I del 1 fik vi præsenteret de fire første og største sportspræstationer i det netop overståede årti. I del 2 præsenterer vi de sidste fire sportspræstationer. Lad os komme til sagen!

 

Baseball – The Cubs – 2016

I 1908 genvandt Chicago Cubs mesterskabet i baseball i USA. Det lignede, at de ville dominere de fortløbende år, men sådan skulle det ikke være. Som årene gik, blev pokalskabet hos Chicago mere og mere støvet.  

Chicago Cubs endte med at gå 108 år uden et mesterskab, hvilket i dag er rekord blandt de største sportsgrene. Tænk at have rekord for den længste titeltørke for et titelvindende mandskab. Den gør ondt.

I 2016 brød the Cubs endelig forbandelsen, da de sikrede MLB-mesterskabet efter 108 år. Fansene fra 1908 vendte sig glædeligt i deres grav.

I den sæson sluttede Cubs den regulære sæson med at vinde 103 kampe, hvilket var rekord siden 1910. Cubs tilspillede sig en plads i finalen, hvor de skulle møde Cleveland Indians. Efter kamp 6 var den samlede stilling 3-3.

Den syvende og afgørende kamp skulle i forlænget spilletid, da stillingen var 6-6. Ben Zobrist og Miguel Montero sørgede for to afgørende mål, hvilket gav Cubs sejren og mesterskabet, et meget tiltrængt mesterskab, kan man vist roligt sige.  

Et fantastisk øjeblik, som nok aldrig bliver glemt.

 

NBA – Cleveland Cavaliers – 2016

I 2003 fik en af NBA’s største basketballspillere gennem tiden, LeBron James, debut for Cleveland Cavaliers. I 2010 drog han dog videre i karrieren for at jagte sit første NBA-mesterskab. Det skete to gange i Miami Heat (2011/12 og 12/13).

At vinde et mesterskab med sin hjerteklub, Cavaliers, var dog stadig LeBrons største ønske. I 2014 drog han tilbage til Cleveland. I sæsonen 14/15 strøg Cavaliers i finalen mod Golden State, men dengang trak Golden det længste strå.

I den efterfølgende sæson 15/16 ville skæbnen, at Cavaliers og Golden State igen skulle duellere om NBA-mesterskabet. Der var dømt revanchetid fra Cavaliers side, men finale-serien begyndte skidt for LeBron og hans kompagnoner, da de efter de første fire kampe var bagud 3-1.

Alle troede, Golden State ville genvinde mesterskabet, men så leverede Cavaliers et af de største finale-comebacks i NBA’s historie. Ført an af LeBron James, som scorede 41 point i kamp 5 og 6, og ikke mindst også Irving, kunne Cavaliers fejre deres første NBA-mesterskab nogensinde og byens største sportstrofæ i 52 år.

Et åbenlyst valg til denne liste!

Få en masse aktuelle betting tips

Atletik - Usain Bolt – 2012, 2016

Vi kan konstatere, at 2016 var et vanvittigt sportsår, hvor flere unikke sportspræstationer blev opnået. Allerede i 2007 begyndte Usain Bolt at imponere, men 2012 og 2016 står nok tilbage som Usains Bolts største bedrifter, da han vandt tre OL-guldmedaljer ved begge begivenheder.

Verdens hurtigste mand nogensinde, Usain Bolt, blev dengang og bliver stadig betragtet som en atlet med superkræfter. Ingen kunne konkurrere med ham og hans fart.

Han var ikke kun hurtig, han var også fantastisk til at skabe et image om sin person. Flere husker stadig, da han smilende kiggede sig til siderne, hvor hans konkurrenter haltede bagefter, mens han løb over stregen under OL i 2016.

Hans OL-rekord i 100 meter-sprint er på 9,63 sekunder, men hans VM-rekord lyder på 9,58. Held og lykke til de sprintere i fremtiden, der vil forsøge at slå hans rekord. 

bonus

 

NFL- Patriots – 2017

Vi har til sidst valgt at fremhæve én enkelt kamp blandt mange, som kunne være kommet på denne liste. I 2016/17-sæsonen skulle NFL’s største quarterback, Tom Brady, og en af de største NFL-trænere, Bill Belichicks, forsøge at slå Atalanta Falcons i Super Bowl LI.

Kampen gik over i historiebøgerne, som en af de vildeste og mest underholdende Super Bowl-kampe nogensinde. Alle følelser kom i spil ved denne Super Bowl.

Første periode blev en kedelig 0-0’er. I anden periode blev Patriots så meget til vægs, at kampen reelt virkede afgjort. Stilling var 21-3 til Falcons. I tredje periode blev alt håb nærmest slukket, da Falcons førte 28-9. Falcons troede, sejren var hjemme i fjerde periode, men det var på det tidspunkt, Patriots udnyttede, at Falcons sov i timen.

Patriots leverede det mest vanvittige comeback set i en Super Bowl-finale. De vandt fjerde periode 0-19. Kampen gik i forlænget spilletid, mens Falcons stadig var i choktilstand oven på Patriots comeback.

James White sørgede for kampens sidste touchdown, hvilket betød, at Patriot kunne fuldende et af 2010’ernes vildeste sportscomebacks – og så i en kamp af så stor betydning.

En fantastisk sportspræstation at slutte denne liste af med!

Du kan læse en masse andre sportsartikler på 888sports' blog, ellers kan du nyde 888sports aktuelle betting bonus! God fornøjelse!

 

*Credits: artiklens billede tilhører Tony Dejak/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse Søgaard

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Viktor Axelsen løn og formue

Viktor Axelsen løn og formue

De 10 mest populære NBA-spillere på Instagram

De 10 mest populære NBA-spillere på Instagram

NFL: Super Bowl 2021 - optakt

NFL: Super Bowl 2021 - optakt

Solskjærs, Nadals og andre sportsstjerners kælenavne – del 2

Solskjærs, Nadals og andre sportsstjerners kælenavne – del 2

Bendtner, Kessler og andre danske ikoniske kælenavne – del 2

Bendtner, Kessler og andre danske ikoniske kælenavne – del 2