Super Bowl er højdepunktet i NFL, hvor de to bedste hold i ligaen, krydser klinger, men ikke blot for mesterskabet, men også for at skabe deres eftermæle. Og med så meget på spil, plejer spillerne at blive bedre og levere, når det kræves allermest.

888sport banner

Disse individuelle præstationer er især noget af det mest mindeværdige ved amerikansk fodbolds største kamp, med vanvittige comebacks og utrolige spil, der er gået over i historien.

David Tyree - Super Bowl XLII

New York Giants gik ind til Super Bowl XLII mod New England Patriots med det syvende største handicap som underdog i Super Bowls betting-historie. Men de formåede at skabe en ikonisk overraskelse, især takket være en fantastisk defensiv og en imponerende præstation af David Tyree.

Tyree var en ordinær wide receiver, der ikke have opnået meget i sin karriere før og efter denne kamp, men han lavede et af de bedste catches i Super Bowl-historien, som holdte Giants i live til det afgørende drive.

Dækket op af Rodney Harrison, en af de bedste safeties i den tid, jagtede Tyree en dyb bold fra quarterback Eli Manning. Han blev fulgt af Harrison, men Tyree kastede sig efter bolden og greb den, mens han klemte den mod sin hjelm, mens Harrison ikke lykkes med at skubbe bolden fri.

Tyree holdte fast i bolden, og sikrede hans hold de meget vigtige yards, der hjalp Giants med at rykke bolden ind i end zone, hvor de scorede det kampafgørende touchdown. Tyrees karriere fes ud derefter, men han vil altid blive husket for et af de bedste spil nogensinde.

Nick Foles - Super Bowl LII

Der har været mange ordinære quarterbacks, der har gjort lige præcis nok til at vinde Super Bowl. Brad Johnson gjorde ikke meget udover at udfylde positionen, da Tampa Bay Buccaneers vandt over Oakland Raiders.

Trent Dilfer stod der mere eller mindre bare, mens Baltimore Ravens vandt over New York Giants med deres defensiv og løbespil. Og mange tænkte, at Nick Foles ville blive en lignende sag, inden han gik indtil Super Bowl LII og udspillede en af de største quarterbacks nogensinde.

Foles kastede 373 yards og leverede tre touchdowns, hvilket sikrede Eagles en 41-33 sejr over New England Patriots og Tom Brady. Brady kastede 505 yards i den kamp med tre touchdowns. Men Eagles formåede at få Brady til at fumble, og det gav Eagles deres første Super Bowl nogensinde.

Han blev kaldt Saint Nick af sportfans i Philadelphia, og Foles gennemførte over 65 % af sine kast i alle tre Eagles kampe i play-off, og han er sammen med Eli Manning den eneste quarterback, der har slået Tom Brady i en Super Bowl.

Tom Brady - Super Bowl LI

På trods af at han tabte til Nick Foles det efterfølgende år, sørgede Tom Brady for en af de mest legendariske Super Bowl-præstationer nogensinde i Super Bowl LI.

Han sikrede det største comeback i Super Bowls historie, da han fik Patriots tilbage fra et truende nederlag på 28-3 mod Atlanta Falcons og vandt dermed sin femte Super bowl. Det var ligeledes den eneste Super Bowl, der nogensinde var gået i overtime.

Efter at have kastet seks dårlige kast i anden quarter, førte Brady Patriots til et field goal med sekunder tilbage på uret af første halvleg.

Han kom ud til anden halvleg bagud med 25 point, og 19 point i det fjerde quarter. Han lavede endda to succesfuld to-point conversions, og det sikrede dem overtime. I overtime ledte Tom Brady Patriots ned ad banen for en sidste gang mod et udmattet Falcons forsvar, og de satte James White op til et touchdown, så de vandt titlen.

Brady kastede bolden 62 gange i kampen, da Patriots var tvunget til at bruge luften for ikke at spilde tiden. Han fuldførte 43 af de kast på i alt 466 yards, og der var meget lidt plads til fejl i de sidste tre quarters af kampen.

De antal kast og fuldførte kast er begge rekorder i Super Bowl, og Falcons vil helt sikkert aldrig føle sig sikre, når Brady er på den anden side af banen.

Devin Hester - Super Bowl XLI

Super Bowl XLI var en af de dårlige matches mellem quarterbacks i Super Bowls historie, da Peyton Manning ledte Indianapolis Colts i krig mod Rex Grossman fra Chicago Bears.

Grunden til at Grossman var kommet i Super Bowl i første omgang, skyldes deres fantastiske forsvar og deres special teams enhed, hvor Devin Hester var en af de største stjerner.

Hester levede op til de forventninger, da han returnerede åbningssparket i Super Bowl til et touchdown, og dermed sikrede Bears en tidlig føring.

Hester er en af de mest profilerede punt-returner i NFLs historie, hvor han returnerede hele 19 spark og punts til touchdowns i hans karriere.

Denne scoring var klar det mest mindeværdige af de 19, da Hester greb bolden og løb i pjaskvåde Miami, hvor han undgik alt og alle på banen og scorede det famøse touchdown. Bears scorede blot 10 point i resten af kampen, men det hidtil eneste punt-return touchdown i Super Bowls historie, er det som alle husker fra den kamp.

Malcolm Butler - Super Bowl XLIX

Super Bowl XLIX fik en sløv start, da første quarter sluttede uden scoring, men der kom gang i festfyrværkeriet i anden halvleg, hvor begge hold skiftede til at sætte slag ind, indtil det afgørende slutfløjt.

Og det afgørende slag blev sendt ind af Malcolm Butler, der gik fra at være en relativ ukendt defensiv spiller, til at blive en stjerne takket være et afgørende spil, der sikrede New England Patriots deres mesterskab.

De førte med 28-24 i de døende minutter, da Seahawks førte et drive helt ned til 1 yard linjen. Med  running back stjernen, Marshawn Lynch på holdet, var det forventet, at Seattle ville løbe bolden og vinde kampen.

Men Seahawks træner Pete Carroll og hans stab valgte at kaste bolden kort mod endzone. Her kom Malcolm Butler før Russell Wilsons aflevering endte, hvor den skulle, og så sikrede han Super Bowl lige på det sted.

Butler skabte overskrifter i endnu en Patriots Super Bowl, da han blev bænket mod Philadelphia Eagles i Super Bowl LII. Men han vil altid blive husket for det øjeblik, hvor han individuelt brillerede.

Phil Simms - Super Bowl XXI

Phil Simms er kendt af de yngre fodboldfans som en kommentator, men han har rekorden for den højeste afleveringsrate i Super Bowl, da han ledte New York Giants til en 39-20 sejr over Denver Broncos.

Simms var flyvende i den kamp, hvor han fuldførte 22 ud af sine 25 forsøg på i alt 268 yards og tre touchdowns. Nærmest den perfekte præstation.

Ingen af Simms touchdown kast var store spil, der rykkede på hans statistik. Hans længste touchdown i den kamp var på 13 yards til tight end, Mark Bavaro.

I stedet viste Simms en nærmest robot lignende præcision gennem kampen, hvor han sendte bolden til otte forskellige recievers i en præstation, der var så stor, at han fik Hall of Fame quarterback, John Elway til at ligne en statisk i den samme kamp.

Læs også
Sådan better du med oddssystemer: den ultimative guide

Bet med oddssystemer: den ultimative guide

Tips til liveodds: en guide til livebetting på sportsbegivenheder

Tips til liveodds: en guide til livebetting på sportsbegivenheder

Del 1: de største spiller- og holdmareridt

Del 1: de største spiller- og holdmareridt

NFL - del 2: de mest lovende collegestjerner

NFL - del 2: de mest lovende collegestjerner

NFL - del 1: de mest lovende collegestjerner

NFL - del 1: de mest lovende collegestjerner