise" seere. Med andre ord, så er det seere, der ikke tuner ind hver uge for at se de fleste kampe og turneringer. De har måske ikke engang et favorithold eller et favoritspil i esport. Men folk der better på esport, vil helt naturligt blive mere engagerede i esport, fordi de har investeret penge i det. Esport vil få flere seere gennem betting, fordi bettere gerne vil se hvordan kampene går, da det påvirker deres chancer for gevinst.

Fremtiden for Esports Betting

Med tiden vil esport vokse til et af hovedmarkeder i eksempelvis England, hvor esport ellers har haft svært ved at bryde igennem. Mange seere betyder flere potentielle bettere, og flere potentielle bettere giver flere muligheder for at bette.

Find en masse esport betting hos 888sport

Når man taler om mulighederne for at bette, så forventer vi at se masser af spændende kampe fra de kommende spil på den professionelle scene. Spil som Fortnite og PlayerUnknow's Battlegrounds er vokset på esportscenen siden de udkom i 2017. Spil baseret på traditionelle sportsgrene og traditionelle sportsgrene hvor der er mange bettingmuligheder, NHL, MLB, Tour de France, kandiderer også til at udvide sig på esportsmarkedet. Faktisk er New York Yankees fornyligt gået ind i esport, og dermed kunne det godt ligne, at vi kommer til at se endnu flere store traditionelle sportshold, der investerer i esport i fremtiden.

Læs også
Esport: uskrevne regler i Dota 2

Esport: uskrevne regler i Dota 2

Esport: de uskrevne regler i League of Legends

Esport: de uskrevne regler i League of Legends

Esport: De uskrevne regler i Counter Strike

Esport: De uskrevne regler i Counter Strike

De mest vindende esportsspillere frem mod 2021

De mest vindende esportsspillere frem mod 2021

De bedste esportslande i verden

De bedste esportslande i verden