1. Ishockey – St. Louis Blues vinder Stanley Cup

Alle sportsbetting-siderne må have tabt underkæben, da St. Louis Blues gik fra at have en miserabel sæsonstart til at ryge i finale-serien i NHL.

De første 30 kampe i sæsonen var nærmest én stor nedtur for St. Louis med meget få sejre. Men den 24. januar 2019 ramte de en uventet stime, hvor de vandt 11 kampe i træk, og så var ”the Bluenotes” tilbage i kampen om playoff-pladser – det kom sjovt nok ud af det blå, som jo er deres foretrukne farve.

I finaleserien var St. Louis heller ikke just favoritter overfor Boston Bruins, og efter de første tre kampe, var de bagud 2-1, men så ramte de en lille stime med to sejre i træk.

Finaleserien skulle afgøres i syvende og sidste kamp, som Blues altså vandt på udebane. De kunne dermed fejre klubbens først NHL-titel, siden den blev oprettet for over 52 år siden. Èn gang skal jo være den første.

Det øjeblik forbliver et af de største i 2019.

 

2. Basketball – Toronto Raptors vandt deres første NBA-mesterskab

I anden stor sportsgren i USA, gjorde en NBA-klub St. Louis kunsten efter. Det var nemlig Toronto Raptors, som før 2019 heller aldrig havde vundet et NBA-mesterskab.

Dermed blev Raptors det første NBA-hold udenfor USA, som vandt en NBA-titel.

Ført an af finaleseriens MVP, Kawhi Leonard, så var det fortjent, de vandt i sidste ende, eftersom Golden State var plaget af en del skader. De daværende aktuelle odds, var ellers meget begejstrede for favoritterne fra Golden State, men Raptors satte en klo i hjulet på Warrior, som altså ikke fik lov til at vinde deres tredje NBA-titel i træk.

En fantastisk præstation, som altså betragtes som en af de største i 2019.

 

3. NFL – New England Patriots’ sjette Super Bowl-titel

USA ser ud til at løbe med al opmærksomheden på vores liste, men det er der altså mange gode grunde til – og her er endnu én.

Det kan godt være, Super Bowl 2019 var en af NFL-historiens kedeligste finaler, men det tog ikke noget fra New England Patriots og deres ikon af en quarterback, Tom Brady, da de gik hen og vandt den prestigefyldte kamp og dermed endnu et NFL-mesterskab til samlingen.

Det var Patriots’ sjette Super Bowl-titel, og holdet kunne dermed udligne Pittburghs rekord. Brady blev desuden også den første quarterback i NFL til at vinde seks Super Bowls.

Kan han mon snuppe den syvende i den kommende sæson? De aktuelle NFL-odds har ikke set sig varme på de forsvarende mestre, som giver odds 13.00, hvis de genvinder mesterskabet.

banner

 

4. Fodbold – Liverpool vinder Champions League

Champions League-sæsonen 18/19 var en af de vildeste sæsoner nogensinde i Champions Leagues historie. Vi så det ene comeback efter det andet. Det var en uforglemmelig og fuldstændig vanvittig sæson.

Og ikke desto mindre er det altid en af de sværeste opgaver at tilspille sig endnu en finaleplads, som i den forrige sæson, men det tog Liverpool i stiv arm.

De leverede et af de mest vildeste comebacks mod Barcelona i semifinalen, hvor de tabte det første opgør 3-0, men de fik vendt skuden på hjemmebane og vandt 4-0.

I finalen skulle de møde en gammel kending fra Premier League, nemlig Tottenham, og den trak Liverpool sig sejrigt ud af med 0-2. Dermed kunne de fejre deres første Champions League-titel siden 2005.

Ovenpå en vanvittig bedrift i semifinalen er Liverpools Champions League-titel en af de største sportspræstationer i 2019.

 

5. Fodbold – det amerikanske kvindelandshold vinder deres andet VM i træk.

Vi bliver ved fodbolden, for tilbage i juni/juli fandt VM i kvindefodbold sted i Frankrig, hvor der var lagt i kakkelovnen til en magtdemonstration af dimensioner, da USA’s kvinder satte al modstand til vægs.

De endte med at vinde deres fjerde verdensmesterskab og det andet verdensmesterskab i træk, som altså er en utrolig sjældenhed, også for herrernes side, hvor det kun er Brasilien og Italien, som har formået at gøre det én gang hver, men det er mange år siden.

I gruppespillet, lød USA’s målscorer på 18-0 – efter finalen havde de en vanvittig målscore på 26-3.

En utrolig og nævneværdig bedrift, som altså hører til en af de største i 2019.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Ben Margot/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Sportsatleter, der gik bort for tidligt

Sportsatleter, der gik bort for tidligt

Mærkværdige trøjesponsorer i sportens verden

Mærkværdige trøjesponsorer i sportens verden

NBA: kandidater til MVP-titlen 19/20

NBA: kandidater til MVP-titlen 19/20

Hvad er nyt i Formel 1 2020?

Hvad er nyt i Formel 1 2020?

Golf: Players Championship 2020

Golf: Players Championship 2020