Major-turneringerne er bare det største i Counter Strike – det er fodboldens svar på Champions League og VM. Flere hold har indtil videre leveret over alt forventning og har i den grad oppet deres game for at få fingrene i den eftertragtede Major-titel.  

Ikke overraskende er flere af favoritterne stadig at finde i den afgørende finaleweekend, men det bliver der lavet om på inden finalen på søndag. Online betting-siderne har i hvert fald deres favoritter på plads.

Vi tager et kig på nogle af de hold, som har overrasket i stor grad, som trold ud af en smoke. Derefter kommer vi med vores forudsigelser og udfald i de finalekommende kampe.  

banner

Hvor kom de fra?

Renegades

Verdensranglisten nr. 16, Renegades er kommet snigende bagfra og har knifet alt og alle – ingen havde set den komme, at de skulle stå i en Major-semifinale.

Renegades har ikke imponeret i 2019. De faldt helt igennem ved ESL One Cologne tidligere på året, hvor de sluttede på de sidste fire pladser.

Det startede egentlig også forfærdeligt for Renegades ved Majoren, da de tabte to første kampe. De havde derfor kniven for struben i deres tredje kamp, hvilket viste sig at være vendepunktet for haltende Renegades, da de slog DreamEaters og efterfølgende FaZe og G2.

De skød verdens nr. 2, Ence i sænk i kvartfinalen - Ence blev især owned af Renegades på Mirage, hvor det blev til 5-16. Ence gjorde lidt mere modstand på Nuke, men det var ikke nok for finnerne, som tabte 12-16.

Hvor kom den præstation fra Renegades – hatten af dem!

NRG

NRG har været gode i 2019 og indtager i øjeblikket femtepladsen på verdensranglisten. De seneste tre måneder har de haft en winrate på 70%.

NRG er det eneste tilbageværende hold, som ikke har tabt endnu. Den havde vi umiddelbart ikke set komme, eftersom modstanderne hed Liquid og Astralis i anden og tredje runde – og de er favoritterne til vinde Majoren.

De vandt overbevisende mod Liquid, mens Astralis fik røvfuld på Nuke (4-16) og på Train gjorde de arbejdet færdigt med 28-31.

 Nu venter endnu et tophold i kvartfinalen, Na’Vi.

Avangar

Avangar har igennem længere tid aldrig været et hold, som har præsteret i de helt store turneringer. De når stort set altid kun til Challengers-runderne.

Ved dette års Major har der været andre boller på suppen. De forbløffede alt og alle i kvartfinalen, da de slog finalisterne fra ESL One Cologne og verdens nr. 2, Vitality.

Avangar ramte en af de dage, hvor alt bare sad i skabet. Deres aim kunne have skudt fluer - deres fraggering-form var en semifinaleplads værdig.

 

Hvem snupper de to sidste semifinalepladser?

NRG vs. Natus Vincere

Med den turnering som NRG har haft indtil videre, er det ikke overraskende, at esports-oddsene hælder til NRG som sejrherre til odds. 1.75.

Na’Vi har haft en svingende sæson og major-turnering. Det ukrainske hold kommer ikke til at bryde den bølge NRG i øjeblikket ridder på – den er for stor.

Inferno er et foretrukket map i begge lejre – Na’Vi har ikke tabt på det map i de seneste fire kampe. NRG vil for alt i verden forsøge at få Dust2 ind i billedet – her har Na’Vi haft store problemer.

Der er for meget uro på Na’Vi og samtidig har NRG tur i den, det kan kun betyde en ting – NRG vinder 2-0 i map til odds 2.90

Kampstart fredag kl. 15:00

 

Astralis vs. Liquid

Det bliver med garanti en af de bedste kampe hidtil ved Majoren. De to største Counter Strike skal slås om en plads i semifinalen.

Astralis skal bevise, at Astralis-æren ikke er slut. De kan blive det første hold nogensinde til at vinde fire Major-turneringer. Det er et tungt pres at have på sine skuldre og det har lignet i de seneste par måneder, at de er bukket lidt under for presset.

Tiden er i hvert fald inde til at bevise, at det har været et spil for galleriet, for smide lidt af presset. Måske det har været årsagen på de manglende præstationer.

Astralis må erkende, at de ikke er favoritter mod verdens nr. 1 Liquid (2.05 vs. 1.72), som klart har været det bedste hold i flere måneder, hvilket har kulmineret i adskillige førstepladser i de turneringer de har deltaget i.

Hvis vi tager de danske briller på, håber vi, at Astralis overrasker, men Liquid har haft krammet på Astralis de seneste par kampe.   

Kampstart fredag kl. 18:30

 

Hvem står i finalen på søndag?

Det bliver næsten umuligt at spå om, hvem som vinder semifinalen mellem Avangar og Renegades, hvilket oddsene i den grad også indikerer, hvor begge hold giver odds 1.87.  

Liveoddsene kan blive nyttige, når de tre maps er på plads, det kan komme til at ændre på oddsene.

Hvis Liquid slår Astralis, går de hele vejen til finalen.

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg