ESL One New York 2019: relevant info

Dato: d. 26 – 29 september 2019

Antal hold: 8

Præmiepulje: $200.000

Kampstruktur: alle kampe er Bo3 (undtagen finalen; Bo5)

Gruppe A:

ENCE

eUnited

G2

Liquid

 

Gruppe B:

Astralis

FaZe

NRG

OpTic

 

De to hold, som slutter øverst i hver gruppe, går videre til playoffs.

Inden Counter Strike-turneringen begynder på torsdag, ser esport-oddsene i øjeblikket ud som følgende: Vinderen af turneringen?

Astralis vinder til odds 2.50

Liquid vinder til odds 3.50

ENCE vinder til odds 8.00

NRG vinder til odds 9.00

FaZe vinder til odds 10.00

 

banner

Hvem vinder gruppe a?

Meget skal umiddelbart gå galt, hvis Liquid ikke skulle gå videre fra gruppe A som nr. 1. Dem og ENCE burde være de to stærkeste hold i gruppen.

Men ved nærmere eftertanke er ENCE måske alligevel ikke så store favoritter, eftersom de har skiftet ingame-leader, hvor Sunny er trådt til i stedet for Aleksib.

Det lugter af en tilvænningsperiode for det finske komet-hold. Derfor er det oplagt at have G2, som underdog i gruppe A. G2 har dog ikke slået ENCE siden november 2018, og Liquid siden januar 2018, så  kennyS skal for alvor have gang sin AWP og  ingame-leaderen, Shox skal calle nogle vanvittige plays, hvis G2 skal overraske.

Vi vil blive umådelige overrasket, hvis de ubestridte underdogs fra eUnited gik hen og vandt bare én kamp i gruppen. Alle oddsene er imod verdens i øjeblikket nr. 46 – hvor de er i gruppe med verdens nr. 1, 6 og 9. Mere behøves vi ikke sige til det.

Mulige afgørende kampe i gruppe A:

ENCE vs. Liquid

Denne kamp bliver udfaldsgivende for, hvem af de to hold, som snupper førstepladsen i puljen. Liquid er på hjemmebane og vil for alt i verden bevise, at Major-turneringen i Berlin var et engangstilfælde.

I denne turnering er førstepladsen på verdensranglisten på spil for Liquid – derfor skal de minimum præstere bedre Astralis, hvis ikke danskerne skal genvinde den eftertragtet trone.

ENCE skuffede fælt ved Blast Pro Series i Moskva og medmindre de i mellemtiden har fået kæmpe åbenbaring, så taber de til Liquid.

Kamptidspunkt: Snart tilgængelig

 

ENCE vs. G2 

Kampen om andenpladsen bliver en sindssyg tæt affære, som skriger af forlænget spilletid i nogle af de tre maps.

Det er vind eller forsvind i dette opgør – det bliver et håndflade-svedigt opgør. Det bliver værd at se og liveoddsene kan blive yderst gavnlig i denne kamp.

Kamptidspunkt: fredag kl. 20:35

 

Hvem vinder gruppe B?

Online betting-siderne er overhovedet ikke i tvivl om, at de nykårede Major-vindere og rekordbrydere fra Astralis kommer til at sætte samtlige modstandere til vægs, især, når det er Bo3, hvor Astralis er så vanvittige til at justere fra kamp til kamp, hvis noget ikke fungerer.

Den største udfordrer til Astralis, er NRG, som er godt spillende i øjeblikket og indtager en plads som verdens nr. 3. De burde også gå videre til playoffs, men de skal passe på FaZe – eller skal de nu det?

På rygtebørsen er FaZe ved at sige farvel til en stor karakter på holdet, nemlig Guardian, som har været rygtet til Na’Vi. Spændende og se om han er at finde på holdet til ESL One New York.

FaZe kommer ikke til at have en chance overfor NRG, hvis Guardian er væk!

Det danske hold OpTic kvalificerede sig overraskende til turneringen, efter en fremragende kvalifikationsturnering, hvor de var op imod hold, som BIG, Avangar og HellRaisers.

OpTic skal fragge aldrig før, hvis de skal videre fra gruppe B.

 

Mulige afgørende kampe i gruppe B:

Astralis vs. NRG/Evil Geniuses

Ved Majoren krydsede Astralis og NRG klinger to gange – med en sejr til hver. I semifinalen mod Astralis havde alle forventet mere modstand fra NRG, som inden da, havde været det bedste hold i turneringen.

NRG er i den grad revanchelysten for at slå Astralis – især efter Astralis vandt deres fjerde Major og tredje i træk - hvem ville ikke prale med at have skudt verdens bedste Counter Strike-hold nogensinde i sænk.

Spændende bliver at se, om Astralis er sulten efter mere succes – det må tiden vise. Hvis de også vinder denne turnering, sætter de i hvert fald en tyk fed streg under, at de er verdens bedste hold, som nogensinde har eksisteret.

Kamptidspunkt: fredag kl. 17:00

 

NRG vs. FaZe

Skulle NRG som forventet gå hen og tabe til Astralis, så bliver FaZe-kampen det samme scenarie som i gruppe A, mellem ENCE og G2.

FaZe har ikke kunne ramme plet i et stykke tid nu, så derfor bliver det næppe et revolutionerende og motivereret mandskab, som møder op til turneringen – og især ikke, når der er uro på holdet omkring Guardians mulige farvel. 

Kamptidspunkt: torsdag kl. 20:35

 

*Credits: artiklens billede tilhører Mary Altaffer/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg