Når man forsøger at finde frem til alle tiders NBA-hold, så starter det altid ud med en masse spørgsmål:

·        Skal de passe sammen spillemæssigt og mentalt?

·        Hvordan kan vi sammenligne de forskellige epoker i NBA?

·        Hvilke spillere kan spille hvilke positioner?

Lad os antage, at dette er et hold, som skal passe sammen ude på gulvet. I stedet for at forsøge at samle et par bigs, en point guard og to wings, så har vi tænkt os at skabe et hold, som i det mindste giver lidt mening.

Vi er ikke i tvivl om, at vores hold ville kunne vinde nogle NBA-titler og ikke mindst tiltrække mere opmærksomhed end en All-Star kamp.

Lad os ligge ud med holdets point guard.

 

Point Guard – Steph Curry

Steph Curry har allerede sat et aftryk i NBA og revolutioneret spillet, og derfor er han den ideelle point guard for dette hold af superstjerner.

Curry har vist, at han kan være styrende med bolden, samtidig med, at han har delt gulv med Kevin Durant, og som vi var vidne til i NBA-finalen 2019, så kan han score, selvom hele modstandernes forsvar kun er fokuseret på ham.

Magic Johnson, John Stockton og Oscar Robertson er også nogle gode bud på denne position, men de har ikke revolutioneret spillet helt på samme måde som Curry – og hans splash-brormand, Klay Thompson.

Hans uovertruffenhed bliver alt for tit taget for givet. Den 10. oktober, blev Curry den første spiller til at score 40 point i en preseason-kamp.

Han er i særklasse og har demonstreret, at han kan spille på et hold af superstjerne som dette. Når han trækker forsvarerne til sig, vil det give masse af plads til hans andre medspillere.  

 

Shooting Guard – Michael Jordan

Alt den snak om et homogent hold og trepointsscoringer, er der stadig ingen måde, du kan komme uden om Michael Jordan på.

Den 14-dobbelte All Star-spiller sluttede sin karriere med et trepointsgennemsnit på 32,7%, men det er ikke nok til at opveje resten af hans fantastiske spil. Ved siden af en sårbar Curry, ville Jordans forsvar være uvurderligt.    

Dwyane Wade kunne have været et godt supplement, en bestemt sektion på Twitter eller Facebook ville nok argumentere for Kobe Bryant. Men der er ikke noget at rafle om, positionen tilhøre hans ”Airness” Han kan dække modstandernes bedste spiller, så Curry kan spare noget energi.

Det eneste problem er, at der godt kan forekomme nogle diskussioner, hvem, som skal tage det sidste skud, i forhold til den næste superstjerne på holdet…

 

Small Forward – LeBron James

Den anden af de to locks på dette hold er Lebron James.

Lakers og King James er i følge de aktuelle NBA odds, de næststørste favoritter til at vinde NBA-titlen i denne sæson. James har allerede tre titler med sit navn på, inklusiv dengang det største finale-comeback fandt sted. Derudover har han fire MVP-titler og den næstbedste PER (Player Effieciency Rating) i NBA’s historie.

LeBron vil primært være ham, som styrer bolden på holdet. Med en stretch four og Curry, der distraherer forsvaret, vil James komme til at skyde omkring ham efter behov.

Det ville måske ikke være det perfekt-match at have Jordan og James på samme hold, men vi tror, at de to største spillere gennem tiden, nok skulle finde en måde, at få det til at fungere på.  

 

Power Forward – Larry Bird

Larry Bird blev husket som en small forward. Bird ville dog sagtens kunne udfylde en position som stretch four i den moderne udgave af NBA.

Med en gennemsnitlig scoringsprocent på 37,6%, ville Celtics-legenden uden problemer få sin retmæssige andel af scoringsmuligheder, da forsvarsspillerne største del af tiden vil jagte Curry. Derudover vil han også kunne blokere nogle løbebaner for LeBron.

Med en højde på ca. 2,06 meter, så har man sig en god forsvarsspiller. Han kunne let håndtere modstandernes fours og ville også være komfortabel med at gå længere frem i forsvaret. Meget få aktuelle NBA-hold ville være i stand til at overmatche LeBron og Bird i højden.

Bird ville ikke være stjernen på dette hold, men han ville sagtens kunne indtage rollen, mens Lebron fører bolden op af gulvet.

 

Center – Wilt Chamberlain

Der ville også være gode argumenter for at bruge Russell, Shaquille O’Neal, Kareem Abdul-Jabbar, Hakeem Olajywoon og endda Tim Duncan (som også kunne skubbe Bird ud af holdet).

Kareem er den eneste spiller i NBA’s historie med flere win-shares end Chamberlain. ”Wilt the Stilt”, som Chamberlain også blev kaldt, leverede en af de største sportspræstationer, da han i 1962 scorede magiske 100 point i en kamp.

Han havde et gennemsnit på over 50 point pr. kamp i den sæson, og sluttede sin karriere ikke langt fra de 23 boards pr. kamp. Chamberlains rekord er næsten urørlig.

Han skal ikke ud og skyde nogle treere, men han ville kunne bidrage med noget tiltrængt paint-tilstedeværelse i begge ender af banen. Han ville helt sikkert komme til at fange nogle lobs fra LeBron.

Det var vores bud på et all-time hold og ikke mindst 5 af de bedste NBA-spillere i NBA's historie.

 

NBA-sæsonen 19/20 er allerede godt i gang, og hvis du har brug for lidt nba betting tips, kan du altid tjekke kampenes respektive odds eller læse en masse af vores basketball-artikler. God fornøjelse.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Mark Duncan/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg