Amerikansk fodbold og NFL har spredt sig ud over de amerikanske grænser og blandet andet blevet en populære sport i Europa. Men hvorfor elsker vi NFL og amerikansk fodbold? Vi har fundet 7 gode grunde, men der er helt sikkert endnu flere. Lad os begynde!

 

1. Atmosfæren på de overvældende stadions

Alt er jo bare større i USA, især når det kommer til NFL-holdenes imponerende stadions og atmosfære. Stadionernes kompakthed skaber den mest intensive stemning, som man mildest talt bliver opslugt af, så man nærmest glemmer spillet på banen af fascination.  

I 2018 var der i gennemsnittet ca. 67.100 tilskuere pr. kamp. Så er stemningen også ligesom lagt, hvis der i gennemsnittet er så mange folk på lægterne. Det er der ikke mange andre sportsgrene eller ligaer, som kan prale med.

Jets og Giants stadion, MetLife Stadium, kan rumme 82,500 tilskuere, og er det største stadion i NFL. Mange andre stadions er på størrelse med MetLife Stadium i New York.

 

2. Spillets mangfoldighed

Der er så mangle regler, roller, muligheder og udfordringer i amerikansk fodbold, at det kun er de mest inkarnerede fans, som kender til alle aspekter af spillet. Og derfor vil vores nysgerrige sind altid blive genskabt i løbet af en sæson.

Om du så vælger at dykke ned i for eksempel det defensive eller offensive-aspekt, så åbner der sig en masse andre sub-kategorier. Hvert hold har blandt andet mulighed for at have 53 spillere i truppen, udover er der også 10 spillere på træningsholdet. Det kræver altså sin træner og trænerstab, at have styr på taktikken og hinandens styrker og svagheder, så det hele kan gå op i en højere enhed.

Skulle du være mere interesseret i NFL’s regelsæt, så er der 19 overordnet regler i NFL-regelbogen, samt 36 forskellige dommertegn og 58 foul-koder osv. Det er i hvert fald værd at kende til foul-koderne, som minder om nogle dansetrin.

 

3. De dedikeret og forskellige atleter

I amerikansk fodbold handler det ikke om at kunne løbe et maraton, men i stedet at have hurtige fødder og sprint, i hvert fald for nogle spilleres tilfælde. 

En spiller i NFL vejer i gennemsnittet 111 kg – hvilket giver god mening, da det kun er en fordel at have lidt ekstra at stå imod med, i en sportsgren, som er utrolig fysisk præget – hvilket bare er fedt!

Så selvom en spiller vejer omkring 120-130 kg så kan han sagtens være en dedikeret forsvarsspiller og en atlet på sin helt egen måde. For hans rolle kræver, at han er en uigennemtrængelige mur, som er svær at komme forbi. 

En wide receiver, skal f.eks. ikke veje mere end 80 kg. Denne type spiller skal kunne løbe hurtigt og vinde nogle yards. Det er fascinerende at se så vidt forskellige typer begå sig på et hold og nyde godt af hinandens ultimative styrker. 

 

4. Spillets hårdhed

Amerikansk fodbold er en de sportsgrene, hvor du må gå allerhårdest til den, og det falder især i god jord hos flere mænd, så de kan få stimuleret deres testosteron i kroppen.

Der er nogle vilde kræfter på spil, når offensive line skal forsøge at beskytte deres quarterback fra defensive line. Der bliver altså tacklet igennem og det elsker alle at se.

Der findes ikke en bedre følelse for en defensiv-spiller at lave en interception eller et sack – det stråler ud af dem, når de laver en god tackling.

 

5. Ligaens jævnbyrdighed

Hvis et hold over flere sæsoner er fuldstændig uovervindelige og bare vinder den ene titel efter den anden, så begynder interessen langsomt at falde, fordi ingen overraskelser forekommer. Men det sker nærmest aldrig i NFL. Det seneste hold, som vandt Super Bowl to år i træk var Patriots i 2004 og 2005, ellers har Super Bowl-vinderne været nye i hver sæson.

Alle hold har i bund og grund en jordisk chance for at spille sig langt i NFL og endda Super Bowl – bare kig på nuværende sæson, hvor San Francisco 49ers ud af ingenting bare har tromlet sig igennem de første 10 kampe med 9 sejre. Den havde online betting-siderne ikke set komme eller nogle af os andre. Og derfor elsker vi NFL!

 

6. Overskueligt kampprogram

NFL og amerikansk fodbold, er en af de få sportsgrene/ligaer, hvor kampprogrammet ikke er fuldstændig overvældende. Bare tænk på NBA, NHL, hvor hvert hold spiller 82 kampe.

Generelt fodboldklubber i Europa, deltager oftest i mere end 2-3 turneringer eksklusive landsholdssamling. I baseball spiller man 162 kampe pr. hold.  I NFL spilles der 16 kampe pr. hold i grundspillet. Dette betyder, at hver eneste kamp er af betydning, hvis et hold ønsker at spille sig videre til playoffs. Her er der ikke plads til at hvile på laurbærrene, som i mange andre sportsgrene og ligaer.

 

7. Super Bowl

Super Bowl betragtes som et verdens største sportsevents, hvilket det i den grad også er. Super Bowl er noget helt unikt. Det er en begivenhed for at fejre af sporten. Der er optakt til Super Bowl to uger før den afgørende kamp finder sted. Super Bowl er længe blevet betragtet som en national helligdag i USA.

Alle, der ser med, glæder sig ikke kun til selve kampen, men også det meget omtalte Halftime-show, hvor de kun de største artister får lov til at spille.

 

De aktuelle nfl odds har følgende tre hold, som favoritter:

1. New England Patriots 3.70

2. Baltimore Ravens 6.00

3. New Orleans Saints 7.00

 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Mark J. Terrill/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg