Hvad er NFL Pro Bowl?

For en god ordens skyld, er det godt at få forklaret, hvad Pro Bowl er for en størrelse. Pro Bowl i NFL er en All-Star kamp, hvor de bedste spillere fra AFC skal dyste mod de bedste spillere fra NFC.

I 2013 blev reglerne lavet om, og på det tidspunkt blev det NFL-fansene, som kunne stemme om, hvilke spillere, som skulle repræsentere NFC og AFC.  

I år finder Pro Bowl-kampen sted i Orlando, Florida på Camping World Stadium. Kampen begynder på søndag kl. 21:00, selv samme tid vil liveoddsene på kampen også blive tilgængelige.

 

Hvornår fandt den første Pro Bowl sted?

Hele begivenheden med at afholde en NFL All-Stars kamp, har eksisteret siden 1938. Fra 1950-1969 begyndte en en ny æra, hvor det hed Øst mod Vest, men siden 1970-2012 og fra 2016 frem til i dag, har det været AFC mod NFC.

I sæsonerne 2013 frem til 2015, blev der også afholdt Pro Bowls, men i de pågældende sæsoner var det tidligere legender, som Pro Bowl-holdene blev opkaldt efter. I 2015 var det blandt andet Team Irvin mod Team Rice.

 

Har NFC eller AFC vundet flest Pro Bowls?  

Siden den gang NFC og AFC begyndte at dyste, har AFC vundet flest indbyrdes opgør. Inden Pro Bowl-kampen på søndag, fører AFC 24-22 i den samlet stilling. 

Og det er ikke til at vide, om AFC udbygger føringen, eller om NFC får reduceret. Mange af spillerne har jo ikke spillet sammen før, men måske har AFC en lille fordel på søndag – det vender vi tilbage til lidt senere, hvorfor de har det.

banner

 

Hvilken spillere har spillet flest Pro Bowls?

Der er efterhånden en håndfuld spillere, der har spillet rekordmange Pro Bowl-kampe. Tom Brady kunne have bragt sig i front i denne sæson, men en af de bedste quarterbacks i NFL’s historie, er altså ikke blevet valgt til denne sæsons Pro Bowl-kamp.

Drew Brees fra Saints er tilgengæld blevet valgt, og har derfor udlignet førergruppen af spillere, som har spillet 14 Pro Bowls:

  • Tony Gonzalez (1997-2013)

  • Peyton Manning (1998-2015)

  • Bruce Matthews (1983-2001)

  • Merlin Olsen (1962-1976)

  • Tom Brady (2000-2019)

  • Drew Brees (2001-2019)

Jason Witten er denne sæsons Pro Bowl-spiller med næstflest Pro Bowl-kampe. Efter kampen på søndag er han oppe på 11 Pro Bowls.

 

Hvilket NFL-hold har flest spillere på et Pro Bowl-hold i en sæson?

Pudsigt at vi netop kommer ind på dette spørgsmål. I denne sæson er rekorden nemlig blevet slået. Baltimore Ravens har på søndag hele 13 spillere med på AFC-holdet.

Det hold med flest spillere på NFC-holdet i denne sæson er Saints med 11 spillere.

Men fordi AFC-holdet har lidt flere spillere, som har spillet sammen, så har de forståeligt nok også en lille favoritrolle til odds 1.81 i forhold til NFC som giver odds 2.02.  

 

5 hurtige rekorder i Pro Bowls historie:

Hvem har scoret flest point i Pro Bowls historie?

Kickeren, David Akers, er den spiller i NFL’s Pro Bowl-historie, som har scoret flest point. Han nåede at komme op på 57 point.

Hvilken NFL-spiller har scoret flest touchdowns i Pro Bowls historie?

Larry Fitzgerald er indtil videre på otte touchdowns, men han har også spillet 11 Pro Bowls i sin karriere indtil videre, hvilket giver mening, hvorfor han har scoret så mange touchdowns.

Hvilket hold har scoret flest point i en Pro Bowl-kamp?

NFC scorede i 2013 hele 62 point, her lavede Fitzgerald blandt andet én ud af sine otte touchdowns.

Hvilket hold har scoret færrest point i Pro Bowl-kamp?

AFC har i tre omgange scoret sølle tre point, det skete i 1984, og 1989 og 1994. Så er det altså ikke fedt at være en del af et Pro Bowl-hold. Av!

Hvad er den højeste samlet score i en Pro Bowl-kamp?

Det skete tilbage i 2004, hvor NFC vandt en meget underholdningsrig Pro Bowl-kamp, som altså endte 55-52. Det er bestemt ikke hverdagskost, at en amerikansk fodbold-kamp ender på en samlet score på 107.

Vi krydser finger for, at vi får en samlet i score i nærheden af det, som skete i 2004.

 

Det var sidste vers i denne artikel – vi ønsker dig god fornøjelse med Pro Bowl-kampen på søndag, som begynder kl. 21:00.

*Credits: artiklens billede tilhører Doug Benc/Associated Press

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Del 1: De største sportspræstationer i 2010'eren

Del 1: De største sportspræstationer i 2010'eren

Del 2: Nationalsport i verdens lande

Del 2: Nationalsport i verdens lande

NBA All-Star 2020: program og fun facts

NBA All-Star 2020: program og fun facts

En sportsverden af Red Bull

En sportsverden af Red Bull

Del 1: Nationalsportsgrene i verden

Del 1: Nationalsportsgrene i verden