Vi har udvidet vores liste over de mest elskede danske sportsfolk gennem tiden. I del 1 fik vi sat navn på de første fem folkeelskede sportsudøvere i dansk sportshistorie. Vi er nået til de næste fem sportsnavne

 

Sympatiske danske sportsfolk

Mikkel Kessler

Chris Anker Sørensen

Preben Elkjær

Peter Gade

Nicki Sørensen

 

Mikkel Kessler – boksning

Det, som kendetegner vellidte sportsudøvere, er deres evne til at pakke deres vindermentalitet og ego væk, så snart de ikke dyrker deres sportsgren, og at de opfører sig som helt almindelige mennesker.

Der findes nærmest ikke et bedre eksempel på ovenstående end Mikkel Kessler. En brutal og professionel bokser, som ingen nåde viser, når først gong-gongen lyder. Uden for bokseringen er Kessler en humoristisk og sympatisk sportsmand, hvilket i den grad har givet ham en respekteret status blandt danskerne. En komplet modsætning af Kesslers væsen uden for ringen ville være Mike Tyson i sine unge dage, hvor han kun havde boksning i hovedet.

Det kræver også en helt særlig personlighed, hvis man kan stå og modtage det ene nyrehug efter det andet og utallige slag i hovedet og stadig bevare fatning, når kampen så er slut. Mikkel Kessler er og bliver en gentleman.

Tjek alle de aktuelle liveodds

 

Chris Anker Sørensen – cykling

Den næste danske sportsudøver er den karismatiske Chris Anker – Oksen fra Hammel, som med sine sjove hurtige bemærkninger har vundet rigtig mange point blandt alle danske sportsentusiaster. Der fløj nærmest guldkorn ud, hver gang han åbnede munden.

Chris Ankers ærlighed og ordkundskaber med et strejf af ironi fik ham til at fremstå som en elskværdig jyde, som ikke havde behov for at pakke sig selv ind, selvom han var et velkendt ansigt udad til. Den form for mentalitet falder alle sportsinteresserede pladask for.

Selvom Chris Anker i dag er en pensioneret cykelrytter, har vi stadigvæk fornøjelsen af hans uvurderlige kommentarer, når han agerer ekspert for diverse cykelløb som Tour de France, Giroen osv.

 

Preben Elkjær – fodbold

Journalister og generelt nyhedsmedier har fået en dårligere relation til sportsudøvere, fordi medierne ofte jagter breaking news og sensationshistorier. Dengang Preben Elkjær snørede støvlerne, var relationen mellem fodboldspillere og journalister noget helt andet, og Elkjær kunne snildt finde på at få en øl og en smøg, mens han blev interviewet.

Hans væsen i de uformelle snakke gjorde, at sportsinteresserede fik et godt øje til Elkjær, som altid har fremstået som en behagelig fyr at føre en samtale med. Det er blandt andet også en af grundene til, at Elkjær er så ekstremt populær i Italien – eller rettere sagt Verona – og fordi han gav sig tid til at lære italiensk.

Når man både kan vise sin kynisme inde på fodboldbanen, men samtidig kan udvise nogle helt andre menneskelige egenskaber udenfor banen, er man godt stillet – ligesom Preben.

Peter Gade – badminton

Hvis man var uvidende om, hvem Peter Gade var, og havde mødt ham og hans rolige væsen i uformelle omgivelser, havde de færreste gættet, at han var elitesportsudøver indenfor badminton.

Oftest fremstår sportsfolk som værende lidt højt hævede over andre, men ikke Peter Gade. Selvom han har været nødt til at være kompromisløs og en enspænder for at opnå sin status i badminton, har han stadig efterladt et vellidt indtryk i sportsverdenen – især indenfor badminton.

Alle elskede Peter Gade for, at han altid at ville være nr. 1., når han trådte ind på badmintonbanen med en ketsjer i hånden.  

 

Nicki Sørensen – Cykling

Hvis vi nogensinde skulle på en 280 km lang cykeltur, hvor der samtidig ville være nogle stejle kategori 3-stigninger, ville vi uden tvivl ønske, at den tidligere professionelle cykelrytter, Nicki Sørensen, ville være ved vores side.

En af Danmarks største cykelpersonligheder var måske ikke den mest vindende cykelrytter, hvilket sports betting-muligheder fra dengang også indikerede  – ikke desto mindre var han et uundværligt aktiv for sit cykelhold og sine holdkammerater både på cyklen og når jernhesten skulle have et hvil. Han var nærmest den eneste cykelrytter tilbage i cykelsporten, som man troede ikke havde dopet sig – det ville være i komplet modstrid med hans personlighed og værdier.

Desværre led vores opfattelse af Nicki Sørensen et gevaldigt knæk, da han i 2015 indrømmede at have benyttet sig af doping i sin aktive karriere.

Det skal dog ikke holde os fra at hylde ham som en vellidt sportsmand på grund af hans menneskelige egenskaber.

 

Listen af elskede danske sportsstjerner er lang, og derfor vil vi fortsætte med endnu flere artikler på et senere tidspunkt.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Sang Tan/Associated Press

Først publiceret: d. 03. december 2020

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg