Esport og især Counter Strike har fået vokseværk i Danmark. Danmark er nemlig så heldige at have nogle af de bedste CS-hold og -spillere i verden. Et hold har især været med til at tiltrække esporten en masse opmærksomhed. Dette er Astralis. Vi zoomer ind på Astralis og alt, hvad du burde vide om esportsorganisation.

 

Astralis – en førende organisation inden for esport.

Kort og godt om Astralis

Hvad er Astralis mest kendt for?

Hvordan er Astralis’ organisation bygget op?

Hvem spiller for Astralis?

Hvem sponsorerer Astralis?

Astralis’ dominans i Counter Strike

 

Kort og godt om Astralis

 • Astralis Esport ApS blev oprindeligt grundlagt i 2015. Dengang hed det dog Spirit of Amiga ApS. I 2016 blev navnet så ændret til Astralis Esport Aps.
 • De tidligere medlemmer fra Counter Strike-holdet Team Solomid var med til at danne organisationen.
 • De primære erhvervsfolk bag grundlæggelsen af Astralis er Jakob Lund Kristensen, Nikolaj Nyholm og Tommy Ehlers.
 • I 2019 blev Astralis Group børsnoteret under handelssymbolet ASTGRP.
 • Astralis Group har hovedsæde i København.
 • CEO’en i Astralis Group er den tidligere direktør for Parken Sport & Entertainment A/S.
 • Astralis Group forventer at have en omsætning på 70-80 millioner i udgangen af 2021.

 

Hvad er Astralis mest kendt for?

Til Astralis’ fortjeneste kendte alle folk i esportsverden til Team Solomid, som dengang havde et Counter Strike-hold, der udelukkende bestod af danske esportsspillere. 

Disse danske spillere havde allerede dengang opnået en vis status inden for Counter Strike. Dengang bestod holdet af dupreeh, xyp9x, device, cajunb og karrigan. Astralis overbeviste disse spillere om projektet.

Disse fem spillere begyndte Astralis’ drøm om at blive ét af de største esportsbrands i verden. Counter Strike var og er stadig grundstenen for Astralis’ position i dag. Succesen i Counter Strike satte for alvor gang i udviklingen af Astralis som esportsorganisation.

Tjek alle aktuelle online bets

 

Hvordan er Astralis’ organisation bygget op?

Astralis Group er moderselskabet, derefter kommer Astralis Group Management, som tidligere hed RFRSH Teams ApS. Derudover følger tre underliggende datterselskaber bestående af Astralis Cs ApS, Astralis LoL ApS og Astralis Fifa ApS.

Hvert esportshold i Counter Strike, Fifa og League of Legends er registeret som værende selvstændige organisationer, som har deres egen omsætning og egne udgifter, hvilket ikke påvirker de andre datterselskaber.

 

Hvem spiller på nuværende tidspunkt for Astralis?

Astralis har som tidligere nævnt esportshold inden for Counter Strike, League of Legends og Fifa. Derudover har Astralis også fået oprettet et hold udelukkende bestående af talenter inden for hver esportsgren.

Godt inde i 2021 valgte den verdensberømte CS-spiller, device, at prøve sit niveau af hos NIP. Derefter hedder lineup’et i 2021 Bubzkji, Dupreeh, Gla1ve, Xyp9x, Magisk og træner Zonic.

I Fifa har Astralis følgende lineup:

 • Ustun
 • Teca
 • Feldman
 • Agge
 • Jackson (træner)

I League of Legends har Astralis følgende lineup:

 • Magifelix
 • Whiteknight
 • Zanzarah
 • Jeskla
 • Promisq
 • AOD (træner)
 • Hansen (assistentræner)
 • Robl (performance manager)
 • Nansen (Team Manager)

På talentholdet har de i 2021 tilknyttet i alt 14 spillere, som på sigt skal udvikle sig til at spille på A-holdene.

Hvem sponsorerer Astralis?

Hvert datterselskab eller hold har nogle sponsorer til fælles, men i andre tilfælde har de deres egne sponsorer.

Hele Astralis Group bliver sponsoreret af hummel og B&O. Derudover bliver CS-holdet sponsoreret af Logitech, Omen, Secretlab, CSMoney og GLHF.

For LOL-holdet hedder sponsorerne Audi, Garmin og Logitech, og Fifa-holdet kan nyde godt af aftaler med Audi og Garmin.

Tjek alle de aktuelle esports betting-markeder

 

Astralis’ dominans i Counter Strike

Astralis var i deres bedste periode måske det bedste Counter Strike-hold, der nogensinde har eksisteret. Deres præstationer taler i hvert fald for dem selv. Astralis var uovervindelige i en lang periode. De vandt alt, hvad der kunne vindes.

Astralis er det CS-hold, der har vundet flest Majors i verden. De er oppe på fire af slagsen, hvilket er rekord. Det var desuden det første hold til at vinde tre Majors i træk.

Astralis har også præsteret at være nr. 1 på verdensranglisten i den længe periode. 406 dage i træk lå holdet nummer 1 – fra april 2018 til juni 2019.

Alle Astralis’ spillere blev samtidig valgt inden for top-20 over de bedste CS-spillere i verden i 2018. Intet hold havde prøvet det før. Det drejede sig om device (nr. 2), dupreeh (nr. 5), Magisk (nr. 7), gla1ve (nr. 8), Xyp9x (nr. 13)

Dominans vare dog ikke for evigt, så Astralis er i gang med at revolutionere Counter Strike-holdet. Astralis er ikke længere uovervindelige, og der er et stykke vej op til deres tidligere niveau. Kan de mon vende tilbage til deres storhedstid? Det bliver svært, men intet er umuligt i sportsverden.  

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/Mary Altaffer

Først publiceret: d. 30. april 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Finn Karrigan Andersen - legende i Counter Strike

Esport | Hvad er HLTV? | Counter Strike

Dupreeh – Peter Rasmussen

Nicolai Reedtz - dev1ce

Esport: uskrevne regler i Dota 2