Der er millioner af atleter over hele verden, som konkurrerer alene på højeste niveau inden for deres respektive sportsgren. De har opbygget massive og hengivne fangrupper: enten for sig selv, hvis de kæmper i solosportsgrene som boksning eller for det hold, de repræsenterer.

Men folk har tendens til at blive tiltrukket af de talenter i toppen, som viser sig at være de allerbedste inden for deres sportsgren. Disse toptalenter kræver, at fansene bakker dem op med bettingodds på bettingsider, eftersom de er for gode at spille imod.

Der er dog en stor forskel mellem det at være meget talentfuld og rent faktisk at blive en global superstjerne. Nogle af de mest succesfulde og talentfulde sportsfolk i verden har været ude af stand til at nå øverste trin på superstjerneskamlen.

Så vi er her for at afdække, hvad det kræver at nå toppen.

 

Succes inden for en populær og global sport

Talent er ikke nødvendigvis lig med succes. Som det er set adskillige gange i de store amerikanske sportsligaer, kan store spillere sidde fast for evigt på dårlige hold.

På grund af den måde, hvorpå udvælgelsen fungerer, får de dårligste hold de spillere, som betragtes som de bedste hvert år. Hvis holdene ikke fortsætter med at bygge et hold op på baggrund af disse toptalenter, vinder holdene ingenting.

Det begrænsede antal af trofæer i de største amerikanske ligaer sætter også en grænse for, hvor mange sportsfolk, der kan være succesfulde årligt.

I NHL vandt Marcel Dionne og Mats Sundin aldrig Stanley-cuppen. I NFL vandt Dan Marino og Barry Sanders aldrig Superbowlen. I MLB vandt Ted Williams og Kenn Griffey Jr aldrig World Series. I NBA vandt Reggie Miller og Karl Malone aldrig NBA-mesterskabet.

Det første skridt mod at blive en global sportsstjerne er at spille inden for en sportsgren, som bliver fulgt eller er kendt globalt. Fodbold har en enorm global appel.

Mens amerikansk fodbold følges globalt i et begrænset omfang, er dets aggressive markedsføring og hype med til at skabe stjerner, som er anerkendt over hele verden. Når en sportsperson har udvist talent, må han eller hun vinde trofæer og bevise sine evner ved de største begivenheder.

For solosportsudøvere bliver anerkendelse vigtigere, da det primært handler om deres egen indsats. Inden for boksning har Manny Pacquiao været i stand til at blive en global superstjerne på grund af sine færdigheder og sin evne til at sikre sig rekorden som verdensmester inden for otte forskellige vægtklasser.

 

Evnen til at gøre det uventede

Sport er et underholdningsmedie. Folk møder op for at se holdene og sportsfolkene deltage, fordi det er spændende og gør dem glade og vrede. For at deltagere kan stige i graderne fra almindelige sportspersoner til globale superstjerner, skal de have et stort talent og en aura af uforudsigelighed.

Hvis de tidligere har vist eksempler på det uforudsigelige, forventer fansene, at de igen gør noget uforudsigeligt, og denne forventning vises i fansenes sportsbetting. Det er det, der gør dem interessante, hvilket dermed er grunden til, at folk følger dem kamp efter kamp.

Generelt har skader og et dårligt hold været stopklodser for Odell Beckham Jr i NFL-ligaen. Men ”the catch” og adskillige andre geniale og overraskende træk har gjort ham til en global superstjerne, som virker til at kunne gøre det umulige.

Cristiano Ronaldo er på den anden side blevet betragtet som verdens bedste spiller i lang tid, men det var hans fantastiske frispark mod Portsmouth i 2008, som gjorde ham til en global superstjerne.

 

Karismatisk og i stand til at skabe kontakt med folk

Karisma er vigtig, for at en person bliver en global superstjerne, ligegyldigt hvilken sport de udøver. For at blive berømt skal en sportsperson være snakkesalig, når han eller hun er i det offentlige søgelys, og sige de rigtige ting.

Før i tiden var interviews i magasiner og tv de eneste måder, hvorpå de fleste fans kunne opleve sportsstjernernes karisma. I dag giver sociale medier fans mulighed for at følge sportsstjerner i alt, hvad de laver og blive endnu mere betaget af deres karisma.

Cristiano Ronaldo er uden sammenligning den mest fulgte atlet på Instagram med over 147 millioner følgere. Neymar følger tæt efter med over 106 millioner. Lionel Messi kommer på tredjepladsen med mere end 102 millioner følgere.

Karisma kan gøre en sportsperson til en global superstjerne, hvilket eksemplet med David Beckham viser. Den pensionerede fodboldspillere er den fjerdemest fulgte atlet med 52,21 millioner følgere på Instagram.

banner

 

Det hjælper at være fotogen

Der er en forventning om, at sportsfolk er i form på grund af deres profession. Men der er ingen tvivl om, at hvis de også er smukke, hjælper det til at gøre dem endnu mere populære, hvis de samtidigt er talentfulde inden for deres sport.

Success, evner og penge vil hjælpe, men de fleste sportsfolk, som bliver globale superstjerner, ser godt ud. De er dem, som folk gerne vil være, og som andre gerne vil være sammen med.

Sex sælger, og det er en af grundene til, at så mange mennesker stiller om til livekampe, støtter dem i livebetting og følger dem på sociale medier.

 

Appeal til den specifikke fangruppe

Hvis man deltager i en sport for at blive en global superstjerne, kræver det fundamental opbakning fra udøverens originale fans. De, som følger en sportsgren, har for det meste bestemte forventninger til deres professionelle udøveres adfærd.

Forventningerne afhænger dog meget af den enkelte sportsgren. I NFL har fansene tendens til at være tiltrukket af uforudsigelige, store og larmende personligheder. De, som laver komplicerede fejringer af touchdown, og som virker aggressive, lader til at skabe opmærksomhed.

Selvom ishockey er en fysisk sport, som tillader slagsmål, kan fansene godt lide ydmyge og reflekterende stjerner. Når det gælder de største kampe, hvor temperaturen kan stige drastisk, holder fansene med de hold, som har rolige og intelligente stjerner indenfor ishockeybetting.

Boksning er en broget landhandel, hvad forventninger angår. Eftersom flere og flere mennesker er begyndt at følge sporten og forventer vold og frække personligheder, er denne type stjerner blevet populære igen.

For det meste er der tendens til, at fans, som ved meget og længe har fulgt sporten, holder mere af de mindre højrøstede talenter som Anthony Joshua og Katie Taylor såvel som dem, der viser respekt ved pressekonferencerne.

Folk som Deontay Wilder og Jarrell Miller har fans, som kan lide udøvernes arrogante personligheder, og som får opmærksomhed på boksningens bettingmarkeder. Men de mere populære stjerner i moderne boksning er dem, der beviser deres værd og er respektfulde.

 

Appeal til de store brands

Hvis de har opbygget en massiv fanbase inden for en sport, kan sportsfolk tage næste skridt med et brand-samarbejde. Brands vil gerne sponsorere elskede og kendte sportsstjerner, så de kan reklamere for deres produkter. På samme tid bliver sportsfolkene endnu mere berømte via reklamerne, fordi folk ser og genkender dem og associerer dem med topbrands.

Når man ser på målscorermarkedet i fodboldbetting, tænker du nok på Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Neymar.

Alle tre er blandt de fem højest betalte atleter i verden. Messi tjener 20,5 millioner pund på sponsorater. Ronaldo tjener 35,7 millioner på sponsorater. Neymar tjener 13 millioner pund på sponsorater.

For at en sportsstjerne kan bryde i gennem og blive global superstjerne inden for sin sport, kræver det mere end talent. Det kræver succes, flair, karisma, den rigtige personlighed, som appellerer til de hardcore fans, og sidst men ikke mindst genkendelighed via sponsorater.

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg