I den kommende sæson er der ekstra meget på spil, for sæson nr. 100 vil altid forblive i folks erindring. Sandsynligheden for at blive husket som vinderen af sæson nr. 100 vil være betydelig større end i hvilken som helst anden sæson. Hvem vandt måske den 55. sæson af NFL?? Det kan ikke huskes, vel! 

Bears og Packers får lov til at skyde sæsonen i gang på Soldier Field i Chicago – en særdeles tilfredsstillende måde at skyde sæsonen i gang på. Det er desuden første gang siden 2013, at de forsvarende Superbowl-mestre ikke spiller kickoff-kampen.

For at fejre kickoff-kampene har vi fundet fem af de hidtil fedeste kickoff-kampe – eller vi har gjort et forsøg, for nøøøj, hvor har der været mange fede kickoff-kampe i NFL gennem tiden.

Her er de fem fedeste kickoff-kampe inden for de sidste 20 år.

 

Indianapolis Colts vs. New England Patriots, 24-27 (2004)

Vi skruer tiden tilbage til d. 9. september 2004, hvor de forsvarende Superbowl-mestre fra Patriots spillede kickoff-kampen med en ung MVP-udgave af Tom Brady.

Patriots startede sæsonen, som den forrige sæson blev afsluttet, nemlig med en sejr – og så endda mod ærkerivalerne fra Colts og den legendariske quarterback Peyton Manning.

Kampen startede skuffende, men ud af ingen ting eskalerede kampen midt i anden periode, da Dominic Rhodes sørgede for kampens første touchdown. Touchdown Colts!

Senere i anden periode leverede Brady og Manning touchdowns på skift, indtil Vinatieri kanonerede et field goal på 43 yards ind mellem Colts’ stænger og fik reduceret til stillingen 17-13.

Tidligt i tredje periode udviste Brady stor præcision med et 25 yards-kast, som David Patten let og elegant kunne gribe i endzone. Touchdown Patriots!

Tredje periode var en slem omgang for Colts, som gik point-kolde. I starten af fjerde og sidste periode, kom Colts tilbage i kampen ved at reducere til 24-27.

Med 11 minutter tilbage af kampen skulle man, tro at kampen var afgjort– Colts havde alle muligheder for at overhale Patriots, samtidig havde Patriots muligheder for at udbygge føringen, men holdene fandt aldrig vejen til endzone, og derfor kunne Patriots trække sig sejrrigt ud af et fejlfuldt, men vildt underholdende opgør.

 

New Orleans Saints vs. Green Bay Packers 34-42 (2011)

Normalt i en sæson ligger pointgennemsnittet i en NFL-kamp på ca. 43.8 point.

Både Saints’ og Packers’ forsvar var i gavehumør, mens offensiven sprudlede i begge ender. Det førte til samlet 76 point – dog stadig langt fra rekorden, som er på 113 point i en NFL-kamp.

Packers kørte hen over Saints i første periode. Quarterbacken Aaron Rodgers var i hopla og serverede på skift boldene på et sølvfad i endzone.

Saints kom sig aldrig over den syngende lussing i første periode, men det holdt dem ikke fra at gøre et forsøg på at få vendt kampen.

Hjemmepublikummet og spillerne fra Saints troede for alvor på det, da Darren Sproles løb et touchdown hjem på 72 yards efter et punt return. Et vanvittigt udfald, som fik folk på stadion og hjemme i stuerne op ad sæderne af begejstring.

Saints kom aldrig tættere på Packers end 17-21, og i midten af tredje periode var stillingen 20-35 til Packers. Saints gav ikke op, men det var ikke nok til at slå Packers, som hurtig svarede igen, hver gang Saints fik noget oprejsning.

En vanvittig underholdende og god måde at starte sæsonen på – så var standarden på sæsonen lagt.

I den sæson vandt Giants i øvrigt Superbowl.

 

Baltimore Ravens vs. Denver Broncos 27-49 (2013)

I 2013 var det de forsvarende Superbowl-vindere fra Baltimore Ravens, som fik æren at skyde sæsonen 13/14 i gang.

Som forventet tog Raven teten og førte igennem det meste af første og anden periode. Et 25-yards field goal fra Ravens sørgede for en snæver 17-14-føring.

Peyton Manning havde i første og anden periode sørget for at holde Ravens i skak med sine to touchdown- kast.

Det viste sig dog, at Manning og Broncos forsvar først for alvor var ved at blive varm – I tredje periode var det kun Broncos, som kom på tavlen. Manning ramte bulls eye tre gange med sine touchdown-kast, især hans touchdown-kast på 28 yards i begyndelsen af tredje periode, fik anerkendende nik med på vejen fra Ravens’ fans.

De anerkendende nik fra Ravens’ fans blev dog senere skiftet ud med stor irritation, da Manning efterfølgende assisterede to yderligere touchdowns til stillingen 17-35 i tredje periode.

De tre knockout punches fra Manning kom Ravens sig aldrig over, men Manning var ikke færdig. Han endte yderligere med at kaste to touchdowns, og spillede sig dermed ind i historiebøgerne i NFL som en af syv quarterbacks, der har formået at kaste syv touchdowns i kamp.

Tag den Tom Brady, må Manning efterfølgende have tænkt.

Det pointrige opgør sluttede 27-49.

 

Pittsburgh Steelers vs. New England Patriots 21-28 (2015)

En større og bedre måde findes vel ikke at skyde en NFL-sæson i gang på – to af de største og mest vindende Super Bowl-hold i duel.

Patriots kom med endnu en Super Bowl-titel i bagagen, derfor var det alletiders mulighed for Steelers at tage en form for revanche og genvinde håneretten ved at slå dem i kickoff-kampen til den nye sæson.

Der var lagt i kakkelovnen til en kæmpe kamp på størrelse med selve Super Bowl.

Lidt overraskende sluttede første periode uden point, inden rekordknuseren Tom Brady fik hul på bylden med to touchdown-kast i anden periode – til stor begejstring for Patriots-fansene.

Ved stillingen 3-21 i Patriots’ favør, lignede det, at kampen egentlig var afgjort, men Steelers fik skabt lidt spænding i kampen, da de reducerede til 14-21 i starten af fjerde periode.

Spændingen varede dog kort, da Brady med sit fjerde touchdown-kast satte Steelers yderligere tilbage.

Steelers havde flere gode muligheder i fjerde periode, men et stærkt Patriots-forsvar, holdt Steelers’ offensiv fra fadet, og dermed endte Patriots med at vinde giganternes slag.  

Online betting-siderne har stor tiltro til, at Patriots igen kan gå hele vejen til odds 8.00, mens Steelers er dumpet ned på odds 19.00.

Kommer Patriots til at vinde sit syvende Super Bowl-trofæ og blive det mest vindende hold? Vi må se tiden an. 

 

Kansas City Chiefs vs. New England Patriots 42-27 (2017)

Vi skal blot to år tilbage for at finde den sidste og en af de fem bedste kickoff-kampe i NFL inden for de sidste 20 år – Chiefs vs. Patriots.

Det er meget passende, at vi fremhæver denne kamp, for ifølge oddsene i amerikansk fodbold er netop disse to mandskaber sæsonens to største favoritter til at vinde Super Bowl og NFL-sæson nr. 100.

Patriots var nok engang forsvarende Super Bowl-mestre, hvilket var en ekstra motivationsfaktor for Chiefs, for hvem har ikke lyst til at starte sæsonen ud med at slå Super Bowl-vinderne.

Patriots’ største skikkelse, Tom Brady var igen kørt i stilling til at skulle brillere, men han skulle gå hen og få en af de værste dage på kontoret.

Begge hold fulgtes pænt ad på pointtavlen i starten af kampen, og derfra gyngede det frem og tilbage i kampens hede – Patriots bragte sig foran 7-17 i midten af anden periode, indtil Chiefs med 13 sekunder tilbage af anden periode reducerede til 14-17.

Tredje periode kunne ikke have startet meget bedre for Chief, selvom de var presset fuldstændig ned i egen endzone. Alex Smith startede med at vinde nogle yards ved at finde Robinson. På second-down kastede Alex Smith en snorlige bold på 78 yards, som Tyreel Hill uden problemer kunne gribe.  Et play man ikke glemmer foreløbig – tjek det ud!

Det gjorde ikke just dagen bedre for Tom Brady, som ikke havde ramt noget som helst – hvilket sker meget sjældent. Men selvom Brady havde en dårlig dag, steppede andre op - især Gostkowski var godt kørende og sørgede for en 21-27-føring til Patriots med et flot field goal.

Derefter skete der noget uforklarligt, som sjældent sker for Patriots – de løb ind i en vaskeægte pointtørke i fjerde periode, som Chiefs vandt 21-0. Av for den – og dermed skød Chiefs sæsonen i gang på bedst mulige vis med en strålende sejr over Patriots og lukkede samtidig fuldstændig af for den mest vindende quarterback i historien, Tom Brady.

Brady og Patriots kom sig over den dårlige start og spillede sig i Super Bowl, hvor de efterfølgende tabte til Eagles.

 

Sæsonen 19/20 bliver skudt i gang fredag nat kl. 02:20 – du kan finde et hav af liveodds, som du kan krydre din NFL-nat med! God fornøjelse!

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg