Cristiano Ronaldo spiser rekorder og titler til morgenmad. Han er måske den mest inspirerende fodboldspiller, når det drejer sig om professionalisme og motivation, som går hånd i hånd. Ronaldo er ikke bare kommet til United for at afslutte sin karriere i det engelske, han vil vinde noget og nå nogle flere rekorder.

 

Cristiano Ronaldo på jagt efter flere United-rekorder

Hvilke United-rekorder har Cristiano Ronaldo allerede?

Hvilke spillerrekorder kan Ronaldo realistisk slå?

Hvilke holdrekorder kan Ronaldo opnå med United-holdet anno 2021?

Kan Ronaldo slå andre fodboldrekorder?

 

Hvilke United-rekorder har Cristiano Ronaldo allerede?

Selvom Cristiano Ronaldo har været væk fra Manchester United i en del år efterhånden, står nogle af Ronaldos United-rekorder stadig. Ronaldo er nemlig stadig den United-spiller, der har scoret flest mål i én sæson på 38 kampe. Tilbage i 07/08 scorede han vanvittige 31 mål i én Premier League-sæson.

Cristiano er indtil videre den eneste United-spiller, der har vundet den europæiske gyldne støvle.

Lidt overraskende har Ronaldo ikke særlig mange individuelle rekorder, hvilket primært skyldes hans relativ korte tid i klubben på ca. seks år, hvoraf de første to år var ren udvikling. Der hersker dog ingen tvivl om, at Ronaldo havde haft endnu flere rekorder, hvis han havde spillet 9 år i United, og hvis alle ni år havde været i hans storhedstid. Det nød Real Madrid til gengæld godt af.

ronaldo

 

Hvilke spillerrekorder kan Ronaldo realistisk slå?

For bedre at kunne skelne imellem hvad der er realistisk og urealistisk, mener vi, det er relativ urealistisk, at Ronaldo kommer til at overgå alletiders United-topscorer, Wayne Rooney, der er på 253 mål. Ronaldo er på nuværende tidspunkt på 123 mål. Realistisk set kan Ronaldo nok stryge op på en tredjeplads, som Ryan Giggs pt. sidder på med 164 mål. Dennis Law er på andenpladsen med 182 mål.

odds fodbold dagen lang

Hvad mål i Champions League angår, kan Ronaldo nok også nå Ruud van Nistelrooy, som er den mest scorende United-spiller i Champions League. 35 CL-mål blev det til for van Nistelrooy. Ronaldo er i skrivende stund på 17 stk. Mon ikke Ronaldo, den mest scorende spiller i CL’s historie, kan overgå sin tidligere holdkammerat?

Hvis Ronaldo får lov til at spille nogle minutter i FA-cuppen, burde han kunne slå Rooneys målrekord, som i FA-cuppen er på 22 mål. Ronaldo er nemlig kun ni mål fra at tangere Rooneys målrekord i FA-cuppen.

Når Ronaldo bliver 37 år i 2022, kan han jagte Terry Sheringhams rekord, da han er den ældste spiller i United, men også i Premier League til at score et hattrick.

Hvilke holdrekorder kan Ronaldo opnå med United-holdet anno 2021?

I princippet er alle holdrekorder i spil, og derfor har vi kun udplukket en lille brøkdel af dem. Dog er de rekorder, som United-holdet vandt omkring slutningen af 90’erne, i vores optik uden for rækkevidde. For eksempel var United-holdet i 1999 ubesejret i 45 kampe i alle de turneringer, som de deltog i. I Premier League har 1999-holdet også United-rekorden på 29 kampe uden nederlag. Det samme antal ubesejrede kampe har United-holdet fra 2011 også.

Det højeste antal sejre i en Premier League-sæson for United var en rekord, Ronaldo selv var med til sætte tilbage i 08/09. Dengang vandt United 28 kampe. Det virker umiddelbart ikke urealistisk, da United i sæsonen 20/21 vandt 21 kampe. Mon Ikke Ronaldo kan vinde mere end syv kampe for United i denne sæson?

Det højeste antal mål, et United-hold har scoret i en sæson, var igen United-holdet fra 99/00. Dengang scorede de 97 mål. I sæsonen 07/08, hvor Ronaldo scorede 31 Premier League mål, scorede United-holdet 80 mål.

Vi tror i hvert fald, at United-holdet generelt kommer til at sætte positive rekorder med Ronaldo ombord, og spørgsmålet er, om der overhovedet bliver sat nogen negative rekorder?

ronaldo

 

Kan Ronaldo slå andre fodboldrekorder?

Ronaldo kan blive den første spiller i fodboldens historie, der har formået at score 100 mål i La Liga og 100 mål i Premier League. Rekorden er inden for rækkevidde, for inden sæsonen gik i gang, manglede Ronaldo 16 mål. På nuværende tidspunkt, inden 8. runde begynder i sæsonen 21/22, mangler Ronaldo kun 13 mål. Det ligner med al sandsynlighed endnu en rekord, Ronaldo kan føje til CV’et.

Ronaldo kan dog også tage skridtet videre og blive den ældste spiller til at vinde den gyldne støvle (topscorer) i Premier League. Rekordholderen er i 2021 stadig Jamie Vardy, som blev den ældste vinder af titlen, hvilket skete tilbage i 19/20-sæsonen. Dengang blev Vardy topscorer med 23 mål.

Tjek de aktuelle premier league odds

Ronaldo har i et par år forsøgt at tangere Paco Gento’s rekord for flest Champions League-titler. Gento vandt Champions League seks gange, og i 2021 er Ronaldo på fem titler. De aktuelle champions league odds har dog ikke den store tiltro til United og Ronaldo, da seks andre topklubber har fået en større favoritrolle i skrivende stund.

Mon ikke man kan støve endnu flere rekorder op, som er inden for Ronaldos rækkevidde? Dem overlader vi til andre at finde.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 11. oktober 2021*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Emiliano Marcondes løn

Nicolai Boilesen løn

Robert Skov løn

Jess Thorup træner og løn

Brentford og Christian Eriksen 2022