Hvem er de fem topkandidater til at blive MVP i sæsonen 19/20?

5. Luka Doncic

Inden sæsonen begyndte, havde ingen regnet med, at Dallas Mavericks slovenske komet, Luka Doncic, kunne bide skeer med resten af MVP-feltet, især ikke i en alder af 21 år.

Om nogle år er Luka Doncic med sikkerhed en af MVP-favoritterne. Han går en stor fremtid i møde. I øjeblikket har han en større chance for at vinde end sidste år finale-MVP, Kahwi Leonard.

En ankelskade har dog forværret Doncics chancer for at komme nærmere en MVP-titel.

 

4. Anthony Davis

Tidligere på sæsonen var Anthony Davis hele tiden i hælene på sidste sæsons MVP, Giannis. Davis har dog ikke begyndt det nye år, som han afsluttede det, i hvert fald ikke i forhold til hans andre MVP-konkurrenter.

Ikke desto mindre har Davis stadig været en afgørende faktor for Lakers, som cruiser mod et NBA-mesterskab. Med Davis under kurven har Lakers en stor streng at spille på, når det begynder at spidse til i slutspillet.

bonus

 

3. James Harden

En mand, vi altid kan regne med i MVP-ræset, er James ”the Beard” Harden. Den mest scorende spiller i sidste sæson fortsætter ufortrødent med at score point på samlebånd. I øjeblikket har han et gennemsnit, der hedder 34,4 point pr. kamp. Nærmeste forfølger er Bradley Beal med 30,5 og Giannis med 29,6.

I denne sæson kan det være, at Harden har sparet lidt kræfter, så han og Houston Rockets er klar til at lave en vanvittig slutspurt i denne sæson, hvor et mesterskab vægtes højere end en MVP-titel. Harden havde dog en større chance for at blive MVP i sidste sæson end i denne sæson. Det skyldes nok, at Westbrook har taget lidt af ansvaret hos Rockets.

 

2. LeBron James

Det er efterhånden syv år siden, at LeBron sidst blev kåret som sæsons MVP i NBA. I 2013 blev han nemlig mester sammen med Miami Heat. Dengang var LeBron sulten i samtlige kampe. LeBron mangler i øjeblikket en enkelt MVP-titel for at kunne slutte sig til legenderne Michael Jordan og Bill Russell, mens han mangler to for at indhente rekordindehaveren, Kareem Abdul-Jabbar, der er på seks MVP-titler.

LeBron meldte sig for alvor ind i MVP-ræset, da han viste storspil mod det største stjernefrø i NBA, Zion Williams, og Pelicans. Han indtog dermed pladsen, som den nærmeste udfordrer til Giannis, i stedet for Harden.

 

1. Giannis Antetokounmpo

Den største favorit til at blive sæsons MVP, er uden tvivl ”the Greek Freak”, som igen i denne sæson, har levet op til sit navn. Ingen NBA-spiller har været så dominerende i begge ender af banen som Giannis, der har været et skræmmende monster, som ingen hold i NBA har kunnet håndtere. 

Giannis’ anden MVP-titel burde ligge lige rundt om hjørnet. Det er også til hans fordel, at hans nærmeste konkurrenter spiller på samme hold, hvilket betyder, at de i princippet kannibaliserer hinanden i forhold til at vinde denne sæsons MVP-titel for næsen af Giannis.

Meget skal gå galt, hvis ikke Giannis står med endnu en MVP-titel, når sæsonen nærmer sig sin afslutning, hvilket vi dog desværre ikke ved, hvornår bliver, indtil verden har fået styr på Covid-19.

888sports’ nba betting tvivler dog ikke på Giannis.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Morry Gash/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse Søgaard

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Viktor Axelsen løn og formue

Viktor Axelsen løn og formue

De 10 mest populære NBA-spillere på Instagram

De 10 mest populære NBA-spillere på Instagram

NFL: Super Bowl 2021 - optakt

NFL: Super Bowl 2021 - optakt

Solskjærs, Nadals og andre sportsstjerners kælenavne – del 2

Solskjærs, Nadals og andre sportsstjerners kælenavne – del 2

Bendtner, Kessler og andre danske ikoniske kælenavne – del 2

Bendtner, Kessler og andre danske ikoniske kælenavne – del 2