Verdenssituationen har sat sit præg på vinterens transfervindue, som ellers plejer at være fuld af aktivitet. Overraskende nok var det danske transfervindue yderst aktivt på trods af situationen. Især storklubberne FCK og Midtjylland var ude at spille med musklerne.   

 

Superligaens bedste vintertransfers 20/21

Oskar Fallenius - Brøndby IF

Lukas Lerager - FC København

Martin Samuelsen - AaB

Marti Cifuentes – AaB

Jonas Lössel - FC Midtjylland

Ailton - FC Midtjylland

Victor Jensen - FC Nordsjælland

Boblere

 

 

Oskar Fallenius - Brøndby IF

Når Carsten V. Jensen har fået øjnene op for et talent, er der oftest mange valide argumenter bag. Han ved om nogen, hvad han snakker om. Hans transferhistorik i FC København og Nordsjælland fortæller det hele.

Da Brøndby annoncerede, at de lykkedes at hente det svenske stortalent, Oskar Fallenius, gik han pludselig fra at være en ukendt skikkelse til at blive anset som en af Superligaens mest lovende talenter. Vi glæder os til at se ham i aktion i Superligaen og se, hvad han kan byde på.

Vi krydser fingre for, at Superligaen får lov til at udvikle endnu et stjernefrø.

 

Lukas Lerager - FC København

FC København leverede vinterens største transferbombe 20/21, da de vandt kampen om landsholdsaktuelle Lukas Leragers underskrift.

De færreste havde nok troet, at FC København kunne lande en kaliber som Lerager på grund af fodboldverdens økonomiske omstændigheder. En lejeaftale viste sig at være knap så økonomisk krævende, og dermed lykkedes det løverne at lande en toårig lejeaftale med Lerager, og aftalen indeholder samtidig en købsoption.

Lerager bliver uden tvivl en kæmpe gevinst for Superligaen og ikke mindst FCK. Leragers ankomst til Superligaen gør hans chancer for en EM-billet betydeligt større, da han uden tvivl kommer til at spille fast, samt bidrage med assists og mål.

Odds fodbold, hvor som helst, når som helst

 

Martin Samuelsen – AaB

Allerede i en alder af knap 16 år imponerede den unge nordmand Martin Samuelsen diverse scouts med sine kvaliteter. I 2012 sikrede City sig stortalentets underskrift. Forventningerne var enorme til den unge nordmand – måske endda for høje, hvilket oftest sker for denne slags stortalenter.

City kunne ikke forløse hans potentiale, så han blev skibet afsted til West Ham i 2015. West Ham fik i de efterfølgende år sendt ham på intet mindre end seks udlån, hvorefter han blev købt af Hull City. AaB blev dermed Samuelsens syvende lejeophold siden 2015.

AaB har fået frem til den. 30 juni 2021 til at forløse Samuelsens potentiale, men mon ikke nordmanden bliver en gevinst for AaB – han burde være bedre end de gennemsnitlige Superligaspillere. Vi tror i hvert fald på, at han nok skal få sat sit aftryk i den danske Superliga.

 

Marti Cifuentes – AaB

AaB er i gang med et større transformationsprojekt. I den forbindelse har de i et stykke tid været på udkig efter en ny cheftræner, som kan udvikle AaB-holdet i en ny retning.

AaB’s bestyrelse og sportsdirektør forelskede sig i Marti Cifuents spanske fodboldfilosofi. Hans ankomst bliver ikke kun et friskt pust for AaB, men også for hele Superligaen. Vi tror, at det unge spanske trænertalent kommer til at efterlade noget nær det samme indtryk, som Zorniger efterlod i Superligaen.

Han har helt sikkert nogle fodboldideer, som Superligaen ikke har set før.

 

Jonas Lössl - FC Midtjylland

FC Midtjyllands deltagelse i Champions League og et par tiltrængte point i verdens største og stærkeste fodboldturnering har kastet en god sum penge i retning af Ulvenes voksende pengepung.

Det er måske også derfor, Midtjylland har haft råd til at få ingen ringere end landsholdsaktuelle Jonas Lössl på lønningslisten, efter han har tilbragt en del tid i Premier League-klubben Everton.

Midtjyllands konkurrence i buret er i den grad blevet skærpet. Spørgsmålet er bare, om Lössl kan vippe en af de bedste målmænd i Superligaen, Jesper Hansen af pinden. Lössl har dog alderen på sin side, så det er bare et spørgsmål om tid, før Jesper Hansen bliver overhalet eller lægger handskerne på hylden.

 

Ailton - FC Midtjylland

Ulvene fra Heden har efterhånden kørt en lidt anderledes transferstrategi i længere tid, hvor de er begyndt at satse på brasilianske spillere. De har fået et godt øje til det brasilianske sambabold.

Midtjylland er allerede godt besat på venstreback-positionen, men efter at have udlejet Nicholas Dyhr til Horsens har de altså slået kløerne i den brasilianske Bundesliga-back, Ailton.

Ailton kommer dermed til at stå i tæt konkurrence med sin landsmand Paulinho. Ailton er ligesom Paulinho offensivt indstillet. Vi skulle dog mene, at Ailton har bedre defensive kompetencer end Paulinho, og derfor kan han komme til at spille en større rolle i fremtiden.

Han kommer til at bidrage med den velkendte Bundesliga-power, som alle hold uden for Bundesligaen kan bruge.

Hvem er de bedst betalte Superliga-spillere?

 

Victor Jensen - FC Nordsjælland

Vi trak på smilebåndet og gned vores hænder af begejstring, da vi så, at FC Nordsjælland landede en aftale med et af Danmarks mest lovende talenter. Victor Jensen er blevet hentet fra Ajax på en lejeaftale, hvor han skal udfylde det tomrum, som Mikkel Rygaard har efterladt sig i Nordsjælland.

En bedre erstatning kunne man nærmest ikke finde. Victor Jensen passer perfekt ind i Nordsjællands offensive tilgang, som han selvfølgelig har været vant til i Ajax. Han kommer uden tvivl til at blive en gevinst for Nordsjælland, hvis bare han kan holde sig skadefri – skader har ellers indtil videre og i flere omgange sat en stopper for hans udvikling og potentiale.

 

Boblere:

  • Bubacarr Sanneh - AGF
  • Mustaha Bundu - FC København
  • Daniel Arzani - AGF
  • Mathias Jørgensen – AGF
  • Bashim Kadrii - OB (Sker måske snart)

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/Thibault Camus

Først publiceret: d. 06. februar 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder