Melbourne Cup er de største dage i den Australske løbskalender, og den skuffer aldrig med den action der leveres på banen. Tusinde af tilskuere flokkes til Flemingtong Racecourse, hvor eventen i november folder sig ud og til tider for at skabe historie.

Rekindling er den nuværende mester, da den triumferede løbet i 2017 med en komfortabel sejr, og hentede dermed hæder hjem til træner Joseph O'Brien og ejer Lloyd Williams. Williams og andre medlemmer af ejerkredsen vandt cuppen for andet år i træk, da Almandin triumferede i 2016 under Aidan O'Brien.

888sport

Rekindling vil ikke få muligheden for at blive en del af en elite gruppe af heste, der har vundet løbet to år i træk, grundet tvivl over dens vægthandicap. Selvom han er den yngste hest, der nogensinde har vundet løbet. Det efterlader 2018 udgaven af Melbourne Cup vidt åben. Der er en chance for alle heste til at vinde løbet. Britiske heste er måske misundelsesværdige i hele verden, men der er kommet nogle mindeværdige historier fra Flemington og vi tager et kig på fem af de meste mindeværdige øjeblikke.

Makybe Diva

Ingen hest i historien havde vundet løbet tre gange. Makybe Diva blev blot den femte hest til at vinde løbet to gange, da hun fulgte op på sin triumf i 2003 med endnu en sejr i 2004. Ejer Tony Santic og træner Lee Freedman tog chancen med samme hest igen i 2005 sæsonen. Formen var bestemt med Makybe Diva, da hun ikke viste noget tegn på at sænke farten i løbet af sæsonen, og hun vandt tre ud af fire løb før det prestigefyldte møde, inklusive et på Flemington.

Grundet hendes historie ved Melbourne Cup, var hun den overvældende favorit til at vinde løbet igen. Freedman's hest lagde en rolig start i det to mil lange løb med Glen Boss i sadlen. Jockeyen formåede gradvist at få hesten op i fart, så den strøg op gennem feltet, før den lagde an til sit angreb en furlong før mål. Makybe Diva havde farten og udholdenheden der var nødvendig for at vinde foran rivalen On A Jeune, der gav odds 71.00 gange igen med lidt mere end en længde. Hesten blev en legende i løbet, den flotteste der nogensinde har været i Melbourne Cups 157 år lange historie.

Prince Of Penzance

Makybe Divas succes var ikke overraskende taget hendes kvalitet som hest i betragtning. Freedmans hest var en topkvalitets hest med utallige sejre under bæltet før hun triumferede på Flemington. Prince Of Penzance var dog næsten det komplet modsatte. Hesten stod bag den største overraskelse nogensinde ved Melbourne Cup, da den triumferede til odds 101.00 gange pengene igen ved hestevæddeløbs betting. Hesten nød et par sejre i de tidlige dage af karrieren, men havde problemer med at få det til at spille i 2015 sæsonen. Darren Weir's hest havde en utrolig ringe form frem mod slutningen af august og begyndelsen af oktober, hvor han fejlede at ende blandt de tre bedste i Caulfield, Ballarat og Moonee Valley.

Han fandt dog en god rytme kort før Melbourne Cup, da han fik en andenplads ved Moonee Valley Gold Cup, selvom hans plads som outsider stadig var retfærdiggjort. Michelle Payne kunne blive den første kvindelige jockey, der vandt cuppen, selvom hendes håb og chancer faldt drastisk, da hesten faldt ned på en 10. plads. Payne fandt dog noget fart i Prince of Penzance, og strøg op gennem feltet, hvor hun vandt titlen efter at have slået Max Dynamite med en halv længde, og løbsfavoritten Fame Game endte på en 13. plads. Resultat blev den største overraskelse i Cuppens historie, og den første kvindelige jockey til at triumfere.

Media Puzzle

Media Puzzles triumf er muligvis den mest følsomme af alle heste, der har vundet på Melbourne Cup. Damien Oliver havde allerede vundet løbet i 1995 med Doriemus og han blev set som en af de bedste jockeys i Australien. En uge før han skulle konkurrere med Meida Puzzle ved Melbourne Cup, døde hans bror Jason - der også var jockey, i et uheld på Belmount Park i Vestaustralien. På trods af tragedien vendte Oliver tilbage til banen for at konkurrere på hesten, der havde været både op og ned i 2002 sæsonen.

Media Puzzle havde dog fundet form, da han gik ind til løbet med Oliver i sadlen, da de triumferede ved Holden Geelong Cup bare to uger før. Som resultat var han en stærk udfordrer til tronen, selvom Vinnie Roe var favorit inden løbet. Oliver pakkede sine følelser væk under løbet, og leverede et fantastisk løb på hesten af den 5-årige hest. Han timede Media Puzzles ræs til perfektion, og sørgede for, at der var nok tilbage i tanken til at trække fra på langsiden. Den amerikanske hest sikrede sig sejren foran Mr Prudent, og fik samtidig den næsthurtigste tid i historien ved det event. Oliver dedikerede sejren til sin bror, da han sagde "Den her er for dig Jase."

Almandin

Williams er den mest succesfulde ejer i historien ved Melbourne Cup med seks triumfer i sit navn. Almandin var hesten, der skulle bringe ham foran resten af flokken med fire sejre, da den tyske hest toppede i 2016 løbet. Det viste sig at være en af de mest spændende afslutninger i historien af Melbourne Cup, da Hickmott's hest vandt med det mindste margin. Han havde formen på sin side, da han gik ind til løbet, da han vandt Bart Cummings i Flemingtong og Harry White Classic i Caulfield uger før det store løb.

Almandin gav odds 11.00 før løbsstart, og han skulle ud i en hård kamp med Heartbreak City for at sikre sig tronen. Kerrin McEvoy fik en god fart i slutningen af løbet. Hans rival formåede dog at presse på hele vejen mod mållinjen i den intense finale. Almandin fandt det ekstra gear, lige præcis tids nok til at trække lidt fra Heartbreak City for at vinde med en hovedslængde - en af de tætteste sejre nogensinde i løbets historie.

Kingston Rule

Bart Cummings hest leverede en af de mest mindeværdige præstationer i historien i 1990. Kingston Rule var favorit i løbet med pedigree bag ham, og han vandt Tommy Woodcock Handicap, H A Currie Handicap og Moone Valley Cup. Han havde dog problemer med at konkurrere i de hurtige løb, og han hang derefter bagerst i feltet med blot 800 meter til mål. Savage Toss og Our Magic Man kæmpede om føringen, inden Kingston Rule endelig fandt fart nok i benene til at komme frem i feltet.

Hans fart tillod ham at komme forbi frontduoen, men The Phantom dukkede pludselig op og pressede på i slutningen af løbet. Kingston Rules fart var dog nok til at sikre sejren, hvilket blev den hurtigste tid nogensinde i Melbourne Cup. Tiden er endnu ikke blevet slået, så de 3:16:30 står fortsat i toppen.

Læs også
Formel 1: Monaco Grand Prix

Formel 1: Monaco Grand Prix

De mest passionerede fans i sportens verden

De mest passionerede fans i sportens verden

NBA: Conference-finaler - kamp 3

NBA: Conference-finaler - kamp 3

Er sportsfolk naturligt skadesplagede?

Er sportsfolk naturligt skadesplagede?

NBA: Conference-finaler

NBA: Conference-finaler