Vi følger selvfølgelig op på vores del 1 om sportsgrene, som du ikke vidste eksisterede. Vi er nået til del 2, hvor der gemmer sig endnu flere morsomme og anderledes sportsgrene.

 

Trillebørsrace

Hvis du er vokset op ude på landet med en masse søskende, så burde det ikke komme som nogen overraskelse for dig, at trillebørsrace er en sportsgren.

I Kenya har de bygget videre på konceptet, og i dag har de et løb, som bliver kaldt “To Hell’s Gate on a Wheelbarrow”.  Det foregår i den nationalpark, som løbet er opkaldt efter.

Selvom sportsgrenen primært har til formål, at fundraise til vedligeholdelse og beskyttelse af nationalparken, så dæmper det ikke just konkurrencen i sportsgrenen. De deltagende vil vinde og tager det meget seriøst.

 

Oste-rulning

Vi er nu kommet til en af de lidt mere bizarre sportsgrene, men ikke desto mindre lyder det morsomt.

Oprindeligt er sportsgrenen opfundet af Cooper Hill, som producerer store runde oste. I den anledning valgte Cooper Hill at afholde et event, hvor deltagere skulle løbe ned af en stejl bakke i håb om at fange den rullende ost. Den første, som ville få fat i osten, kunne få den med hjem.

I dag er det blevet en tradition, som afholdes hvert år. Folk fra alle fire verdenshjørner valfarter til Gloucestershire i England for at opleve den mærkværdige sportsgren.

Det ser sjovt ud, men til tider også smertefuldt.

 

Grimasse-konkurrence

Hvis du virkelig kan hive den grimmeste og sjoveste grimasse op ad af hatten, så har vi fundet den helt rette sportsgren til dig. 

På engelsk bliver den kaldt ”Gurning”-konkurrencen, som går ud på, at den person, der kan præstere den grimmeste grimasse, vinder.

Ifølge rygter skulle konkurrencen have eksisteret siden 1297 og være opfundet i England.

Vi er lidt i tvivl, om det er godt eller skidt for ens selvtillid at vinde den titel, men til gengæld er det hylende morsomt.

 

Bo-Taoshi

Turen går nu forbi Japan, hvor vi har fundet endnu en speciel sportsgren af slagsen - nemlig Bo-Taoshi.

Oversat til dansk betyder det ”at vælte pælen”. Det lyder måske mere simpelt end, hvad de fleste tror. I alt deltager 150 spillere, som er delt op i to hold på hver 75.

Det ene hold skal forsøge at beskytte pælen fra at blive væltet, mens det andet hold skal gøre alt, hvad de kan, for få væltet pælen.

Det afholdes af det nationale forsvarsakademi i Japan, hvor det er de studerende, som skal i arenaen. Det er en voldsom sportsgren, hvor der bliver gået til den.

banner

 

Lussing-konkurrence (slaps)

Den mest hårdføre sportsgren på denne liste er helt klart den sibiriske lussing-konkurrence. Som navnet antyder, handler det om at give hinanden lussinger.

Sporten går ud på at knockoute eller få sin modstander ud af balance med en lussing – den første, der gør det, har vundet.

Den brutale sport foregår hovedsageligt i Rusland, hvor den har tiltrukket rigtig meget opmærksomhed.

Det kan ikke være sundt at dyrke denne sport. Av!

 

Pacu Jawi

Vi skal igen en tur til Asien, helt præcist Indonesien. På de kanter bliver der dyrket en gentolkning af vandski, som bliver kaldt Pacu Jawi.

Sporten bliver også kaldt ko-race og går ud på, at en jockey skal holde sig stående på en bambus-stamme, som er fastspændt til to køer. Køerne trækker efterfølgende jockeyen igennem et vandhul/en rismark i hurtigt tempo.

Jockeyen har så til opgave at holde sig på den fastspændte bambus-stamme så lang tid som muligt, mens han/hun trækkes igennem masser af mudder.

Det ser hylende morsomt ud, men også udfordrende og ikke mindst anderledes.

 

Marmorkugle-mesterskabet

For mange af os er den 26. marts en helt almindelig dag, men for andre er det en af de største dage på året, fordi der på det tidspunkt nemlig afholdes verdensmesterskaberne i marmorkugler.

Det årlige verdensmesterskab foregår i Tinsley Green i Sussex, England. Sportsbegivenheden stammer helt fra 1942.

Sporten tiltrækker deltagere fra hele verden. Spillet foregår i en forhøjet cirkel, som er fyldt med sand, hvor det gælder om at skyde sin modstanders marmorkugler ud af cirklen.

Det kræver en helt særlig teknik at få skudt kuglerne afsted og ikke mindst præcision. Alt foregår med håndkraft.

Det minder lidt om snooker og billard

 

Det var den sidste mærkværdige sportsgren i del 2. Vi følger op med en del 3 i næste måned - indtil da kan du finde et hav af betting-tips og danske odds på 888sports blog.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Keith Srakocic/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg