I del 1 kom vi forbi legendariske navne som Steve Kerr, Carlo Ancelotti, Jupp Heynckes og Phil Jackson.

Oversigten til del 2 lyder som følger:

 

Diego Simeone – Fodbold

Inden Diego Simeone tog over i Atletico Madrid i 2011, havde Atletico ikke vundet det spanske mesterskab siden 95/96, hvor Diego Simeone selv var spiller. To sølle sæsoner skulle Simone bruge for at sikre sin hjerteklub det spanske mesterskab i 13/14 og dermed deres første mesterskab i 18 år.

Som spiller var Simone mere succesfuld, indtil videre i hvert fald. Han vandt nemlig udover det spanske mesterskab blandt andet COPA America to gange med Argentina (90/91 og 92/93), det italienske mesterskab med Lazio (99/00) og UEFA Cuppen med Inter i 97/98.

Dengang han selv betrådte grønsværen, var han en af de mest respekterede defensive midtbanespillere i verden. Hans attitude på en fodboldbane var outstanding, og lige præcis det har han bygget videre på og overført til sine spillere i Atletico Madrid. Det bliver interessant at se, hvor længe han man bliver hos Atletico.

 

Bill Russell – Basketball

Bill Russell er NBA-historiens største basketball-spillere. Han har rekorden for fleste NBA-mesterskaber. 11 styks blev det til som spiller, samt 12 udtagelser til NBA-All Star.

Vi kan hurtigt blive enige om, at Bill Russell ikke blev en lige så god træner, som han var som spiller, men det kræver stadigvæk sin træner at vinde to mesterskaber to sæsoner i træk. Det kunne Russell vinge af med Boston Celtics i 1968 og 1969.

Derfor fortjener Russell en plads på denne liste, selvom han faktisk løb ind i modvind som træner i SuperSonics og Kings, hvor det ikke blev til den samme succeshistorie, som i Celtics.

Find de seneste betting tips hos 888sport 

Johan Cruyff – Fodbold

Johan Cruyff, et ikon der revolutionerede fodbolden både som spiller og træner. Han er for mange fodboldens svar på Einstein, Sokrates, you name it. Han så nogle ting på grønsværen, som ændrede måde det blev spillet på, og som aldrig var blevet set eller praktiseret før. Nutidens fodbold har meget at takke Cruyff for – mange af nutidens trænere har taget licens på baggrund af Cruyffs tilgang til spillet.

Som spiller vandt han Ballon d’Or tre gange, samt ni hollandske mesterskaber, tre Champions League titler og et spansk mesterskab. Som træner udbyggede han sit ene spanske mesterskab til fem med FC Barcelona. Derudover vandt han også Champions League som træner. 

Han var allerede en spillende træner, da han selv imponerede på grønsværen – og det var nok derfor, han blev en yderst succesfuld træner.

 

Pep Guardiola – Fodbold

En af Johan Cruyffs mest ærgerrige lærlinge var hans tidligere spiller Pep Guardiola, som så Cryuff som en stor mentor inden for fodboldspillet.

Pep var ikke benådet med de allerbedste fodboldevner, men han gjorde sine medspillere bedre, fordi han var en utrolig klog fodboldspiller. Mange vil nok mene, at Peps seks spanske mesterskaber og hans Champions League kom i land, fordi han var omringet af stjerner i Barcelona.

I den selv samme klub, Barcelona, begyndte han også sin trænerkarriere, hvor han også fik sit store gennembrud. I sin Barcelona-tiden vandt han tre spanske mesterskaber og to Champions League-titler. Derefter blev det til tre tyske mesterskaber med Bayern München og indtil videre to Premier League-titler med Manchester City.

Derfor er han en af nutidens bedste trænere, hvis ikke den bedste. Den dag, at han bliver spansk landstræner, bliver Spanien en endnu mere dominerende nation.

 

Zinedine Zidane – Fodbold

Når man både er blevet kåret til verdens bedste som spiller og endda to gange som træner, så er man selvskrevet på vores liste. Zinedine Zidan er guds gave til fodbolden både som spiller og nu som træner. Alt, hvad han er involveret i i fodbold, er forbundet med succes.

Som spiller har han nærmest vundet alt, hvad der kan vindes i fodboldens verden. Det er han godt på vej til at gøre som træner også. Han mangler måske bare at gøre sig bemærket som landstræner på et tidspunkt. Det er i hvert fald oplagt, at han bliver fransk landstræner en dag - hvis man kunne oddse live på det, havde vi gjort det.

 

Danny Zonic Sørensen – Counter Strike

Den sidste mand på vores liste var for mange en ukendt, indtil han og Astralis begyndte at overtage herredømmet i esporten Counter Strike.

Zonic anses som en af de spillere, som gjorde Counter Strike til dét, det er i dag - nemlig en af verdens største og mest professionelle esports i verden. Dengang han selv uddelte headshots på samlebånd på serveren, blev han betragtet som en af de bedste spillere i verden, selvom der dengang ikke fandtes ligeså mange på verdensplan som i 2020. Dengang var Counter Strike heller ikke så udpræget endnu, så derfor var turneringerne også begrænsede.

I dag er det en helt anden verden, som Astralis har taget med storm med Zonic som træner. Han er i flere omgange vurderet til at være den bedste træner i Counter Strike. Hans playbook siges at være tykkere end biblen – måske er det blandt andet derfor, at han kunne føre Astralis til fire Major-titler. Måske venter der endnu flere i fremtiden – hvem ved?

 

Det var afslutning på del 2, og vi har planer om

 at vende tilbage med en del 3, fordi vi stadig har forbigået nogle stykker, som også er nævneværdige. Tænker du på de samme som os? Det må tiden vise.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Manu Fernandez/Associated Press

Først publiceret: d. 14. august 2020

Om forfatteren
Af
Lasse Søgaard

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Viktor Axelsen løn og formue

Viktor Axelsen løn og formue

De 10 mest populære NBA-spillere på Instagram

De 10 mest populære NBA-spillere på Instagram

NFL: Super Bowl 2021 - optakt

NFL: Super Bowl 2021 - optakt

Solskjærs, Nadals og andre sportsstjerners kælenavne – del 2

Solskjærs, Nadals og andre sportsstjerners kælenavne – del 2

Bendtner, Kessler og andre danske ikoniske kælenavne – del 2

Bendtner, Kessler og andre danske ikoniske kælenavne – del 2