Alt sammen har en ende, og det havde afgørelsen af denne sæson også, da Hamilton i sidste weekend i USA kunne lade sig krone som verdensmesterskab for sjette gang. Et velfortjent verdensmesterskab, som ingen andre kører kunne røre ved.

Festhumøret var derfor i top hos Mercedes efter sidste weekends og sæsonens største triumf var blevet sikret. Det er dog blevet hverdag i Formel 1 igen, hvor det brasilianske Grand Prix står for døren, og de fleste sidder med en fornemmelse af, at Mercedes ikke kommer til at tage det brasilianske løb særligt seriøst. Mercedes’ Teamchef, Toto Wolff kommer for første gang siden 2013 ikke til at sidde på sin vanlige plads, da han efter sæsonens to VM-titler nu har tid til at prioritere andre ting.

banner

Det brasilianske løb kommer derfor med alt sandsynlighed til at blive en duel mellem Ferrari og Red Bull, men det vender vi tilbage til lidt senere. Men først et lille historisk resumé.

 

Brasiliens’s GP: historisk resumé

For den nykåret verdensmester, Lewis Hamilton, har den 4,309 km lange Autódromo José Carlos Pace, også kendt som Interlagos i Sao Paulo en helt særlig betydning. Det var nemlig i Brasilien i 2008, at han sikrede sig sin første VM-titel. Dermed blev han i hans første Formel 1-sæson, den yngste verdensmester nogensinde.

Det brasilianske Grand Prix har været med i samtlige Formel-1 sæsoner siden 1973, hvor det første brasilianske Grand Prix fandt sted. Det er altså det 46. år i træk, at Brasilien ligger asfalt til verdens mest prestigefyldte motorsport.

Racerbanen i Interlagos var dog på standby i en årrække mellem 1981 til 1989, i stedet blev racerbanen, Jacarepaguá det nye hjemsted for Formel 1 – i hvert fald for en stund. For i 1990 blev Interlagos atter en del af Formel 1 igen og har været det lige siden.

Kørerne skal igennem 71 omgange, og derfor kommer der til at være en masse oplagte overhalingsmuligheder. Især fra sving 12 til sving 4. Bottas slog omgangsrekorden i sidste sæson, som lød på 1 minut, 10 sekunder og 540 hundrededele – kan den mon overgås i denne sæson

 

Det brasilianske GP: seneste vindere

2018 – Lewis Hamilton

2017 – Sebastian Vettel

2016 – Lewis Hamilton

2015 – Nico Rosberg

2014 – Nico Rosberg

 

Det brasilianske GP: flest sejre

6 – Alain Prost

4 – Michael Schumacher, Carlos Reutemann

3 – Sebastian Vettel

2 – Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Mark Webber, Felipe Massa

 

Formel 1-tips: Brasiliens Grand Prix 2019

Som tidligere nævnt forventer vi et mindre oplagt Mercedes team og kørere, da de nok stadig har lidt konfetti siddende i håret efter sidste weekends fejring af mesterskabet.

Det vil dog være fuldstændig hovedløst at afskrive Hamiltons og Bottas chancer, da de har været suveræne igennem hele sæsonen, især Lewis Hamilton.

De utallige formel 1 odds, afskriver bestemt ikke Hamilton, som i øjeblikket er favorit til odds 2.40. Dette er i øvrigt et pænt stykke fra de to efterfølgende favoritter, som er Verstappen og Bottas, som giver henholdsvis odds 3.50 og 4.75.

Det virker en smule beundringsværdig, at både Vettel og Leclerc ikke befinder sig længere fremme på den liste, især efter den anden træning, hvor Vettel sluttede etter og Leclerc to’er.

Derfor er det umiddelbart et lille gaveodds, at Leclerc giver odds 3.00, hvis han slutter inden for podieplaceringerne.

Og hvis vi skal runde Kevin Magnussen, så gjorde danskeren sig flot bemærket under anden træningspas, da han sluttede på en sjælden sjetteplads. Men som ofte før, så er der ikke den store tiltro til danskeren og hans Haas-racer, når det først for alvor går løs søndag.

Den tredje træning finder sted i morgen kl. 16:00. Selve løbet begynder søndag kl. 18:10. God fornøjelse.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Andre Penner/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg