Hvis du er en nybegynder i League of Legends, er det især vigtigt, at du blive respekteret af både såvel medspillere som modspillere. Den status kan du opnå, hvis du kender til og selvfølgelig følger de uskrevne regler og gængse normer i League og League.

Mon ikke også nogle af de mere garvede LOL-spillere har brug for at få opfrisket disse regler i kampenes hede. Det er nemlig i de situationer de uskrevne regler bliver sat på prøve. Klarer du prøven, kan du blive en yderst respekteret med- og modspiller. Der er dog mange uskrevne regler i denne esport, så vi kommer kun omkring nogle af de vigtigste.

 

Gode huskeregler i League of Legends

Husk, et skin forbedre dine vinderchancer på de forskellige lanes markant

Du fortsætter med at spille, selvom du er tiltet

Respekter individuelle forskelle og erfaring. LOL er et globalt fællesskab

Sluk chatten

Hvis nogle på dit hold er bagefter, gør det dét kun værre, hvis du overtager deres farm

Din jungler prøver, han kan ikke være over alt

Kommuniker med dine holdkammerater

Forvent altid et spil tager mindst én time

Andre uskrevne regler i lol

 

Husk, et skin forbedre dine vinderchancer på de forskellige lanes markant.

Hvis du er en nybegynder i League of Legends, skal du vide, at de forskellige lanes i LOL har sine fordele og ulemper. Derfor er det vigtigt, at du ikke bare vælger de champions du synes mest om. Det er vigtigt, at du finder en champion som kan løse de udfordringer som du kommer til at stå overfor. Antallet af champions vokser hvert år. I starten af 2021 er der 154 champions.

Det står ikke skrevet nogle steder, men som nybegynder er det vigtigt at vide at skins, forbedre din chance for at vinde markant i hvert fald, når man ser på statistikkerne. Ligesom antallet af champions vokser løbende, vokser antallet af skins også. I løbet af 2021 kommer antallet af skins nok op på 1200. Nogle champions har et større udvalg af skins, mens andre kun har få skins at vælge i mellem, så vælg dine champions med omhu.

 

Du fortsætter med at spille, selvom du er tiltet.

Denne uskreven regel gælder inden for hele esportsområdet. Oftest når du titler mister du dine sunde fornuft samt begynder at lave basale fejl i spillet. Fokusér ikke altid på at vinde, men heller gå efter at forbedre dig. Jagt ikke en sejr i blinde – det kan umuligt gavne dig i den lange bane.

Der er mange måder hvorpå du kan forebygge dine tilts - find din egen teknik, som giver mest mening for dig. Mute dig selv, tag en pause efter et spil eller mute dine holdkammerater.

 

Respekter individuelle forskelle og erfaring. LOL er et globalt fællesskab.

Der findes ufattelig mange måder at spille League of Legends på. Alle 115 millioner som ca. spiller League of Legends har vidt forskellige tilgange til spillet samt erfaring.

Forventningerne til en kamp kan være forskellige og respektere dét for ikke alle er nødvendigvis på samme niveau. League of Legends har et adfærdskodeks som alle spiller burde få genopfrisket i ny og næ.

Gå aldrig ned på lol betting hos 888sport

 

Sluk chatten.

Chatten i LOL bliver oftest spammet til med diverse ting og kan få dig til at fjerne fokus fra spillet som du er i gang med. Hvis chatten fjerner dit fokus og fremprovokere dine tilts, burde du slukke den. Det gør de fleste alligevel.

 

Hvis nogle på dit hold er bagefter, gør det dét kun værre, hvis du overtager deres farm

LOL er en holdesport som mange andre esports, derfor anses det som værende af selvisk karakter, hvis du begynder at farme på dine holdkammeraters lanes.

Hvis dine holdkammerater allerede er sakket bagefter, vil du ødelægge deres chance for stadig at følge med og gøre modstand, og overhovedet holde dem i live.

Dette vil overordnet gå ud over dit holds præstation. Så hold nallerne for dig selv på dine egen lane, medmindre du har en rigtig god grund.

Din jungler prøver, han kan ikke være over alt.

En jungler har nogle gange en utaknemmelig rolle, fordi det er en kompleks rolle at udfylde. Derfor kan mange hurtige være tilbøjelig til at være efter deres jungler, som ikke hjælper nok til.

De gør deres bedste for ganke modstanderne, så du står tilbage med et smil på læben, men husk på I er flere holdkammerater som skal have hjælp i ny og næ.

 

Kommuniker med dine holdkammerater

Ligesom i hvilken som helst anden sportsgren er kommunikation oftest skæbnesvanger for et holds succes.

Det er dog en balancegang for alle hold har tre slags; én som kommunikerer meget, én som kommunikerer meget lidt og én som kun gør det i vigtige tilfælde. Den første og den anden kan blive et problem på den lange bane. Afstemt derfor jeres kommunikation på holdet inden en kamp.

Esports betting til enhver tid

 

Forvent altid et spil tager mindst én time.

Hvis du ved, at du ikke har lidt over én time i kalenderen til at spille en omgang LOL, kan du lige så godt vente til en anden dag. Dit hold tilter, hvis du midt i spil bliver nødt til at smutte, fordi det ødelægger deres chancer for at vinde gevaldigt.

Du vil nok også opleve at du komme i bad standing hos dine holdkammerater, hvis du smutter midt i det hele.

 

Andre uskrevne regler i LOL

  • Lad vær med at facecheck
  • Gå aldrig efter Singed
  • Kig på mini-mappet hvert femte sekund
  • Summoner spells er skabt for at blive brugt
  • Du referer til spillere ud fra hvilken champion de er og ikke deres brugernavn
  • Hvis din jungler giver dig en hjælpende hånd på din lane, så lad vedkommende få lidt minions

 

De uskrevne regler, som vi netop har gennemgået, er bare få af mange uskrevne regler i den populære esport, League og Legends. Det er dog en god start for nybegynder og evt. mere rutineret spillere, som skulle have glemt dem lidt.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/Thibault Camus

Først publiceret: d. 20. januar 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Finn Karrigan Andersen - legende i Counter Strike

Esport | Hvad er HLTV? | Counter Strike

Astralis Esport

Dupreeh – Peter Rasmussen

Nicolai Reedtz - dev1ce