Det er stort set altid en betting-mæssig fordel, hvis du har en fornemmelse af, hvem de forskellige rekordholdere er, og hvor meget de er foran de aktuelle landsholdsspillere.

Det er nemlig en kæmpe motivationsfaktor for mange landsholdsspillere at blive husket for noget ekstraordinært, og derfor er det ofte tilfældet, at nogle spillere er i ekstra højt spillehumør, hvis de kan øjne den nuværende rekordholders rekord.

Vi har gjort dig den tjeneste at lave en oversigt, hvor der gemmer sig lidt betting tips til, når landsholdsfodbold igen er aktuelt.  

 

Tyskland

Flest mål:

 1. Miroslav Klose - 71 mål
 2. Gerd Müller - 68 mål
 3. Lukas Podolski - 49 mål

Ingen af Tysklands aktuelle landsholdspillere er i nærheden af de tyske mållegender. På lang sigt er Tysklands aktuelt bedste bud Timo Werner og Serge Gnabry. 

Flest kampe:

 1. Lothar Matthäus - 150 kampe
 2. Miroslav Klose - 137 kampe
 3. Lukas Podolski - 130 kampe. 

Selvom om Thomas Müller (100 kampe) er blevet siet fra i Tyskland det seneste års tid, er han sammen med Toni Kroos (96 kampe) det bedste bud og den nærmeste udfordrer. Vi tror dog næppe, at de indhenter nogle af de tre førnævnte spillere. 

Yngste målscorer:

 1. Marius Hiller - 17 år og 7 mdr.

 2. Ed Conen - 19 år , 2 mdr. og 4 dage 
 3. Willi Fick,  Adolf Jäger, Mario Götze og Klaus Stürmer - 19 år og 2 mdr. og 7 dage

Tyskland er kendt for at være velstruktureret, men ligefrem så struktureret at fire spillere efter sigende skulle have scoret deres første mål på præcis samme år, måned og antal dage. Det virker umiddelbart vanvittigt, hvis dette er helt korrekt, måske har en eller to lavet en tastefejl (kilde: transfermarkt).

Han er måske ikke landsholdsaktuel endnu, fordi han kun er 15 år gammel, men tyske Youssoufa Moukoko, som til daglig spiller i Dortmund, er et godt bud på en spiller, der kan slå de øvrige rekordholdere på denne liste. Han spiller i dag allerede for Dortmunds U-19 hold, hvor han indtil videre har scoret 34 mål. 

Ældste målscorer:

 1. Lothar Matthäus - 38 år, 4 mdr. og 7 dage
 2. Richard Kress - 36 år, 6 mdr. og 14 dage
 3. Miroslav Klose - 36 år og 29 dage

Eftersom Manuel Neuer med sine 34 år er alderspræsident i den tyske trup, er han p.t. det bedste bud på en rekordudfordrer, også selvom han er målmand. Herefter kommer Toni Kroos med sine 30 år. 

 

Frankrig

Flest mål:

 1. Thierry Henry - 51 mål
 2. Michel Platini - 41 mål
 3. Olivier Giroud - 39 mål

For øjeblikket er Griezmann den nærmeste udfordrer til de tre ovennævnte herrer. Griezmann er indtil videre på 30 scoringer i den franske landsholdstrøje. Giroud kan selvfølgelig stadig nå at indhente Platini, men grundet den manglende spilletid på klubplan,ligner han en færdig mand på det franske landshold, men lad os nu se. 

Flest kampe:

 1. Lilian Thuram - 142 kampe
 2. Thierry Henry - 121 kampe
 3. Marcel Desailly - 115 kampe 

Hvis Karim Benzema bliver taget til nåde på det franske landshold, kan han umiddelbart godt drille Desaillys rekord, men så skal han også til at i gang, for han har virkelig travlt. Benzema er oppe på 81 landskampe. 

Det mest realistiske bud vil igen være Griezmann, der i en alder af 29 år har spillet 78 kampe. Om mange år er det helt sikkert Mbappe (34 kampe), der presser på. Det samme med Pogba (69 kampe) og Varane (64 kampe). 

Yngste målscorer:

 1. Fernand Brunel - 18 år, 4 mdr. og 8 dage
 2. Jean Rigal - 18 år, 4 mdr. og 27 dage
 3. Georges Lech 18 år, 5 mdr. og 9 dage

Mbappe var ufatteligt tæt på at slå rekorden og havde også muligheden for at slå Brunels rekord, da han gjorde debut for A-landsholdet i 2017 i en alder af 18 år og 95 dage. Det bliver spændende at se, hvilken franskmand der kommer tættere på den rekord i fremtiden. Mbappe kan trøste sig med, at han ligger på fjerdepladsen, for han scorede ca. 8 måneder senere.  

Ældste målscorer:

 1. Laurent Blanc - 34 år, 6 mdr. og 23 dage

 2. Frank Leboeuf - 34 år, 4 mdr. og 4 dage
 3. Zinedine Zidan - 34 år og 16 dage. 

Giroud indtager i øjeblikket ottendepladsen, som den ældste målscorer, Frankrig har haft, og han er stadig inde i billedet. Sidste gang, han scorede for Frankrig, var han 33 år og 1 måned, hvilket var i november i 2019. Han kan måske godt blive den nye rekordholder. 

 

bonus

 

Danmark

Flest mål:

 1. Jon Dahl Tomassen/ Poul Nielsen - 52 mål
 2. Pauli Jørgensen - 44 mål
 3. Ole Madsen - 42 mål

P.t. er Christian Eriksen den eneste landsholdspiller, der har en realistisk chance for at ende i top 3. Umiddelbart tror vi dog ikke, at en midtbanespiller som Eriksen kan slå de ovenstående landsholdspillere, som alle tre var angribere. 

Flest kampe:

 1. Peter Schmeichel – 129 kampe

 2. Dennis Rommedahl – 126 kampe

 3. Jon Dahl Tomassen – 112 kampe

Nuværende spillere, som er tættest på de tre danske rekordholdere, er Christian Eriksen (95 kampe), Simon Kjær (95 kampe) og Kasper Schmeichel (53 kampe). Vi er umiddelbart ikke i tvivl om, at Eriksen kommer til at presse Peter Schmeichels rekord til det sidste. Han er i slutningen af 20’erne og Danmarks største stjerne - han kommer til, hvis alt går efter planen i forhold til antallet af slutrunder, at spille 30-40 kampe mere.

Yngste målscorer:

 1. Guld Harald Nielsen - 17 år og 322 dage (mod Norge)
 2. Michael Laudrup - 18 år (scorede på sin fødselsdag, også mod  Norge)
 3. Niklas Bendtner - 18 år og 208 dage (mod Polen)

Aktuelt befinder der sig ikke nogen på det danske landshold, der kan udfordre dem i top-3. Kasper Dolberg fik ikke engang muligheden, eftersom han fik landsholdsdebut som 19 årig. 

Ældste målscorer:

 1.  Morten Olsen - 39 år og 10 mdr.  (mod Brasilien)

 2. Jan Heintze - 37 år og 7 mdr. (mod Malta)
 3. Peter Schmeichel - 36 år 6 mdr. (mod Belgien)

 Kasper Schmeichel og Lasse Schöne er i dag de ældste landsholdsspillere (begge 33 år) - reel set har de derfor stadig en mulighed for ende i top 3. 

 

Det var første del af vores oversigt over landsholdenes forskellige rekordholdere. I anden del følger vi op på Italiens, Hollands og Spaniens landshold. I tredje del slutter vi af med med Brasiliens, Argentinas, Englands rekordholdere. Indtil da kan du nyde godt af en masse fodbold betting hos 888sport. 

*Credits: artiklens billede tilhører Hussein Malla /Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder