Lad os meget diplomatisk begynde med at sige, at der var rigtig mange fantastiske sportspræstationer om buddet. Det var bestemt ikke noget let valg, men vi er nået frem til otte af de største og mest overraskende sportspræstationer i 2010’erne. I del 1 lægger vi ud med at præsentere de første fire af de største sportspræstationer i dette årti.

Havde du også udvalgt følgende fire sportspræstationer?

 

1. Premier League – Manchester City – 2012

I 2011/12 skulle Premier League-mesterskabet afgøres i sidste spillerunde. De to Manchesterklubber havde fulgtes pænt ad igennem hele sæsonen, men i tredje- og fjerdesidste spillerunde smed United et forspring på fire point. I tredjesidste runde, var der bogstaveligt talt dømt mesterskabskamp, da City og United tørnede sammen. City vandt 1-0 og kunne overtage førstepladsen, fordi de havde en snæver, men bedre målscorer.

Begge klubber vandt deres kampe i andensidste spillerunde. I sidste spillerunde vandt United med 0-1 over Sunderland, og i lang tid var Manchester ved at gøre klar til at fejre i rødt.

City var samtidig bagud 1-2 til bundholdet fra Queen Park Rangers, og en sejr skulle der til, hvis de ville være sikre på mesterskabet. Frem til det 92. minut stod der 1-2, indtil Dzeko udlignede til 2-2, men der skulle en scoring mere til, og det sørgede Aguero for i det 94. minut – fuldstændig vanvittige scener, som er gået over i historiebøgerne som den mest vanvittige Premier League-afslutning nogensinde.

Dermed vandt Manchester City for første gang i 44 år det engelske mesterskab.   

 

2. Svømming – Michael Phelps – 2012 og 2016

I 2012 var der OL i England, hvor Danmark bl.a. vandt to guldmedaljer i roning og cykling. Men en anden atlet, fra et andet land, stjal billedet. Det var den daværende 27-årige Michael Phelps, der i flere omgange før OL i 2012 havde demonstreret, at han var verdens hurtigste svømmer nogensinde. Flere påstod, at Phelps var så suveræn, fordi hans ben og fødder fungerede som svømmefødder.

Og i 2012 satte han en tyk streg under sine bedrifter, da han vandt sin 18. og 19. medalje ved OL. Han tangerede dermed en gammel OL-rekord, som havde stået på siden 1964. Ingen anden atlet i alle sportsgrene ved OL, har vundet ligeså mange medaljer.

Michael øgede også sin medaljehøst i 2016, da han vandt sin OL-guldmedalje nr. 23 og dermed havde et samlet antal medaljer på 28. Det er en bedrift, som kommer til at bestå i flere årtier frem og måske endda i århundrede. En fortjent sportspræstation på denne liste.

banner 

 

3. Premier League - Leicester – 2016

I sæsonen 14/15 var Leicester City atter en del af det fineste selskab i England, nemlig Premier League. De overlevede og sikrede sig endnu en sæson i Premier League. I sæsonen efter 15/16 var målsætningen den samme, overlevelse!

Hvad, der derefter udspillede sig i Premier League, kunne i princippet været blevet århundredets sportspræstation.

Leicester blev på ubeskrivelig og eventyrlig vis engelske mestre, og det var endda med en dansker på holdet, Kasper Schmeichel.

Alle fodboldfans blev i den periode Leicester-fans, uanset hvilken anden klub deres foldboldhjerte tilhørte. Leicesters præstation viste, at drømme kunne gøres til virkelighed. Det var et tydeligt bevis på, at alt er muligt, selvom en fodboldklub ikke har de fleste penge eller de bedste spillere.

Spil på Premier League

Inden sæsonen gik i gang, skulle Leicester have givet odds 5001, hvis de blev engelske mestre. Sandsynligheden, svarer p.t. til, at Tottenham vinder Premier League i stedet for Liverpool, som altså er 36 point bagefter Liverpool, dette giver aktuelt odds 5001. Ja det sætter tingene lidt i perspektiv, ikke? Et mirakel overgik altså sandsynligheden i den sæson.

Leicester præstation var det sikreste valg på denne liste.    

 

4. Tennis – Andy Murray – Wimbledon 2013 og 2016

Centre Court, som har huseret samtlige af Wimbledonfinaler igennem flere årtier, havde sjældent oplevet den slags atmosfære og gigantiske jubelbrøl, da briten, Andy Murry var den første brite siden den legendariske Fred Perry i 1936, der vandt herresingle i Wimbledon.

På den allersidste matchbold kunne få tilskuere ikke holde deres følelser inde, da Murray havde en åben mulighed for at returnere en svær bold til Djokovic. Tilskuerne skreg, hvor de efterfølgende blev tysset på. Sekunderne efter sendte Djokovic bolden i nettet, og dermed gjorde Andy Murray det, som ingen havde troet ville ske i deres levetid, nemlig at endnu en brite vandt herresinglen i Wimbledon.

wimbledon herresingle 2013

*Credits: billedet tilhører Alastair Grant/Associated Press

Inden turneringen var Murray ikke just favorit, men Nadals og Federers tidlige og overraskende exit, banede vejen for Murray.

Andy Murray var dog ikke færdig med at præstere i det årti, for i 2016 genvandt han Wimbledon-trofæet i herresingle. Briterne fik altså denne gang lov til kun at vente 3 år for at få endnu en britisk Wimbledon-mester. Fantastisk årti for Andy Murray, som fortjener en plads på denne liste.  

 

Om ikke så længe kan du læse om de sidste fire sportspræstationer på denne liste, og indtil da kan du nyde godt af 888sports odds og aktuelle velkomstbonus.

*Credits: artiklens billede tilhører Matt Dunham/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg