1.     Giannis Antetokounmpo – Greek Freak

Der vidst ingen behov for at introducere Giannis, der qua sine græske rødder og vanvittige evner på en basketballbane, bliver kaldt det græske freak. Hans evner på en basketball-bane er ikke fra denne verden.

I sidste sæson fik Giannis sat en tyk streg under sit kælenavn, da han blevet kåret til sæsonens MVP.

 

2.     DeMarcus Cousins – Boogie

Lakers nye power forward, Cousins, er ved første øjekast umiddelbart ikke en spiller, som man forbinder med kreative og hurtige driblinger, især fordi manden er 2.11 meter høj – det er normalt en guards opgave.

Alligevel fik han kælenavnet, da hans træner i hans studietid mente, at han lignede én, der dansede boogie, når han forsøgte at drible - siden har kælenavnet bare holdt ved.

Et helt show er også blevet opkaldt efter Cousins kælenavn; ”Boogie’s Comedy Slam”.

https://www.nbcsports.com/bayarea/warriors/why-demarcus-cousins-doesnt-want-people-call-him-boogie-anymore

 

3.     Stephen Curry – Chef Curry

Stephan Curry har efterhånden kokkereret mange lækre ting på en basketballbane, og derfor faldt det nogen meget naturligt at begynde at kalde ham ”Chef Curry”, eftersom hans navn Curry er en denotation for et lækkert madlavningskrydderi – Karry. Godt fundet på!

De fleste kender også Chef Curry under et andet kælenavn; ”Baby-faced Assassin” – hvis du tager et kig på ham, når han spiller, så forstår du hvorfor.

Desværre må Chef Curry sidder over i et par uger, da han brækkede hånden mod Suns – andre på holdet må derfor sørge for, at publikum får et ordentligt måltid, mens chefkokken sidder ude. Online betting-siderne har også fået opjusteret oddsene på Warriors efter Currys skade.

 

4.     Anthony Davis – The Brow

Lakers’ nyeste medlem, stjernespilleren Anthony Davis, har om nogen fået et spot-on kælenavn. Det har måske en smule mobningslignende tendenser, men stadig ovre i det humoristiske hjørne, fordi Davis kan tage det.

”Øjenbrynet” bliver Davis kaldt, og ja, han har kun et øjenbryn – det har han i hvert fald i de fleste tilfælde. Andre kender det også som monobryn.

 

5.     Joel Embiid – The Process

76ers Joel Embiid ønsker ikke at fremskynde noget, som i bund og grund skal have tid, før det kan blive til en succes – det var ordene fra Joel Embiid, da han ankom til 76’ers. Han stolede på planen, der var blevet lagt.

Det, Embiid refererede til var nemlig en proces – et forløb, som skal gennem en udvikling. Og det havde Embiid helt ret i, for 76’ers er nået langt siden han ankom – og derfor bliver Embiid kaldt ”the Process”.

 

6.     James Harden – The Beard

Det burde være simpelt at regne ud, hvorfor Harden bliver kaldt ”Skægget”. En personligt brand, som er hængt ved i mange år – ingen ved rigtig, hvordan han ser ud, uden skæg – så er det efterhånden også ved at være lang tid siden, at man er blevet barberet.

Rockets’ fans bærer ofte falske skæg, for at hylde deres skæggede stjerne. Gav vide om alle Hardens evner på basketballbane kommer fra skægget?

 

7.     Kyrie Irving – Uncle Drew

Gode gamle onkel Irving, eller som han blev kaldt i en reklamekampagne for Pepsi tilbage i 2012, Onkel Drew.

Irving blev klædt ud som en ældre herre, som lignede en rigtig gammel onkel. Han spillede lidt hyggebold med et par folk fra gaden, som troede, at han bare en pensioneret gamle mand, som intet mere kunne, men så skruede han op for hans niveau.

Sidenhen blev kampagnen til en serie, hvor flere professionelle basketballspillere tilsluttede sig onkel Drews hold. 

 

8.     LeBron James – The King

Nogle ville måske mene, at kongen af basketball er en helt anden spiller, måske Michael Jorden. LeBron James har dog også gjort sig fortjent til at blive kaldt ”Kongen”.

Kælenavnet hang allerede ved i hans gymnasietid, da han spillede for St. Vincent-St. Mary. Siden da er LeBron fire gange blevet kåret til NBA MVP og blevet tre NBA-mesterskaber rigere.

Det bliver spændende at se, om ”Kongen” får lov til at herske på ny, efter flere år væk fra tronen. Basketball-oddsene forventer meget Lakers og Lebron i den kommende sæson, de er i hvert fald et godt bud på en tronfølger. 

 

9.     Kawhi Leonard – The Claw

Kawhi Leonard er i øjeblikket den bedste basketballspiller i NBA. I sidste sæson var han en afgørende faktor, da Raptors sikrede deres første mesterskab. Nu befinder ”Kloen” sig i Clippers, hvor hans kløer af hænder skal være med til at sikre Clippers en titel i NBA.

Leonard store hænder er ikke gået ubemærket hen og derfor bliver han meget sigende kaldt ”Kloen”.

 

10. Damian Lillard – Dame

Den sidste spiller på denne liste er Blazers guard, Damian Lillard, som går under kælenavnet ”Dame”, hvilket egentlig bare en forkortelse for hans fornavn.

Når Damian virkelig er flyvende omkring kurven, bliver det ofte omtalt som ”Dame time”. Dame time, kommer vi til at opleve mange gange i denne sæson – den er sikker.

 

Basketball-sæsonen 19/20 er allerede fuld i gang – du kan finde et hav af liveodds på alle NBA-kampe. God fornøjelse.  

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg