Vi følger op på del 1, hvor vi kom omkring Stig Tøftings, Bjarne Riis’ og mange andre danske sportsstjerners kælenavne. Tiden er nu kommet til at udvide vores liste af kælenavne.

 

Danske sportsstjerner og deres berømte kælenavn

Peter Plankeværk – Palle Petersen

Mr. Le Mans – Tom Kristensen

Thomas Gravesen – Mad Dog, The Bull

The Viking Warrior - Mikkel Kessler

Nicklas Bendtner – Lord Bendtner

Jan Magnussen – Big Mag

 

Palle Plankeværk – Palle Petersen

Alle målmænd, der havde et fornavn, som startede p, også selv nede i amatørrækkerne, blev stort set altid kaldt ”Plankeværk”, hvis de havde stået en brandkamp i målet.

Målmanden, som oprindeligt fik det geniale kælenavn, og som sidenhen er blevet en fodboldkliché for enhver stor målmandspræstation, var den tidligere FCK-, B1903- og Lyngby-keeper, Palle Petersen.

Palle Plankeværk brillerede i målet fra sæsonen 1991-1995, indtil han i 1995 lagde målmandshandskerne på hylden efter 125 kampe i Danmarks bedste fodboldrække. I 1991/92 vandt han sølv med B1903. Sæsonen efter, da han skulle holde buret rent i FC København, vandt han guld. Det efterfølgende år blev det til en sølvmedalje for FCK’s solide Plankeværk.

Palle Plankeværk var især elsket af sine egne fans på grund af den vanvittige vindermentalitet og ikke mindst det sprudlende temperament, han besad – en dansk udgave af den tyske målmandslegende Oliver Kahn.  

Pludselig giver det mening, hvorfra Kenneth Emil Petersen, den tidligere professionelle fodboldspiller og nu fodboldekspert, havde sine voldsomme vredesudbrud fra. Palle Plankeværks søn er nemlig Kenneth Emil Petersen – til jer, som ikke vidste det, hvilket vi heller ikke gjorde før nu.

 

Mr. Le Mans – Tom Kristensen

Alle danske sports- og motorsportsentusiaster kender til Danmarks helt eget svar på Michael Schumacher inden for motorsport. Vi referer nemlig til Tom Kristensen.

En motorsportslegende, som nok aldrig havde troet, at han skulle vinde otte Le Mans-titler mere, da han vandt sit første Le Mans-løb i sin køreklasse i 1997. Fuldstændig uden sammenligning frem til dags dato formåede han at vinde Le Mans seks år i træk, fra 2000-2005.

To år skulle der gå, før han udbyggede sin rekord til otte Le Mans-sejre. I 2013 sluttede han endnu engang øverst på podiet, hvor han for niende gang kunne løfte Le Mans-trofæet.

Den dag blev Tom Kristensen døbt ”Mr. Le Mans” – et mere sigende kælenavn findes ikke. Ingen anden Le Mans-kører har haft lige så meget succes som danske Tom K. Hans rekord kommer helt sikkert til at stå mange årtier frem - det ville være et lavt sat live bet i hvert fald, som ikke vil give mange penge igen.

 

Thomas Gravesen – Mad Dog, The Bull

Hvem husker ikke gode gamle Thomas Gravesen aka. Graver eller Stig Tøftings trofaste kompagnon, når slagmarken kaldte?

Gravesen var en fodboldspiller som altid gik forrest, især i tacklinger. Alle fodboldhold havde på det tidspunkt brug for en spiller som Graver, som kunne spille beskidt og lukke ned for alle modstanderholdenes offensive esser. Han var fodboldens svar på en holdspiller og en dørmand – hvis nogen skulle forbi ham, skulle det kunne mærkes.

Det faldt en af fodboldens fineste adresser for i 2005, da selveste Real Madrid hentede Gravesen fra Everton. Real Madrid manglede en type som Gravesen, som kunne rydde op efter de offensive spillere som Zidane Zidan, Ronaldo, Michael Owen, Raul og David Beckham.  

Meget passende i forhold til Spaniens nationalsport tyrefægtning fik Gravesen kælenavnet ”Tyren” af diverse medier. Et andet kælenavn, som opstod, var ”den Gale Hund”. Manglede man noget fandenivoldskhed i spil, kunne man se op til Gravesen, og lur os ikke, om Pepe og Sergio Ramos har taget lidt ved lære af Gravsens fandenivoldske tilgang til spillet.

thomas gravesen
Associated Press/Tom Hevezi

 

The Viking Warrior - Mikkel Kessler

Gad vide, om det var det danske rockband Volbeat eller Mikkel Kessler selv, som fandt på den tidligere WBA- og WBC-boksermesters kælenavn.

I hvert fald fik Volbeat meget passende offentliggjort deres sang ’A Warrior’s Call’, da Mikkel Kessler skulle ind i bokseringen mod Andre Ward i 2009. Dermed blev den perfekte boksesang døbt og ikke mindst Mikkel Kesslers kælenavn, The Viking Warrior, som op til flere gange bliver nævnt i sangen.

Lets get ready to rumble – sikke en måde at få et kælenavn på.  

 

Nicklas Bendtner – Lord Bendtner

En af dansk fodbolds største personligheder gennem tiden og den tidligere Arsenal-spiller Nicklas Bendtner har nok tilegnet sig mange kælenavne gennem tiden, som offentligheden nok ikke kender til. Der er dog ét kælenavn, som har forfulgt Bendtner i en stor del af hans fodboldkarriere.

Det hele startede som en gimmick, da engelske fans og fodboldentusiaster begyndte at kalde Bendtner for ”Lord Bendtner”, fordi han dannede par med en dansk baronesse på et tidspunkt. Siden da blev Bendtner og hans nye kælenavn et internetfænomen, når Bendtner blev nævnt på diverse sociale medier.

Efterfølgende gjorde ugebladet ’Se og Hør’ ham til en ægte Lord ved at købe et lille stykke jord i Skotland til Bendtner – undskyld, vi mener selvfølgelig Lord Bendtner.

Jan Magnussen – Big Mag

En af de få danskere, som har fået lov til at køre i motorsportens mest prestigefyldte løb, Formel 1, er Jan Magnussen. Magnussen er en af Danmarks bedste racerkørere gennem tiden. Der findes nærmest ikke det motorløb, som Jan Magnussen ikke har deltaget i.

Det er blevet til utallige Le Mans-, NASCAR- og DTC-løb. Han har blandt andet kørt Le Mans siden 1999 og har ikke glippet et eneste løb frem til 2020. 22 Le Mans-løb og fire førstepladser inden for hans køreklasse er det indtil videre blevet til. Mon Big Mag fortsætter i 2021?  

Big Mag, som Jan Magnussen også bliver kaldt, er evigt sulten efter at få brændt nogle dæk og noget benzin af, så mon ikke han fortsætter i 2021 - sports betting-markederne er i hvert fald klar på mere Jan Magnussen. Det er måske derfor, han har fået det kreative kælenavn efter en af McDonalds mest populære måltider.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/Sang Tan

Først publiceret: d. 05. januar 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg