I del 1 kom vi omkring målløse spillere i Serie og Premier League tiden er nu kommet til La Liga og Bundesligaen.

La Liga:

Bundesligaen:

La Liga:

Luis Perea

224 La Liga-kampe blev det til for Perea i Atlético Madrid uden at fejre et eneste mål fra sin egne fødder. Perea er som mange andre målløse spillere fra den bagerste kæde. Ikke engang en garvet midterforsvar som ham har fået lov til at sætte bolden i kassen. Perea er dog nok ligeglad for han var med til at vinde Europa League to gange og Supercuppen i 09/10 med Atletico. Perea kommer nok til at ligge i toppen mange år endnu, da han stoppede sin karriere i 2015.

Michael Reiziger

Den hollandske højre-back Michael Reiziger spillede fra 1997 til 2004, 173 kampe for FC Barcelona i – og uden at score et eneste mål. Han kan dog trøste sig ved, at han leverede 5 assists. Dog er det værd at nævne, at han har scoret et enkelt mål for Middlesbrough i Premier League, og så har han faktisk været utroligt skarp i sin tid i Æresdivisionen, hvor han har scoret hele 10 mål –  det er trods stærkt gået af en højreback!

Gå aldrig ned på betting tips hos 888sport

Éric Abidal

Endnu en back-spiller fra Barca, som ikke har scoret nogen mål. Venstrebacken Éric Abidal nåede i perioden 2007 til 2013 at spille 125 La Liga-kampe for Barcelona og aldrig formået at passere en målmand, men han nåede til gengæld at lave otte assists. Igen er vi sikre på, at Abidal er ligeglad, for han var med til fire spanske mesterskaber.

César Azpilicueta

Højreback – vi må erkende, at positionen ikke længere kommer som nogen overraskelse i denne artikel. César Azpilicueta har spillet 98 kampe for CA Osasuna i La Liga uden at score et eneste mål. Han har til gengæld lavet tre assists, og så har han faktisk scoret hele otte mål for Chelsea i Premier League – og for samme hold har han scoret tre mål i Champions League – det er acceptabelt for en back, hvis man tager de ovennævnte spillere i betragtning! Gav vide om Azpilicueta kan nå at få scoret et mål i La Liga inden den 30-årige Chelsea-anfører slutter karrieren.

Fabio Cannavaro

Selvom han er midterforsvar og ikke har scoret et eneste mål i sine 94 kampe i La Liga for Real Madrid, så har Fabio Cannavaro alligevel flere gange prøvet, hvordan det føles at sætte en bold i kassen. Især i sin tid som Serie A-spiller brillerede han oppe foran modstandernes mål – og det blev til hele 14 mål i den italienske liga. Desuden har han scoret to kasser i Champions League for hhv. Juventus og Inter.

Bundesliga:

Dennis Diekmeier

I Bundesligaen starter vi også ud med en back – nemlig den tyske højreback og tidligere landsholdsaktuelle Dennis Diekmeier. Hele 203 kampe nåede han at spille i Bundesliga – heraf 173 for Hambruger SV og 30 for 1.FC Nürnberg. Alligevel har han ikke scoret et eneste mål i løbet af disse kampe. Han har dog lavet 15 assists. I 2020 spiller 30-årige Diekmeier i 2. Bundesliga for Sandhausen SV.

Giulio Donati

Højrebacks er tydeligvis de mest målløse spillere, udover målmændene selvfølgelig – denne gang er det italienske Giulio Donati. Han har i sine 124 kampe i Bundesligaen – herunder 81 og 43 kampe for hhv. Mainz og Leverkusen – heller ikke sat en eneste bold i kassen. Til gengæld har han i sine 15 kampe for Leverkusen i Champions League scoret et enkelt mål. Og i sin tid hos US Lecce har han scoret et enkelt mål i Serie A. Så lidt netmasker har han set blafre.

Benjamin Stambouli

Den franske midterforsvar Benjamin Stambouli har heller ikke været i nærheden af at ramme netmaskerne i løbet af sine 81 kampe for FC Schalke i Bundesligaen. Heller ikke i sine 11 Champions League-kampe for hhv. Schalke, Monpellier HSC og PSG eller i sine 12 kampe i Premier League for Tottenham har han fået lov til at prøve at mærke følelsen af at have scoret et mål. Men Stambouli har også en hel karriere på bagen i den franske liga, Ligue 1. Og her har han brilleret med tre kasser i løbet af sine 139 kampe for hhv. Montpellier HSC og PSG.

William Kvist

Vores danske darling og defensive midtbanespiller, William Kvist, befinder sig også på denne liste. Han var i sin tid en vigtig spiller for Stuttgart, som han har spillet 68 kampe for i Bundesligaen, men alligevel har han heller ikke scoret noget mål, hvilket han aldrig har været garant for. Nok er han defensiv midt, men bør en midtbanespiller ikke også sætte et par kasser i nettet? Dog ved vi jo godt, at Kvist har løftet sit målgennemsnit væsentligt op i sin tid hos FCK, hvor han har scoret otte mål i Superligaen og tre mål i Sydbank Pokalen.

 

 

Ligesom i del 1, er størstedelen af spillerne i del 2 fra den bagerste bagkæde, hvilket selvfølgelig giver god mening. Det havde været en katastrofe, hvis en angriber havde befundet sig på vores liste. I del 3 skal vi en tur forbi den danske Superliga og Ligue 1.

*Credits: artiklens billede tilhører Jasper Juinen/Associated Press

Først publiceret: d. 26 juli 2020

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Daniel Iversen løn og fodboldliv

Rasmus Nissen løn 

Xavi triumfer, løn og fodboldkarriere

Ståle Solbakken løn

David Nielsen trænerlivet