I del 1 og del 2 fik vi støvet os frem til flere sportsgrene, som du ikke vidste, eksisterede. Det viser sig dog, at der er flere forunderlige sportsgrene ude i den store vide verden. Vi har fundet fem atypiske sportsgrene mere. 

 

Tuk Tuk Polo

Hvis du troede, du vidste, hvad polo var, så tager du en lille smule fejl, når det kommer til Tuk Tuk Polo. Tuk Tuk Polo er en srilankansk udgave af polo. I stedet for at ride på heste, foregår det i små køretøjer, som du måske kender eller har hørt om – de bliver kaldt ”Tuk Tuk”.

Tidligere foregik spillet på ryggen af elefanterne, men omkring 2016 blev elefanterne skiftet ud med små køretøjer. Alle har efterhånden prøvet at køre radiobiler – det minder Tuk Tuk Polo en smule om. I stedet for bare at køre ind i hinanden, gælder det også om at få bolden ind i modstandernes mål, samtidig med at bilen skal køres.

En spiller styrer Tuk Tuk’en, mens en anden spiller styrer polo-staven. Det er tempofyldt og en smule dramatisk, når de små køretøjer støder sammen. Det er dog stadig vildt underholdende.   

 

Hundesurfing

Hvis du er vild med dyr, vil du elske at dyrke denne sportsgren. Hunde-surfing er faktisk en sportsgren, som har eksisteret i en del år, og du kan som mange andre ting træne din hund til surfe.

Det ligner, at hundene nyder det lige så meget, som vi mennesker nyder at kigge på dem surfe og ikke mindst selv surfe.

Der afholdes hvert år mesterskaber i hundesurfing. Forholdene er tilpasset hundene, så de ikke skal ud i meter høje bølge. Derudover har hundene også redningsvest på, så ingen grund til bekymring. Hundene er exceptionel gode til at surfe og holde balancen. De er de fødte vandhunde!

Det er umiddelbart en sportsgren, som sagtens kunne dyrkes i Danmark, da bølgernes højde i Danmark ofte er tilpasset hundenes evner.  

 

Yukigassen

Yukigassen er en sportsgren, der oprindeligt stammer fra Japan, og alle mennesker, der har levet i snedækkede landskaber, kender til denne sportsgren. Yukigassen betyder på dansk sneboldkamp. 

Yukigassen dyrkes udover i Japan også i lande som Finland, Norge, Sverige, Armenien og Canada – alle steder og områder, hvor der er masser af sne. Det er for tiden ikke optimalt at dyrke Yukigassen i Danmark, da vi i mange vinterperioder ikke har haft nok sne.

Der afholdes årligt turneringer i sneboldkamp i diverse lande. Alle danskere har på et eller andet tidspunkt i deres liv haft en uofficiel sneboldkamp med naboen eller vennerne.

Spillerne i Yukigassen bærer selvfølgelig hjelme med en form for skærm foran ansigtet, så de er godt beskyttet mod at få en snebold lige i smasken, for det gør naller.

Derudover har de udstyr til at lave de helt perfekt snebolde med – det er en hver persons drøm i en sneboldkamp.

Oplev 888sports live betting

 

Bil-Curling

Vi bliver ved de kolde elementer og områder, for i Rusland har de en tendens til at se lidt anderledes på nogle ting, og det er også tilfældet med curling.

I stedet for at glide en sten henad isen, hvorfor så ikke bruge biler for at gøre det mere interessant og dramatisk? Det kræver dog, at du har en del biler til rådighed, hvis du skal have stablet en omgang bil-curling på benene.

bonus

Et bestemt antal personer skubber bilen henad isen, mens én person får lov til at sidde foran rattet og styre bilen hen imod cirklerne og forsøge at få skubbet de andre biler af vejen.

Sjov og anderledes sportsgren, som også skal opleves!

 

Luftguitar

Alle mennesker har fantasi nok til at spille på luftguitar. Hvis du ikke har prøvet at imitere et veludført guitarspil, selvom du ingen anelse har om, hvordan man spiller på guitar, så er det bare med at komme i gang.

Nogle mennesker har dog været ekstra begejstret for at udøve en luftguitar, og derfor dyrker de det også under konkurrencemæssige forhold.

Hvert år bliver der afholdt mesterskaber i luftguitar og man kan roligt sige at de deltagende lever sig ind i momentet, når de spiller luftguitar. Man kunne eventuelt spørge sig selv, hvorfor de ikke bare bruger en rigtig guitar, uden at spille på den, selvfølgelig. Det ville i hvert fald virke mere autentisk. Luftguitar skal dog mere ses som en slags dans end et spil på et instrument.

 

Konkurrencerne i luftguitar går ud på at lave og tilpasse sine bevægelser efter musikken. Der er både nationale mesterskaber og verdensmesterskaber i luftguitar. Verdensmesteren i 2019 blev Rob ”the Marquis” Messel fra USA.

I 2020 finder VM i luftguitar sted i Finland, fra den 19.-21. august.

 

Det var afslutningen på del 3 af sportsgrene, du ikke vidste, eksisterede. Måske følger vi op med en del 4, for vi har stadig en del anderledes og sjove sportsgrene i godteposen.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Gero Breloer/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg