I Danmark eksisterer der i 2020 ca. 1580 professionelle esportsspillere. Ud af de ca. 1580 har vi håndplukket de bedste inden for hver esportsgren. Vi begynder med Counter Strike, Dota 2 og League of Legends.

 

Danmarks bedste esportsspillere i forskellige esports:

Counter Strike

dev1ce - Nicolai Reedtz

Magisk - Emil Reif

dupreeh - Peter Rasmussen

League of Legends

Caps - Rasmus Winther

Wunder - Martin Hansen

Broxah - Mads Brock-Pedersen

Dota 2

N0tail - Johan Sundstein

Cr1t - Andreas Nielsen

MiSeRy - Rasmus Fillipsen

 

Counter Strike

1. Nicolai Reedtz – device

2. Emil Reif – Magisk

3. Peter Rasmussen – dupreeh

Danmark er nok det stærkeste Counter Strike-land i verden. Udover at kunne nævne samtlige spillere fra Astralis, kunne vi også nævne spillere fra Heroic, North, Mousesport, Complexity og FaZe.

Ikke desto mindre vil vi påstå, at de tre herrer device, Magisk og dupreeh er de tre bedste danskere til Counter Strike. De tre har længe været blandt de bedste CS-spillere i verden – device har været blandt de allerbedste i verden i snart fem år.

Magisk har overhalet mange danske CS-spillere, efter han tilsluttede sig Astralis’ roster i 2018. Sidenhen har han ikke kigget sig tilbage, hvilket har resulteret i, at han er blevet en af de bedste support-spillere i verden.

Online sports betting, når det er bedst!

Dupreeh er i skrivende stund, den CS-spiller i verden, som har tjent flest præmiepenge. Det er indtil videre blevet til ca. 11,5 mio. kr., og den sum ser kun ud til at blive større, så længe Astralis fortsætter med at dominere i Counter Strike. Dupreeh kan vi ikke kommer uden om på denne liste.

Set med danske briller ser Danmarks dominans i CS-verden positiv ud.

 

League of Legends

1. Rasmus Winther – Caps

2. Martin Hansen – Wunder

3. Mads Brock-Pedersen – Broxah

Danmark er knap så godt repræsenteret i LOL som i CS, men vi har dog stadig nogle dygtige spillere i denne esportsgren.

Den bedste dansker i LOL er Caps, som også betragtes som en af de bedste Mid Laners i LOL. I LEC er Caps sammen med G2 en dominerende faktor. I sin karriere har Caps indtil videre vundet ca. 3 mio. kr. i præmiepenge, hvilket er det højeste blandt alle danske LOL-spillere.

På G2’s hold befinder sig yderligere to danskere, Wunder og P1noy (Kristoffer Albao Lund Pedersen). Wunder, som til daglig spiler Top Laner, er på vores andenplads. Wunder er en af de bedste på sin position i LEC og har længe været en vigtig del af G2’s store præstationer i 2019. I 2019 blev det blandt andet til en førsteplads i LEC Summer samt en andenpladsen i verdensmesterskabet i LOL, som FunPlus Phoenix vandt.

Hold dig opdateret på de aktuelle esports odds.

På tredjepladsen har vi gjort plads til Team Liquids jungler, Broxah, som igennem lang tid har leveret nogle stærke præstationer – også selv i de mest pressede situationer. Han er en af de mest koldblodige LOL-spillere. Ham glæder vi os til at se brillere for Team Liquid.

Dota 2

1. Johan Sundstein - N0tail  

2. Andreas Nielsen - Cr1t

3. Rasmus Fillipsen – MiSeRy

Det tog os ikke lang tid at finde Danmarks bedste Dota 2-spiller. N0tail bliver nemlig blandt mange betragtet som den bedste Dota 2 spiller gennem tiden. Det kulminerede i 2018 og 2019, da N0tail og hans hold OG vandt den største turnering i Dota 2, The International. Han er den spiller i verden, som har haft den største indtjening indenfor esport – indtil videre i hvert fald.

Han skulle efter sigende have tjent ca. 44 mio. kr. i sin relativ korte karriere.

Vi kan heller ikke komme uden om Cr1t og MiSeRy, når vi snakker om de bedste danskere i Dota 2. Cr1t har tidligere spillet med N0tail, men i 2020 slår han sine folder hos Evil Geniuses, som endte på en flot tredjeplads i The International i 2018. Cr1t er den dansker, som har vundet næstflest præmiepenge – 12,5 mio. kr.

MiSeRy har været med siden begyndelsen af Dota, og han er den dansker med mest erfaring inden for Dota 2. Han har uden tvivl fortjent en plads på denne liste. Han er kendt for at have spillet alle positioner i Dota 2, samt at have deltaget syv gange i The International.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Elaine Thompson/Associated Press

Først publiceret: d. 16. november 2020

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Finn Karrigan Andersen - legende i Counter Strike

Esport | Hvad er HLTV? | Counter Strike

Astralis Esport

Dupreeh – Peter Rasmussen

Nicolai Reedtz - dev1ce