I del 1 og del 2 præsenterede vi diverse rekordholdere fra henholdsvis Tyskland, Frankrig, Danmark og Spanien, Italien, Holland.

I del 3, skal vi omkring rekordholderne fra England, Brasilien og Argentina. Vi kommer ligeledes med nogle gode bud på, hvem som potentielt skal diverse rekordholdere.

Oversigt:

England

Brasilien

Argentina

 

England

Flest mål:

 1. Wayne Rooney – 53 mål
 2. Sir Bobby Charlton – 49 mål
 3. Gary Lineker – 46 mål

Wayne Rooney er et verdensikon og ikke mindst i sit hjemland, England. Han har opnået en status som en af de bedste engelske spillere gennem tiden. Den eneste spiller i 2020, som har den største chance for at vippe Rooney af måltronen, er 27-årige Harry Kane. Kane har i sin landsholdskarriere indtil videre scoret 32 mål. Derefter er der langt ned til den nærmest konkurrent som er Raheem Sterling med 12 scoringer.

Flest kampe:

 1. Peter Shilton – 125 kampe
 2. Wayne Rooney – 120 kampe
 3. David Beckham – 115 kampe

Det er nok de færreste i 2020, som kan huske den engelske målmandslegende Peter Shilton. Shilton stoppede sin glorværdige karriere tilbage i 1997. Titelmæssigt havde han stor succes på klubplan med Nottingham Forest. På landsholdet blev det aldrig til nogen titler i de fem slutrunder, han deltog i med England. Den bedste placering var til VM i 1990, som endte med en fjerdeplads. Shilton kommer til at være indehaver af kamprekorden mange år endnu. I 2020 er Sterling det bedste bud på en udfordrer til den rekord med 56 kampe for England.

Yngste målscorer:

 1. Wayne Rooney – 17 år, 10 mdr.
 2. Michael Owen – 18 år, 5 mdr.
 3. Marcus Rashford – 18 år, 7 mdr.

I 2003 scorede Rooney sit første landskampsmål i en alder af blot 17 år. Førhen var det legenden Michael Owen, som kunne nyde den rekord. Rooney bør dog frygte sin rekord, for der bliver i 2020 udviklet flere potentielle engelske stjernefrø, men ingen virker til at kunne få debut, før de er over Rooneys alder, da han scorede sit debutmål.

Ældste målscorer:

 1. Sir Stanley Matthews – 41 år, 8 mdr.
 2. Tom Finney – 36 år, 06 mdr.
 3. Teddy Sheringham – 35 år, 6 mdr.

Jeg tror, at de færreste fodboldspillere har kroppen til at kunne spille landsholdsfodbold, når de er 41 år, som Stanley Matthews gjorde i 1956. De fleste af os kan i 2020 knap nok huske Sheringham, og han var altså 35 år, da han scorede sit sidste mål for England. Selv hvis 34-årige Wayne Rooney gjorde landsholdscomeback (meget usandsynligt), ville han stadig måtte nøjes med en andenplads.

 

Brasilien

Flest mål:

 1. Neymar – 61 mål
 2. Ronaldo – 56 mål
 3. Pelé – 45 mål

I en alder af 28 år har Neymar formået at passere landsholdslegender som Ronaldo, Pelé, Romario, Rivaldo og Ronaldinho – til trods for, at han ikke er positioneret som angriber. Vi forventer, at Neymar kommer til at udbygge sin rekord i fremtiden – vi er ikke det mindste i tvivl. Umiddelbart banker der ikke nogen på, der kan udfordre Neymars rekord.

Flest kampe:

 1. Cafú – 142 kampe
 2. Roberto Carlos – 125 kampe
 3. Dani Alves – 118 kampe

Denne rekordliste består kun af brasilianske legender – den ene efter den anden. Den mangeårige anfører og dobbelte verdensmester, Cafú, kan roligt beholde sin rekord lang tid endnu. Neymar har dog stadig en del fodboldår i sig, så mon ikke han kommer til at nærme sig eller måske endda slå Cafús rekord? Efter den seneste opdatering fra 2020 er Neymar på 102 landskampe.

Yngste målscorer:

 1. Ronaldo – 17 år, 7 mdr.
 2. Pelé – 17 år, 8 mdr.
 3. Vavá – 17 år, 8 mdr.

Brasilien har altid været kendt for at udvikle nogle af verdens allerbedste fodboldspillere. Blandt andet derfor har de kunnet præsentere teenagere på det brasilianske landshold år efter år, og dette med succes. De har mange gode eksempler på det, men det bedste eksempel er nok den brasilianske Ronaldo. I 1994 blev han den yngste målscorer for det brasilianske landshold, da han scorede mod Island.

Ældste målscorer:

 1. Romario – 39 år, 3 mdr.
 2. Dani Alves – 36 år, 1 mdr.
 3. Ricardo Oliveira – 35 år, 11 mdr.

Romarios rekord fra 2005 virker umiddelbart uopnåelig. I en alder af 39 år scorede han mod Guatemala, som dog er en miniputnation i fodboldens verden. Dani Alves har reelt en mulighed, da han stadig er aktiv i 2020, men spørgsmålet er, hvor længe den 37-årige anfører bliver ved.

 

Argentina

Flest mål:

 1. Lionel Messi – 70 mål
 2. Gabriel Batistuta – 43 mål
 3. Sergio Agüero – 42 mål

Det kommer ikke som nogen stor overraskelse, at den seksdobbelte Ballon d’Or, Lionel Messi, er indehaveren af denne rekord. Vi tør slet ikke tænke på, hvad der skal ske med Argentina, når Messi engang stopper. Hvilket landshold ville ikke savne en spiller, som har bidraget med 70 basser – ingen. Der går umiddelbart nogle årtier før Argentina får en spiller af Messis kaliber igen.

Få den aktuelle odds bonus hos 888sport

via GIPHY

Flest kampe:

 1. Javier Mascherano – 147 kampe
 2. Javier Zanetti – 143 kampe
 3. Lionel Messi – 138 kampe

Mon ikke Messi bliver indehaver af endnu en rekord, inden han stopper på landsholdet. Ni kampe mere, og rekorden er hans! Han har dog flere gange meldt ud, at han stopper på landsholdet, men alligevel er han vendt tilbage. Indtil videre kan Mascherano dog glæde sig over at have rekorden lidt endnu.

Yngste målscorer:

 1. Lionel Messi – 18 år, 8 mdr.
 2. Diego Maradona – 18 år, 9 mdr.
 3. Gonzalo Rodriguez – 18 år, 10 mdr.

Det var oplagt, at det skulle være en kamp mellem Messi og Maradona, Messi var dog en måned yngre end Argentinas anden legende Diego Maradona. Overraskende var den mere ukendte Gonzalo Rodríguez faktisk meget tæt på at slå både Messi og Maradona.

Ældste målscorer:

 1. Angel Labruna – 37 år, 4 mdr.
 2. Martin Palermo – 36 år, 7 mdr.
 3. Hector Raul Heredia – 34 år, 3 mdr.

De tre ovenstående veteraner er måske ukendte for de fleste. Ikke desto mindre har de tre herrer stadig formået at score sig i top-3 blandt de ældste målscorer på det argentinske landshold. Messi indtager i 2020 11. pladsen på den liste. Han kommer nok til at kravle op ad listen de næste år. 

 

Det var afslutningen på del 3. Vi forventer at vende stærkt tilbage med en del 4 med endnu flere rekordholdere fra diverse landshold. Indtil da kan du nyde godt af en masse fodbold betting hos 888sport.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Martin Meissner/Associated Press

Først publiceret: d. 06. august 2020

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder