I takt med at Premier League som fodboldliga tjener flest penge og er den mest attraktive fodboldliga i verden, har Premier League-klubberne dybere lommer end andre fodboldligaer i verden. Efter sigende skulle Premier League-klubberne samlet bruge ca. 15 mia. på lønninger. Men hvilke Premier League får de største andele af disse 15 milliarder i 2021? Det konkluderer vi længere nede i artiklen.

 

Bedst betalte Premier League-spillere

Cristiano Ronaldo

Kevin De Bruyne

David De Gea

Jadon Sancho

Raphael Varane

Romelu Lukaku

Jack Grealish

Raheem Sterling

N'Golo Kante

Paul Pogba

 

Cristiano Ronaldo

Titlen som den bedst betalte Premier League-spiller fik en ny ejermand, da målkongen Cristiano Ronaldo skiftede til sin hjerteklub i Premier League, Manchester United i 2021. På den sidste dag i transfervinduet hev United en kanin op af hatten.

Ronaldo skulle efter sigende tjene en årlig hyre på ca. 233 millioner kroner. Efter Ronaldos ankomst ser det ud til, at han er alle lønkronerne værd, da Ronaldo forsætter med at bombe mål ind i de forskellige turneringer. De aktuelle premier league odds er vilde med Ronaldo.

ronaldo

 

Kevin De Bruyne

Inden Ronaldos retur til Premier League var Manchester Citys guldfugl, Kevin De Bruyne, den bedst betalte Premier League-spiller. Den belgiske superstjerne er en af de bedste fodboldspillere i verden. Han er måske den mest komplette midtbanespiller i nyere tid.

Når man besidder de samme kvaliteter som De Bruyne, får man også en god årsløn. De Bruyne tjener i 2021 omkring 175 mio. kroner årligt.

de bruyne

 

David De Gea

Den spanske målmand David De Gea er på nuværende tidspunkt, i 2021, den bedst betalte målmand i Premier League. Selvom De Gea har haft en svingende tid i Manchester United, har han stadig bevist flere gange, at hans topniveau er skyhøjt. I sæsonen 21/22 har De Gea leveret på et højt niveau. Måske har han gemt det bedste til sidst i sin karriere - det er dog et bet, som kan gå begge veje.

Hans årsløn lyder på ca. 172 mio. kr.

Jadon Sancho

United er gået all-in i jagten på, at flere titler snart lander i hænderne på The Red Devils. Deres anden store signing i sommeren 2021, Jadon Sancho, er endnu et stærkt tegn på, at United vil tilbage til de gode gamle United-dage. Sancho skal være med til at føre United tilbage på toppen. Derfor får Sancho også en årsløn på ca. 160 mio. kr.

Raphael Varane

Nok som man gik og troede, at United var færdig med at handle i sommeren 2021, sikrede de sig endnu en stor superstjerne. Varane er en gigantisk forstærkning i forsvaret. United har dermed fire ud af fem af de bedst betalte Premier League-spillere. Det må kunne kaste nogle titler af sig med de indkøb.

Varane får en årlig hyre på ca. 155 mio. kr.

varane

Romelu Lukaku

Lukaku er lidt overraskende tilbage i Premier League efter en flot tid i inter. Chelsea har i flere omgange sendt Lukaku videre i systemet, men nu er han tilbage på Stamford Bridge, hvor han jagter succes, som han har sukket efter i Chelsea.

Efter Lukakus skifte til Chelsea er han i 2021/22 den bedst betalte Chelsea-spiller med en årsløn på ca. 149 mio. kr.

Jack Grealish

Citys dyreste indkøb nogensinde, Jack Grealish, kommer til at tjene en god pose penge i Manchester City. Han bliver den næstbedst betalte i City efter De Bruyne. Forventningerne til Grealish i City er høje, og det indikerer hans årsløn på ca. 137 mio. kr. også.

Raheem Sterling

Grealish og Sterling må deles om titlen som den næstbedst betalte City-spiller. Efter sigende skulle de to stjernespillere modtage den samme årsløn. Det er derfor en dyr spiller at have siddende på bænken, hvilket Sterling har gjort en hel del i 2020 og 2021. Pep er dog ligeglad med, at Sterling får 137 mio. om året og ikke altid fortjener at starte inde.

N'Golo Kante

Kante er en Chelsea-darling og en dybt respekteret spiller, når det kommer til hans betydning for Chelsea og ikke mindst det franske landshold. Han er bindeleddet på Chelseas hold og skal have stor andel i den flotte sæson Chelsea er ved at levere i 21/22.

Kante er fortjent nok inden for top-10, når det kommer til de bedst betalte Premier League-spillere med en årsløn på ca. 132 mio. kr.

kante

 

Paul Pogba

Kantes landsmand og endnu en United-spiller, Paul Pogba, sniger sig akkurat ind i top-10. Hans hyre er den samme som Kante på ca. 132 mio. kroner. Hvis Pogba generelt leverede på et mere stabilt niveau og dermed ramte sit topniveau oftere, ville han nok kunne få en endnu større lønpose.

Hvis han skifter væk fra United, vil han muligvis få en endnu højere løn.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 26 november 2021*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Emiliano Marcondes løn

Nicolai Boilesen løn

Robert Skov løn

Jess Thorup træner og løn

Brentford og Christian Eriksen 2022