I fodbold har man VM, i boksning har man sværvægt VM titlerne. I tennis elsker man Wimbledon og cricket fans ser frem til The Ashes. Engelske og irske hestevæddeløbs entusiaster er dog heller ikke uden deres store mesterskaber, med både Royal Ascot, Cheltenham Festival og Glorious Goodwood i løbet af et kalenderår.

Kernen ved sporten er uden tvivl Gruppe 1 løbene, og det er med rette. Disse løb har de helt store præmiesummer, og det tiltrækker de absolut bedste navne i hestevæddeløb. Det er de største ejere, bedste trænere, bedste jockeys og naturligvis også de bedste heste.

Hvis du spørger en hvilken som helst hesteentusiast om deres top 5 over favoritheste, så vil Frankel helt sikkert være på samtlige lister. Hvorfor? Den dobbelt prisvindende hest sluttede karrieren ubesejret efter 15 starter, og han vandt de største og bedste Gruppe 1 løb. Det er lige fra debuten i Dewhurst Stakes på Newmarket banen i 2010 til Champion Stakes medal i 2012.

888sport banner

Hestevæddeløbs fans venter tålmodigt på det næste store vidunder, men det kan komme til at tage tid. Det vil nemlig kræve noget at udfylde de sko, som Frankel har efterladt. I Gruppe 1 løbene vandt Frankel bl.a. Queen Anne Stakes, Lockinge Stakes, Queen Elizabeth II Stakes of Sussex Stakes, som Frankel vandt to gange.

Et af de større løb under Glorious Goodwood er programsat til igen at blive løbet i 2018. Det bliver fra tirsdag d. 31. juli til lørdag d. 4. august. Det yderst populære løb er et regulært hit blandt fans, både de dedikerede og de fans, der blot ser det som en hobby. I løbet af de fem dage, vil vi få tre ud af de 36 årlige Gruppe 1 løb i England. Den perfekte scene for en ung udfordre til at vise sit værd.

En af de største betting begivenheder i år, Glorious Goodwood, har noget for enhver smag, hvilket inkluderer store pengegevinster. Lad os kigge på tre Gruppe 1 løb og hvad oddsere kan tage med fra tidligere løb.

Sussex Stakes

Hvilket bedre sted er der at starte, end der hvor Frankel vandt løbet to år i træk i hhv. 2011 og 2012. Det gjorde ham til den mest succesfulde på distancen over en mil. Kommer det nogensinde til at blive overgået? Here Comes When smagte på storheden i 2017 for Jim Crowley og Andrew Balding, da han holdt odds favoritten Ribchester bag sig med en nakkelængde. Here Comes When gav hele 21.00 gange indsatsen igen til at vinde.

Det var en afsindig afslutning, men det er intet nyt i et løb, der første gang blev afholdt i 1878. 2016 vinderen The Gurkha vandt sølvvinderen Galileo Gold med en nakkelængde, inden han trak sig tilbage med to sejre og tre placeringer i fem starter. Solow vandt i 2015 med en halv længde foran Arod, mens Kingman var en længde bedre end Toronado 12 måneder tidligere. Hvis du har planer om at bette på Sussex Stakes, så siger statistikken, at det bliver et tæt løb, hvor afslutningen afgøres med ganske få cm.

Without Parole var stor favorit inden løbet i 2018 Qatar Sussex Stakes og det kom ikke som nogen overraskelse. Først og fremmest havde den 3-årige hest Frankels blod i sig. Allerede det giver en masse opmærksomhed i sig selv. Han er ligeledes trænet af John Gosden, der var løbet i 2014 med Kingman. En perfekte sejr i debuten for hesten, skræmte i den grad heller ikke folk væk.

Without Parole løber med store forventninger, men det ser også ud til, at den kan bære det. Alle der følger sporten håber på, at Without Parole kan løfte arven fra Frankel. Er det for meget at spørge om? Vi får at se.

Goodwood Cup

Dette Gruppe 1 løb afgøres over to mil, og kan dateres helt tilbage til 1812, hvor Shoestrings gik ind i historiebøgerne som den første vinder. Fornygeligt har oddsere dog kunne glæde sig over, at Stradivarius vandt over favoritten Big Orange med hele to længder i 2017. Det gav odds 7.00 igen. Big Orange var ellers på vej mod et hattrick, da han havde vundet i 2015 og 2016, men en favorit der bliver slået på målstregen er ikke noget nyt, når man taler om Goodwood Cup.

Big Orange vandt det første løb i odds 7.00, foran favoritten Quest For More, der gav odds 4.50 gange igen. Kieran Fallon red Cavalryman til sejr i 2014, hvor den gav odds 6.00. Favoritten denne dag endte udenfor top 8. Oddsere der godt kan lide at følge tendenser, har hvert fald ikke brug for mere, hvis de gerne vil spille på en underdog til at vinde Goodwood Cup.

Andre vigtige pointer at notere er, at jockey Jamie Spencer har vundet to af de seneste tre løb. Begge gange på Big Orange. Frankie Dettori stod bag det trejde og mislykkede forsøg på hattricket. Et uvant resultat for Dettori, der ellers har vundet Goodwood Cup tre gange i sin karriere. I 1999 på Kayf Tara, 2009 på Schiaparelli og i 2011 på Opinion Poll. Italieneren har følgende rekord bag sig. 3-8-11-2. Han er derfor altid et ekstra kig værd på dette niveau, men der er fortsat et stykke op til Lester Piggott, der har vundet fem løb.

Nassau Stakes

Det sidste af de tre løb under Glorious Goodwood ugen som oftest løbes om lørdagen. 1 mil og 1 furlong skal tilbagelægges, og i 2017 var der svimlende 6 mio. kr. i præmiepuljen. Heraf gik der 3 mio. kr. til vinderen. Det blev hesten Winter, der vandt for Ryan Moore og Aidan O'Brien, der også året inden kunne stryge til tops med hesten Minding. På dette tidpsunkt var det kun Moore's andet Nassua Stakes løb, men man skulle være modig, hvis man havde tænkt sig at spille mod ham.

Træner Aidan O'Brien er lidt emre kendt med Goodwood vinderen, da han har taget hele fire af slagsen. 2016 med Minding, 2017 med Winter, mens han i 2007 vandt med Pepping Fawn og året efter med Halfway To Heaven. På trods af successen for den irske træner, så er det stadig Sir Henry Cecil der fører med sine otte sejre, og der går nok noget tid, før han bliver overgået.

Meget atypisk for de helt store løb især under Glorious Goodwood, så klare odds favoritten sig typisk rigtig god i Nassau Stakes. Således har favoritten med det laveste odds vundet i 2015, 2016 og 2017. Det laveste odds var i 2016, da Minding tog en forventet sejr. Minding gav odds 1.20 inden løbet gik i gang. Det var dog tæt på at gå galt til sidst, hvor underdoggen Queens Trust blot var lidt mere end en længde fra at skabe overraskelsen.

Læs også
Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder

Del 2: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Del 2: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Del 1: Anderledes sportsgrene, som du ikke vidste eksisterede

Del 1: Anderledes sportsgrene, som du ikke vidste eksisterede

Hvilke hobbies dyrker sportsstjerner?

Hvilke hobbies dyrker sportsstjerner?