Kan man være et stort konkurrencemenneske og dygtig til sport, samtidig med at man er sympatisk? Det mener vi, og vi giver dig her vores bud på nogle danske, velrespekterede sportsudøvere, som samtidig også er nået til tops – er du mon enig?

 

De mest elsket danske sportsfolk:

1. Michael Laudrup

2. Viktor Axelsen

3. Caroline Wozniacki

4. Tom Kristensen

5. Eskild Ebbesen

 

1. Michael Laudrup – fodbold

Hvis man som dansker ikke har hørt om Michael Laudrup, må der være noget galt. Selv de, der ikke er sportsentusiaster, kender manden, der fik sat Danmark på verdenskortet i fodbold. Med en fortid som spansk mester af flere omgange for topholdene Barcelona og Real Madrid, italiensk mester for Juventus, hollandsk mester for Ajax og titler som årets spiller i spansk fodbold og en af Danmarks bedste spiller nogensinde, må man sige, at Michael Laudrup har gjort et stort indtryk i fodboldens verden – både på national og international plan. Han har været et forbillede for mange danske drenge og piger – og er det stadig den dag i dag.

Han vil altid have en plads i de danske fodboldentusiasters hjerter, som bliver svær at toppe for nogen anden dansk fodboldspiller.

 

2. Viktor Axelsen – badminton

Med sine blot 26 år har den passionerede badmintonspiller Viktor Axelsen stadig nogle år tilbage til at kunne vælte os alle bagover igen og igen. Hans topniveau har ført ham til toppen af verdensranglisten i badminton. Han er et dansk badminton-ikon, og en af de få danskere som har vundet All England og VM.

I en alder af kun 26 år har han tilmed lært mandarin og taler det komplet flydende, så han nemt kan stille op til interviews med kinesiske journalister. Dét er noget, han bestemt også har vundet mange point på – ikke kun hos os danskere, men også hos folk fra hele verden – og især de kinesiske fans er begejstrede. Desuden er han en meget respekteret og sympatisk sportsmand, der dyrker sportsmanship i alle afskygninger.

Hold dig opdateret på diverse betting tips

 

3. Caroline Wozniacki – tennis

Hele Danmarks tennisdarling fortjener i hvert fald også en plads på denne liste – ikke alene har hun formået at sætte Danmark på verdenskortet i tennis, hun har i den grad også vundet samtlige danskeres hjerter med sin kæmpe passion og sine formidable evner inden for tennis verdens adskillige underlag.

Vi tør vist godt at sige på de fleste danskeres vegne, at hun længe har været det eneste danske håb i tennisverden, siden hun startede sin professionelle karriere tilbage i 2005, og helt indtil hun stoppede sin karriere i starten af 2020. Hendes store fighterånd for at blive verdensbedste tennisspiller har gjort indtryk på alle dansker, derfor er det kun et spørgsmål om tid, før hun bliver indlemmet i Danmarks Hall of Fame.

4. Tom Kristensen – Motorsport

Tom Kristensen er på mange måder en respekteret og anerkendt racerkører – ikke blot i Danmark, men i hele verden. Han er nemlig rekordholder af flest vundne Le Mans-løb. Hele ni gange har den stadig ydmyge dansker vundet løbet over alle løb i motorsport. Det er i sig selv en måde at vinde respekt på, og da han i januar 2018 blev optaget i Hall of Fame, hvilket både Michael Laudrup og Eskild Ebbesen også er blevet, satte det prikken over i’et.

Tom Kristensen har aldrig ladet sportsverdens egoisme styre hans væsen på fuldtid, derimod har Tom K altid været kendt for sin jordnære og åbne personlighed. Hans personlighed gjorde især indtryk i 2013, da den danske racerkører Allan Simonsen kørte galt efter blot 9 minutter inde i Le Mans og på tragisk vis mistede livet. Løbet var neutraliseret i 60 minutter, hvorefter de chokerede kørere fortsatte løbet. Tom Kristensen vandt løbet og dedikerede grædende for rullende kamera sin sejr til Allan Simonsen.

Tjek de aktuelle 888sport odds

 

5. Eskild Ebbesen – letvægtsroning

De fleste husker nok Eskild Ebbesen for at have været en del af ”Guldfireren”, hvor han tilbage i 1990’erne og 00’erne var med til at vinde intet mindre end seks VM-guld og tre OL-guld, samt en række sølv- og bronzemedaljer i letvægtsroning. Derudover har han vundet en hel del flere VM-guldmedaljer med andre holdkammerater.

Ebbesen er en vellidt sportsmand, og i 2005 modtog han den olympiske komités ”fair play”-pris, som netop lægger vægt på, at OL ikke blot handler om at vinde – det handler også om at udvise respekt, få nye venskaber, samarbejde, behandle hinanden ligeværdigt, være solidarisk og meget, meget mere. Når man modtager sådan en pris efter at have deltaget i OL af flere omgange, må man også have gjort sig fortjent til det.

I dag er den tidligere eliteroer en eftertragtet foredragsholder, hvor han vejleder ledere og virksomhedsmedarbejdere om samarbejde, motivation til en sund livsstil og om, hvordan man når til tops og samtidig bevarer begge ben på jorden.

 

Det var afslutning på del 1. I del 2, venter endnu flere populære danske sportsfolk, som har fortjent en plads på vores liste.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Alexander Zemlianichenko/Associated Press

Først publiceret: d. 23. oktober 2020

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg