Dota 2 er en af de mest populære esports i verden og intet mindre end 11 mio. aktive spillere sidder klinet til skærmen hver måned.

Ligesom mange andre esports, har Dota 2 også mange aspekter. Det er et kompleks spil, som kræver noget tid at mestre og forstå, og ikke mindst blive god til. Men for at blive god og blive en respekteret Dota-spiller, skal kende, forstå og praktiserer de uskrevne regler. Nogle af dem gennemgår vi nu.

 

Huskeregler, når du spiller Dota 2:

Du spiller for at ødelægge Ancient, og ikke dine modstanderes helte

Mestre dine kommunikative evner

Overraskelsesmomentet er et succeskriterie ved ganking

Find dine/jeres foretrukne valg af helte

Forstå din rolle i spillet

Stop aldrig med at farme, men gør det med forbehold

Vær forberedt på smurfs

Andre vigtige uskrevne regler

 

Du spiller for at ødelægge Ancient, og ikke dine modstanderes helte

Det er måske lidt sjovere at få bugt med dine modstanderes helte end at ødelægge Acient, som egentlig er spillets hovedformål.

Bliv ikke grebet af stemning og bliv en kill-hunter, men se det store billede når du spiller.

 

Mestre dine kommunikative evner

I stedet for at ytre alle dine frustrationer hver gang der sker noget, som ikke falder ud til din fordel, er det bedre at spare på krudtet, og i stedet give dine holdkammerater kort og præcis besked, og derefter komme videre i spillet.

Før samarbejdet kan løftes til nyde højder skal kommunikation være plads og god - det har også en indflydelse på oddsene på esports betting-markederne.

 

Overraskelsesmomentet er et succeskriterie ved ganking

Hvis du bliver læst som en åben bog, hver gang du angriber, så lykkedes du sjældent med dine angreb på dine modstanderes helte. Vær visionær, når du vil ganke og satse på at tag din modstandere med bukserne nede. Overraskelsesmomentet er guld værd i et angrebsøjeblik.

 

Find dine/jeres foretrukne valg af helte

De fleste er tilbøjelig til at forelske sig i én helt, når de går i gang med at spille Dota 2. Det er dog vigtigt, at du også hurtigt bliver komfortabel med andre helte, da det øger dine chance for sejr. Hvis du har en større pulje af helte som du kan sætte i spil, desto bedre er du rustet til at begå dig i Dota 2.

Forstå din rolle i spillet

Ligesom i fodbold er det ikke en god ide at hele holdet består af angribere – det vil sjældent blive sejr, hvis det var tilfældet.

I Dota 2 betyder mangfoldighed meget, jo flere strenge du har at spille på desto bedre. Men før disse strenge bliver tilgængelig, skal du forstå din rolle i spillet.

Vil du være en selvisk og grådig Carry, som går efter at blive den bedste og rigeste helt i spillet. Men en Carry har også brug for en anden helt, som også trækker lidt af læsset, men som også har en ledende rolle.

Ledende helte skal også have nogle holdkammerater som farmer for fuldskrald, men som samtidig også er klar til at ofre sig selv for sin holdkammerater. Forstå derfor hvad det betyder at være udpræget supports-spiller, eller være en all-rounder.

 

Stop aldrig med at farme, men gør det med forbehold

Dette er måske den mest basale huskeregel i Dota 2 – Lær at farme effektivt og hurtigt, så du har mulighed for at opnå en fordel. Tænk altid på at få købe genstande, som kan øge din beholdning af guld.

Sørg for at dine farmers har nok til plads til farme på, de er nemlig kun til gavn for dig. Spred farmerne ud på mappet, så de ikke farmer det samme sted – udnyt ressourcerne i større omfang.

Gå aldrig ned på cs go betting

 

Vær forberedt på smurfs

Alle esports kender til det, så bliv ikke overrasket, hvis du oplever at en modstander har yderst god kontrol på sin helt. Prøv i stedet at gøre det til en holdindsats at slog vedkommende. Undgå at duellere med vedkommende en-til-en, det ender sjældent godt.

 

Andre vigtige uskrevne regler

  • Lær at beherske dine tilts
  • Køb nok HP til regenerering
  • Genstande kan være kampafgørende
  • Forstå dine modstanderes evner

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Elaine Thompson

Først publiceret: d. 24. februar 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Finn Karrigan Andersen - legende i Counter Strike

Esport | Hvad er HLTV? | Counter Strike

Astralis Esport

Dupreeh – Peter Rasmussen

Nicolai Reedtz - dev1ce