VM 2022 bliver Danmarks sjette verdensmesterskab i fodbold. Inden VM 2022 går i gang, har Danmark spillet i alt 20 VM-kampe. Det er anden gang i Danmarks fodboldhistorie, at de deltager i to VM-slutrunder i træk. Første gang var i 1998 og 2002.

Vi tager et nærmere kig på Danmarks 20 VM-kampe og de fem forrige slutrunder.

 

Danmarks tidligere VM-slutrunder

Danmarks bedste placering ved en VM-slutrunde

Hvor mange gange er Danmark gået videre fra gruppespillet?

I hvilken VM-slutrunde har Danmark scoret flest mål?

Hvor mange VM-mål har Danmark lukket ind?

Hvor mange VM-kampe har Danmark vundet?

 

Danmarks bedste placering ved en VM-slutrunde

Danmarks hidtil bedste placering ved en VM-slutrunde var tilbage i 1998, da Danmark nåede frem til kvartfinalen. Dengang sluttede Danmark på en andenplads i gruppe C med kun fire point. I 1/8-finalerne vandt Danmark 1-4 over Nigeria og tabte den uforglemmelige kvartfinale mod Brasilien med 3-2.

Danmarks dårligste placering ved et VM var i Sydafrika i 2010, hvor de sluttede på en delt 24. plads, hvor de ikke gik videre fra gruppespillet.

vm 1998 danmark

 

Hvor mange gange er Danmark gået videre fra gruppespillet?

Apropos gruppespil – Danmark har på nuværende tidspunkt, inden VM 2022, formået at spille sig videre fra gruppen i fire ud af fem VM-slutrunder. En ganske imponerende statistik, som forhåbentlig bliver til fem ud af seks VM-slutrunder efter VM 2022.

Den hidtil eneste gang, Danmark ikke er gået videre, var i 2010. Danmark er indtil videre blevet gruppevindere ved to VM-slutrunder. Første gang var i 1986, og anden gang var i 2002.

vm 2010

 

I hvilken VM-slutrunde har Danmark scoret flest mål?

Danmark var brandvarme i 1986 og blev sat på verdenskortet med deres offensive og sprudlende tilgang til fodboldspillet. Dengang scorede Danmark 10 mål. I 1998 var rekorden tæt på at blive slået, da de formåede at score ni VM-mål.

Det laveste antal mål, Danmark har scoret ved en VM-slutrunde, var i 2010 og i 2018. Begge gange scorede Danmark kun tre mål. Det bliver forhåbentlig bedre til VM 2022, som du kan oddse live på hver dag, når fodboldslutrunden begynder.

vm 1986 danmark

 

Hvor mange VM-mål har Danmark lukket ind?

Danmark har heldigvis en plusscore, inden VM 2022 går i gang. De har scoret i alt 30 mål og lukket 26 mål ind.

I 1998 lukkede Danmark flest mål ind, men spillede dog også fleste kampe. De lukkede i alt syv mål ind under VM 1998. Danmark lukkede færrest mål ind i 2018, hvor de tillod modstanderne at score sølle to mål. En bundsolid defensiv er vigtig til en slutrunde.

Find betting odds på alle VM-kampe

 

Hvor mange VM-kampe har Danmark vundet?

Ud af de 20 VM-kampe, Danmark hidtil har spillet, har de vundet ni og tabt seks VM-kampe. Derudover har de spillet fem kampe uafgjort. Ved VM 2018 tabte Danmark ikke en kamp i ordinær spilletid, og dermed tabte de i princippet nul kampe.

Danmark har gode muligheder for at forbedre deres overordnede VM-statistikker. Mange tror i hvert fald, at Danmark kan overraske, ligesom de gjorde under EM 2021.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press

Først publiceret: d. 17. November 2022

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder