1. Basketball: Wilt Chamberlains 100-points kamp

I 2006 var en af de bedste NBA-spillere nogensinde tæt på at slå Wilt Chamberlains rekord, Kobe Bryant scorede således vanvittige 81 point mod the Mavericks.

Derefter måtte de fleste folk konkludere, at hvis den mægtige Kobe Bryant ”kun” kunne komme op på 81 point, så er der vel aldrig nogle, som slår Wilt Chamberlains rekord på 100 point i en NBA-kamp.

Det er nok også grunden til, at Chamberlains rekord har stået så længe, 55 år. Det skete tilbage i 1962 mod New York, hvor rekorden-manden ramte de perfekte 100 – en urørlig rekord.  

Hvis der skulle være nogle i den nuværende sæson, som potentielt kunne lave 100 point i kampen, skulle det enten være Harden, Giannis, Curry eller Kawhi Leonard – det vi tror diverse 888 odds vil være enige i, men oddset ville være ekstremt højt.

 

2. Baseball: Calvin Ripken Jr. – 2632 kampe i trak

Vi er nået til en sportsgren, som endnu ikke har fået sit gennembrud i Danmark ligesom NBA og NFL har fået det – nemlig baseball.

Forestil dig, hvis du i 16 år spillede hver evig eneste kamp, uanset hvilken sportsgren du dyrkede. Det formåede den tidligere Major League-stjerne, Cal Ripken. Han spillede i alt 2632 kampe i trak for Baltimore Orioles fra 1981 til 2001. Så kan man da snakke om, aldrig at være skadet.

Den tidligere rekord lød på 2130 kampe og havde holdt i 56 år, indtil Ripken snuppede den. Ingen aktiv spiller er i dag i nærheden af de 2000, så mon ikke Ripkens rekord holder et helt menneskeliv endnu.

 

3. Fodbold: Alan Shearer – 260 Premier League mål

Siden Premier Leagues begyndelse i 1992, er der én spiller, som overgår dem alle, og har gjort det i lang tid efterhånden. Blackburn- og Newcastle-legenden Alan Shearer, scorede i sin aktive karriere 260 Premier League-mål. En bedrift, som nok ingen anden spiller formår at slå i dette århundrede – eller overdriver vi en smule?

Den Premier League-spiller, som er kommet tættest på Shearers urørlige rekord, er en anden Premier-League-legende, Wayne Rooney, som indtil videre har scoret 208 mål. Han kan måske stadig nå et par stykker, hvis han kan rykke op med Derby County. Han kommer dog aldrig til at nå Shearers rekord, hvis overhovedet nogen kommer til det.

 

4. Golf: Jack Nicklaus’ 18 PGA Majors

Måske den bedste golfspiller nogensinde, Jack Nicklaus, fik igennem sin aktive fra 1960-1990’erne hentet 18 PGA Majors hjem. Hans 18. og sidste Major vandt han i 1986.

Jack Nicklaus nåede dog at blive lidt nervøs da, Tiger Woods på rekordtid sikrede sig sin 14 Major i 2008. Efter 2008 røg Tiger Woods dog ind i en masse skandaler, så golfskoene og golfkøllerne blev sat på hylden. Men i 2019 gjorde Tiger Woods comeback og vandt sin 15 Major-titel. Jack Nicklaus’ rekord er derfor for alvor i fare igen. 

Får vi mon en ny urørlig rekord i 2020? Sport betting-siderne kan i hvert fald give et praj om det.

 

5. Svømning: Michael Phelps’ 23 olympiske guldmedaljer

Vi behøves vist ikke komme nærmere ind på, hvem Michael Phelps er, alle ved vist godt, hvem han. Han er svømmekongen over dem alle.

Selvom svømning selvfølgelig er en af de olympiske discipliner, hvor atleterne kan vinde flest medajler, så skal det ikke tage noget fra Phelps præstationer i bassinet. Hvem kan prale med at have 23 olympiske guldmedaljer hænge, ingen. Udover Phelps selvfølgelig.

 Det er nok ikke en rekord vi ser blive slået, før Phelps’ egne sønner måske tager rekorden fra deres farmand. Der går i hvert fald nok 15-20 år endnu.

banner

 

6. Basketball: Boston Celtics’ 8 NBA-mesterskaber i træk

Hvad Boston Celtics gjorde fra 1959-1966, er måske en præstation, som vi stadig nok kommer til at snakke om de næste 100 år.

De er det eneste NBA-mandskab, som kan prale med at have vundet 8 NBA-mesterskaber i træk. Rekorden kunne dog sagtens have været højere, men i 1967, glippede det 9. mesterskab. De fulgte dog op med at vinde mesterskabet i 1968 og 1969. Så kan man kun være ærgerlig over, at de ikke også vandt mesterskabet i 1967.

De nærmeste forfølger af den rekord har vundet tre mesterskaber i træk. Celtics rekord kommer til at stå i uendelige mange år endnu, det er sikkert.

 

7. Fodbold: Real Madrid’ 5 Champions League-titler i træk

Champions League har længe været den største og stærkeste klub-turnering i verden. Derfor har det altid været en eftertragtet turnering at vinde, men til gengæld også en af de sværeste at vinde.

Men spoler vi tiden tilbage til 1956, gjorde en velkendt fodboldklub ved navn Real Madrid, det umulige, da de vandt Champions League fem år i træk. Det skete fra 1956-60. 

Selv samme klub, er den eneste klub i nyere tid, der har været i nærheden af de fem titler i træk. Real Madrid gjorde således rent bord tre år i træk (2016, 2017, 2018).

 

8. Fodbold: Lionel Messi – 6 Ballon d’Or 

For nylig blev Lionel Messi for sjette gang kåret som verdensbedste fodboldspiller i 2019. Dermed kan han igen prale med at vundet flest Ballon d’Ors, hvilket var en titel han delte med Cristiano Ronaldo, indtil for nylig altså.

Der går mange år, før vi ser en spiller vinde seks Ballon d’Ors. Ronaldo har dog en historik, som fortæller os, at han nok skal udligne Messis rekord, men lad os nu se. Portugiseren er trods alt ved at komme op i alderen.

 

9. Motorsport: Michael Schumacher – 7 verdensmesterskaber i Formel 1

Nogle vil måske mene, at denne rekord er i fare i forhold til næste års Formel 1-sæson, hvor Lewis Hamilton kan udligne F1-legenden, Michael Schumachers rekord på 7 verdensmesterskaber.

Vi mener dog stadig, at Schumachers rekord skal hyldes, da den ikke er blevet slået endnu, men også fordi han tilbage i 2003, hvor han vandt sit sjette mesterskab, slog Juan Fangios rekord fra 1957, på 5 verdensmester.

Det bliver spændende at se, om Lewis Hamilton både kan udligne og eventuelt slå Schumachers rekord. Vi må vente i spænding.

 

10. Esport: Astralis – 4 Majors og 3 i træk.

Nogle vil nok mene, at der findes mere nævneværdige rekorder, men vi kan ikke komme uden om, at danske Astralis i sommers leverede en bedrift, som ingen andre CS-hold før havde opnået.

Til Starladder Berlin Major 2019, vandt Astralis deres fjerde Major, hvilket også var den tredje i træk (FACEIT Major 2018, IEM Katowice 2019, Starladder Berlin Major 2019).

Astralis har selvfølgelig mulighed for at udbygge den rekord til næste års Majors, som kommer til at finde sted i maj 2020. Den anden Major kommer til at finde sted i november 2020.

Der bliver bestemt noget at se frem til for Astralis og alle os fans.

 

Der er selvfølgelig et utal af andre vanvittige rekorder i sportens verden, som man kunne have fremhævet, så vi regner med at fortsætte listen i en anden og tredje artikel.

*Credits: artiklens billede tilhører Bobo Lauhage/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Sportsatleter, der gik bort for tidligt

Sportsatleter, der gik bort for tidligt

Mærkværdige trøjesponsorer i sportens verden

Mærkværdige trøjesponsorer i sportens verden

NBA: kandidater til MVP-titlen 19/20

NBA: kandidater til MVP-titlen 19/20

Hvad er nyt i Formel 1 2020?

Hvad er nyt i Formel 1 2020?

Golf: Players Championship 2020

Golf: Players Championship 2020