I arenaerne i NBA, har det altid handlet om at levere et fantastisk show og stemning. ”Hvordan-gjorde-han-det!?” dunks, fortryllende boldbehandling og chokerende blocks, alt dette er naturligvis en stor del af showet, men meget af underholdningen skyldes også selve lokaliteten.

Alle holdene forsøger altid at give publikum en god oplevelse. Basketball-spillet skal naturligvis stadig være godt, men nogle arenaer kommer helt automatisk på ønskelisten grundet deres historie og prestige.

Andre, der for nyligt har bygget nyt, vil tiltrække et andet slags publikum, et publikum, som efter deres mening er stedet, hvor man burde være.

Nogle gange, er det fordi, at holdene skifter deres lokation. Nogle gange har de bare lyst til et splinternyt sted, som de gerne vil kalde deres hjem – og naturligvis nyde godt af de ekstra indtægter, der fører med. Af forskellige årsager er her, de bedste lokaliteter i NBA.

banner

Chase Center

Det kommer måske for mange, som lidt af spring, at smide Chase Center på denne liste, eftersom den ikke har afholdt en NBA-kamp endnu.

Golden State Warriors har byttet deres elskede Oracle i Oakland ud med Glitzy Chase Center i San Francisco og de kan ikke lægge skjul på, at dette handler om at drage fordel af Silicon Valleys rigdom.

Chase Center er blot en del af et enormt kompleks. Det kan eventuelt gå hen og ændre Warriors’ identitet og føre dem væk fra deres rødder i Oakland.

Det er endnu ukendt, hvad den nye lokalitet kommer til at betyde for basketball på vestkysten og om den nye arena kan komme i nærheden af den jordskælvene atmosfære i Oracle. Golden States første år i Chase Center vil blive anderledes end tidligere.

Efter Kevin Durant afgang til Brooklyn Nets og Klay Thompson skadet, er der usikkerhed omkring, hvordan Warriors’ chancer er i denne sæson. NBA-oddsene indikerer i hvert fald, at Steve Kerrs hold får det sværere end hidtil. I øjeblikket giver Warriors odds 12.00, hvis et mesterskab skulle blive hentet hjem.  

  

TD Garden

TD Garden, som normalt også bliver kaldt the Garden, har været Boston Celtics hjem siden 1995, da det erstattede Boston Garden.

Arenaen afholder både kampe for Boston Bruins og Celtics. Det er den største arena i New England og har et vidunderligt museum for alle Bostons sportshold gennem tiden.

Da TD Garden først åbnede, kæmpede både Celtics og Bruins bravt for at vinde titler. Tørken sluttede meget passende, da Paul Pierce, Ray Allen og Kevin Garnett førte Celtics til sejr over deres gamle rivaler fra Los Angeles Lakers i NBA-finalen i 2008.

To år senere stod de to rivaler igen overfor hinanden i finale-serien, hvor TD Garden var vært for tre af kampene. Men storspillende Kobe Bryant fra Lakers sørgede for en samlet sejr ved den lejlighed.

Tagspærene i TD Garden er plasteret til med rygnumre fra tidligere spillere, lige fra Pierce til Kevin McHale og Larry Bird.

 

Madison Square Garden

Madison Square Garden, er den ældste arena i NHL og NBA. Det er den mest ikoniske i NBA og måske inden for alle amerikanske sportsgrene.

En stor aften i the Gaarden, er ekstra speciel for enhver NBA-spiller. Kapaciteten, når der er basketball, er på ca. 20.000, hvilket gør den betydelig større end Chase Center.

Hjemmekampene for the Knicks har i den seneste tid, ikke været noget at råbe hurra for, men MSG vil altid tiltrække turister og Knicks superfan, Spike Lee.

Dens beliggenhed i hjertet af New York, giver arenaen en masse værdi. Mens nyere arenaer ofte bygges uden for byen, er Madison Square Garden mere end en blot en kort gåtur fra andre seværdigheder som Empire State Building.

På trods af et par turbulente år for Knicks, er MSG sammen med Fenway Park og Wrigley Field et af de meste kendte sportssteder i USA.

 

Staples Center

Selvom Staples Center ikke er så berømt som the Forum, så ligger det underlag til de mest fjendske basketball-opgør mellem de to Los Angeles-klubber.

Det er en kæmpe bonus, at arenaen er hjemmebane for to hold, fordi så har du en doble så stor chance for at se en NBA-kamp, hvis du skulle komme forbi Staples Center.

Der står 10 spiller-statuer ude foran Staples Center, skønt mange af de hædrede spillere, faktisk kun spillede på The Forum.    

Blandt de hædrede NBA-spillere, er Elgin Baylor, Magic Johnson, Kareem-Abdul Jabbar, Jerry West and Shaquille O’Neal, sammen med Lakers tidligere radio-kommentator, Chick Hearn.

Duellen mellem Lakers og Clippers i den kommende NBA-sæson 2019/20 bliver episk. Online betting-siderne og alle andre håber på at få en playoff-duel mellem disse lokalrivaler.

 

Scotiabank Arena

Scotiabank Arena er hjemsted for et af de mest spektakulære buzzer-beaters i NBAs historie, som pudsigt nok skete for et par måneder siden. Scotiabank Arena skabte en fantastisk atmosfære i NBA-finalerne i 2019.

Ligesom Spike Lee i Madison Square Gaarden, er rapperen Drake et velkendt ansigt på sidelinjen i Scotiabank Arena. Drake bruger en stor del af hans tid på at psyke modstanderens spillere. Han er mere end en fan, han er cheerleader-chefen.

Der var ekstremt højlydt i arenaen da playoffs og finalerne løb af stablen. Ude på Maple Leaf Square, lige uden for Scotiabank Arena, var støjen øredøvende, især da Kawhi Leonard ramte den buzzer beater mod Philadelphia 76’ers, som bouncede på kurven fire gange inden den gik i. Maple Leaf Sqaure blev kendt som Jurassic Park efter det.

Raptors forventes ikke at kunne forsvare deres mesterskab i 19/20-sæsonen, men mon ikke Scotiabank stadig vil være i fejrende humor, efter deres første NBA-titel nogensinde blev sikret i sidste sæson. Den følelse lever de stadig på – forståeligt nok.

En ting er dog sikkert – atmosfæren vil altid være speciel.

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg