I Danmark er vi så heldige at have nogle af de bedste CS-spillere i verden. Én af dem er Peter Rasmussen aka. dupreeh. Man skulle tro, dupreeh havde været en del af Counter Strike i en menneskealder, men han er i skrivende stund kun 28 år. Han var med, da Counter Strike gik fra at blive spillet i små sportshaller til at blive spillet i store multiarenaer med mere end 10-20.000 tilskuere.

 

Peter Rasmussen og hans professionelle gamerkarriere

Kort og godt om dupreeh – Peter Rasmussen

Dupreehs største præstationer

Hvor mange præmiepenge har dupreeh vundet?

Dupreehs statiskker i csgo

 

Kort og godt om dupreeh – Peter Rasmussen

Hold: 3DMAX, Copenhagen Wolves, Team Dignitas, Team SoloMid og Astralis (nuværende hold)

Rolle i Counter Strike: Entry Fragger (riffel) og til tider også AWP’er

Kælenavne: AWpeter og duppe

Fødselsdag: 26. marts 1993

Professionel gamer siden: 2012

 

Dupreehs største præstationer

I skrivende stund i har dupreeh vundet 28 trofæer. Hans første store trofæ blev sikret tilbage i 2015 med TSM, da de vandt over fnatic ved CSS Kickoff Season Finals. Sidenhen er pokalskabet vokset sig meget større, og i 2021 er dupreeh en af de mest vindende CS-spillere i verden.

Hans største triumfer er uden tvivl de fire Majortitler, som han har vundet med Astralis. Han er en af de få CS-spillere, der har deltaget i alle 15 Major-turneringer, som indtil videre har været i Counter Strike.

Hans bedste CS-år var i 2018, da han blev kåret som verdens femtebedste CS-spiller af HLTV og vandt Majoren i London. Årene forinden havde han kun været inden for top-20 og uden for top-10. 

Dupreeh har altid stået lidt i skyggen i forhold til de allerbedste CS-spillere. Derfor er han kun en sjælden gang imellem blevet kåret til turneringens MVP. Det er er indtil videre sket to gange. Første gang var ved ESL Pro League Season 7 Finals og anden gang ved Blast Pro Series Global Final i 2019.

Hvor mange præmiepenge har dupreeh vundet?

Dupreeh er på nuværende tidspunkt den CS-spiller i verden, som har vundet flest præmiepenge. Han har ifølge esportsearnings.com ca. tjent svimlende 12-13 millioner kr. igennem sin CS-karriere. I 2018 ramte han sin hidtil største jackpot, da han det år endte med at tjene intet mindre end 4,5 millioner. Til sammenligning vandt han efter sigende sølle 150 kr. i 2012, da hans Counter Strike karriere begyndte.

En utrolig udvikling for Counter Strike på få år, og det bliver kun endnu større. Ca. 93% af dupreehs indtjente præmiepenge er blevet sikret, mens han har spillet for Astralis, som også bare har badet i succes.

Den hidtil største pengepræmie, dupreeh har vundet, var tilbage i 2018 ved Intel Grand Slam Season 1, da Astralis gik hele vejen og vandt intet mindre end ca. 6-7 millioner kr., hvilket sikrede dupreeh ca. 1 mio. kr.

Hold dig opdateret på lol betting-markederne

 

Dupreehs statiskker i csgo

Hvis der er noget, Dupreeh kan, så er det at lave headshots. Igennem sin karriere har han haft 34210 kills, og 50,7% af disse kills har været et headshot.

Dupreeh har vundet 66,5% af alle maps, han har spillet, og han har spillet en del efterhånden. 1784 maps er det indtil videre blevet til. Dupreeh har også et kill-gennemsnit pr. runde, som ifølge HLTV pt. ligger på 0,74. Assists leverer han sjældent, da han ofte dræber modstanderen i første hug. I gennemsnit har han 0,14% pr. runde.

Dupreeh har også en fornuftig ADR (Average Damage per round). På nuværende tidspunkt er den på omkring 77,9 %. Den højeste ADR, han har haft i karrieren, var tilbage i 2018, hvilket var hans klart mest succesfulde år. Dengang lå den på 79,8. Baseret på ADR, så er overpass det map, hvor han har gjort mest skade på modstanderholdene – den ligger pt. på 81,3.

Der findes mange andre relevante statistikker på hltv.org, hvis du er nysgerrig efter at lære mere om dupreeh, men du kan også følge ham og Astralis på esports betting-markederne.

 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Mark J. Terrill

Først publiceret: d. 20. april 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Finn Karrigan Andersen - legende i Counter Strike

Esport | Hvad er HLTV? | Counter Strike

Astralis Esport

Nicolai Reedtz - dev1ce

Esport: uskrevne regler i Dota 2