Golden State er et såret bytte

For tiden må det være hårdt at være Warriors-fan. Skaderne har haglet ned over dem i lang tid og det fortsætter. De er i øjeblikket utrolig sårbare, hvilket deres placering i vest-konferencen også indikerer. De skraber bunden i tabellen med kun 3 sejre og hele 12 nederlag.

Thompsons skade har været kendt i et stykke tid, men få kampe inde i den nye sæson, måtte Curry udgå med en brækket arm. Det kunne nærmest ikke blive værre Warriors, men det blev det. Deres nye pointsluger, D’Angelo Russell blev skadet for få kampe siden mod Celtics og er måske ude i op til to uger.

De respektive nba odds på Warriors er naturligvis dalet en hel del, efter de løb ind i et skadeshelvede. Det er lang tiden siden, at Warriors ikke har været favoritter i størstedelen af deres kampe.  

 

Boston Celtics rider på en uventet bølge

Boston Celtics har indtil videre imponeret alt og alle. De rider i øjeblikket på en bølge man umiddelbart ikke havde set komme, blandt andet fordi, Kyrie Irving har forladt klubben. Kemba Walker har dog vist sig at være den rette erstatning.

De fører i øjeblikket øst-konferencen, hvor det er blevet til 11 sejre og to nederlag. Udover det, har de en fuldstændig vanvittig turnover-procent, som man nærmest ikke har set bedre i NBA, i hvert fald ikke efter 13 kampe. Indtil videre ligger deres turnover-procent på 12,4 pr. kamp, hvilket er utroligt lavt sammenlignet med Heat, som er de dårligste med en turnover-procent på 18,8 pr. kamp.

Der er forhåbentligt meget mere i vente fra Boston Celtics.

 

James Harden vil have den MVP-titel i år

Frygt ”Skægget” – James Harden har startet sæsonen ud på et uhørt højt niveau og har i øjeblikket et point-snit på 39,2 pr. kamp, hvilket næsten er 10 point mere end sidste sæsons MVP, Giannis Antetokounmpo, som har et point-snit på 30,3 pr. kamp.

James Harden har et mål for øje i denne sæson, og det er at hive den MVP-titel hjem. De aktuelle basketball odds har dog stadig Giannis som favorit til odds 3.50 og Harden til 4.00. Hvis Harden fortsætter i den samme stime igennem hele sæsonen, skal de odds nok nå at vende til hans fordel.

 

Miami Heat har vist gode takter

Heat har indtil videre lignet et tophold i øst-konferencen. De har spillet en solid omgang basketball i begge ender af banen, og hvis de kan fortsætte de gode takter, ser det lovende ud for Miami Heat.

Men grunden til at de har de gjort det så godt, skyldes blandt andet Butlers lederskab, holdets unikke fællesskab og Heats rookies, som har fløjet under radaren og leveret på et rigtigt højt niveau. Tag et blandt andet et kig på rookies som Kendrick Nunn og Tyler Herro – de vil frem i basketball-verden.

 

Clippers er stadig den største favorit i vest

Paul George nåede knap nok at blive klar til at spille sammen med Clippers’ anden store stjerne Kawhi Leonard, men knæproblemer har gjort, at Kawhi må sidde over i ubestemt tid.

Sæsonen er selvfølgelig lang og Clippers behøves ikke bekymre sig yderligere, men hvis Paul George og Kawhi Leonard er skadet på skift igennem sæsonen, så bliver vejen mod en potentiel finale-serie en smule mere bumpet end hvad oddsene indikerer i øjeblikket.   

 

Lakers spiller som forventet

Lakers har levet op til forventningerne - indtil videre i hvert fald. Det har været en kæmpe gevinst for Lakers, efter Anthony Davis er trådt til, både offensivt og defensivt. Den tungeste byrde hviler dermed ikke længere på LeBron James’ skuldre.

Lakers skal blive ved at smede jernet mens det stadig er varmt, men der hersker ingen tvivl om, at de nok skal nå playoffs og potentielt finalen.

 

Harden og Westbrook fungerer godt sammen

Flere havde frygtet at Harden og Westbrook ville komme til at stå i vejen for hinanden i kampene, men indtil videre har de to holdkammerater vist, at de er villige til at begrave dele af deres egoer for at gøre plads til hinanden.

Deres relationer bliver kun endnu bedre med tiden, og derfor kan de sagtens udfordre Lakers og Clippers om titlen i vest-konferencen.  

 

Alt er fuldstændig åbent i denne sæson

Ja ja, vi ved skam godt at sæsonen er lang og mange ting kan nå at ændre sig, men det er fedt at så mange hold byder sig til i kampen om de forskellige titler, der er flere, der potentielt kan vinde dem og overraske. Det er længe siden, vi har oplevet det i NBA. 

Generelt har de hold, som spiller med om mesterskabet, to All-Stars spillere hver, og derfor er ligaen umiddelbart også blevet mere jævnbyrdig.

 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Gerald Herbert/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg